Με ..μπακαλίστικη λογική ,γιατί τα 2 χρόνια της πολυμετοχικότητας μου φάνηκαν πετυχημένα;


Όσο πλησιάζει η ΓΣ της 9ης Μαρτίου ,τόσο θα εντείνονται και οι πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση για άμεση λύση του ιδιοκτησιακού (και όχι διοικητικού) της ΠΑΕ. Άρα στις διάφορες απόψεις που ανεβαίνουν για τους μετόχους απο προχθές ,ας ανεβάσω και την δική μου αποτίμηση των 2 χρόνων της πολυμετοχικότητας (εκτός κι αν κάποιοι προσμετράνε και την σαιζόν 2010-2011 που στο τιμόνι της ΠΑΕ ήταν το καλοκαίρι ουσιαστικά ο Τζίγγερ ,που έβαλε για κάνα 2μηνο τον Κωνσταντόπουλο ,πέρασε για άλλους 3 μήνες ο Πατέρας και μετά συνεχίσαμε με τον Γόντικα.

Άρα πολυμετοχικότητα=2 χρόνια.

Πάμε να δούμε συνοπτικά ,"μπακαλίστικα" και αναφέροντας με γεγονότα τι πέτυχε η πολυμετοχικότητα:


  • Έφερε παίκτες όπως τον Ζιλμπέρτο Σίλβα ,Τζιμπρίλ Σισέ ,Κώστα Κατσουράνη και Σεμπαστιάν Λέτο. Παίκτες-προσωπικότητες που η παρουσία κρίνεται απόλυτα πετυχημένη και όσον αφορά τους 2 πρώτους και ως ιστορική. Πότε ξανά είδαμε τόσους μαζεμένους παικταράδες μέσα σε 2 μεταγραφικές περιόδους; Και το επιχείρημα πως ήρθαν και πέτυχαν ελέω πολλών χρημάτων ,απορρίπτεται μιας και ο Τζίγγερ έκανε 2 μεγάλες μεταγραφές το 2005 (Κονσεϊσάο και Μπίσκαν) και απέτυχαν παταγωδώς. Άρα ρόλο δεν παίζουν μόνο τα φράγκα ..
  • Στα 2 χρόνια της πολυμετοχικότητας -όσο κι αν κάποιοι το ξεχνάνε- η ομάδα πήρε ένα double ή αλλιώς ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο. Πράγμα που είχε να κάνει απο το 2004. Θέλετε να το πάμε και με ποσοστό επιτυχίας; Ο Τζίγγερ στο τιμόνι έκατσε 5 χρόνια (φαινόταν ,γιατί πολλοί μπορούν τα 5 να τα κάνουν και 7-8) και πήρε δύο κούπες. Η πολυμετοχικότητα με πρόεδρο τον Πατέρα έκατσε 2 χρόνια και πήρε δύο κούπες. 
  • Στα 2 χρόνια της πολυμετοχικότητας η ομάδα πήγε δύο φορές στους "16" ευρωπαικών διοργανώσεων (μια champions league και μια europa league) ,πραγματοποιώντας διπλά σε Βρέμη ,Μιλάνο και Ρώμη. Με τον Τζίγγερ τα 5 χρόνια ,μέχρι τους ..."32" του uefa.
  • Στα 2 χρόνια της πολυμετοχικότητας η προσέλευση του κόσμου ήταν πολύ πιο υψηλή σε σχέση με τα χρόνια του Τζίγγερ (και αναλογικά σε σύγκριση με Λεωφόρο) ,το γήπεδο απέκτησε ξανά χρώμα και παλμό ,τα διαρκείας χτυπήσαν τρελά νούμερα και το double του 2010 σε σύγκριση με τους παικταράδες που ήταν αποτέλεσμα της πολυμετοχικότητας φέρανε και το μοναδικό ρεκόρ των διαρκεάς που ξεπέρασε τα 30.000.
  • Στα 2 χρόνια της πολυμετοχικότητας είδαμε τον γαύρο να τερματίζει πέμπτος στο πρωτάθλημα και το Καραϊσκάκη να βρίζει και να κράζει τον Κόκκαλη. 
  • Στα 2 χρόνια της πολυμετοχικότητας πήραμε παίκτη του γαύρου (Λέτο). Με τον Τζίγγερ συνηθίζαμε να γίνεται το αντίστροφο (Νικοπολίδης-Κωνσταντίνου)
  • Στα 2 χρόνια της πολυμετοχικότητας η ΠΑΕ είχε επιτέλους ένα τμήμα που δεν άφηνε τίποτα να πέσει κάτω απο την προπαγάνδα των ΜΜΕ. Επί Τζίγγερ είχαμε συνηθίσει αλλιώς και με άλλους ,πιο ...Γαλλικούς τρόπους που σαν αποτέλεσμα κάνανε μια τρύπα στο νερό.
Λοιπόν ,αυτά είναι τα πλεονεκτήματα σε γενικές γραμμές κατ εμέ της πολυμετοχικότητας στα 2 χρόνια που την ζήσαμε. Προφανώς υπήρχαν και μειονεκτήματα που αποτυπώνονται σε λάθος και υπερεκτιμημένες μεταγραφές ,αλλά για ζυγίστε τα και πείτε μου. Έκανε περισσότερο καλό ή περισσότερο κακό η πολυμετοχικότητα;

Και αν πάτε την συζήτηση στο οικονομικό να σας θυμίσω2-3 πραγματάκια ..
  1. Η πολυμετοχικότητα απο την δημιουργία της μιλούσε για διαδοχικές ΑΜΚ. Πόσες έγιναν εν τέλει; 
  2. Η οικονομική δυσπραγία έγινε γιατί οι μέτοχοι δεν βάζανε λεφτά στις ΑΜΚ.
  3. Κακοδιαχείριση και σπατάλες. Για να θυμηθούμε όλοι τα πρώτα χρόνια των Γιαννακόπουλων και τι οικονομικές θυσίες ,λάθος και υπερκτιμημένες μεταγραφές κάνανε μέχρι να φτάσουμε στο σήμερα και να δοξάζει όλη η Ευρώπη τον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Τότε γιατί δεν ήμασταν λογιστές;
  4. Μιλάνε για κακοδιαχείριση τα ΜΜΕ και κυρίως Γκότζοι και παρατρεχάμενοι. Το καλοκαίρι του 2010 γιατί έκανε μεγάλα συμβόλαια; Ο Μελίσης είναι κακοδιαχείριση ,ενώ ο Πλεσί δεν είναι; Ο Γιούρκας είναι ,ενώ ο Γκοβού όχι;
Η ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΗΤΑΝ ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΟΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΖΙΓΓΕΡ (ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΒΑΖΩ) ΚΑΙ ΝΑ ΒΑΖΑΝΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ. ΑΝ ΘΕΛΜΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΙΣΧΥΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΛΕΦΤΑ. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ,ΟΥΤΕ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΤΟ BRAND NAME ΜΑΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΜΑΣ.

ΑΥΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ.


ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Σχόλια

  1.  Λοιπόν:
    Πρωταθλήματα 1960-1979 (προ Βαρδινογιάννη) : 45%
    Πρωταθλήματα 1979-1999 (Γιώργου Βαρδινογιάννη) : 33%
    Πρωταθλήματα 2000-2008 (Γιάννη - Τζίγκερ - Βαρδινογιάννη) : 12%
    Εποχή Τζίγκερ = 8 χρονια (κι όχι 5)
    Κάτι ακόμα:
    ΟΙ ΒΑΡΔΙΝΑΚΗΔΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΌ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2.  ΞΈΧΑΣΑ... κι ένας ΤΕΛΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΟ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ
    ΑΘΛΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου