Αλήθειες και ψέματα για το 0,33 ευρώ Αλήθειες και ψέματα για το 0,33 ευρώ


aioniapistos.gr


Για να αντιληφθείτε σε ποιο σημείο φτάνει το μέγεθος της παραπληροφόρησης γύρω από τον Παναθηναϊκό, υπάρχουν «φωνές» που χαρακτηρίζουν κατάντια για τους Πράσινους το αίτημα του Ανδρέα Βγενόπουλου να ζητήσει ως τιμή μετοχής του Παναθηναϊκού το 0,33 ευρώ.

Παρ' ότι σε διαδοχικές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με τιμή μετοχής στο 1,12 ευρώ ουδείς μπήκε και κυρίως οι "εκλεκτοί" των.... φωνακλάδων, οι άφαντοι Άραβες δεν τόλμησαν ούτε καν να εμφανιστούν! Ούτε λόγος για τα 15 + 55 εκατ. ευρώ που είχαν υποσχεθεί...
Λεπτομέρειες θα μου πείτε...

Διαβάσαμε μάλιστα ότι ο
Παναθηναϊκός υπέστη limit down 90%, μέσα σε μια τετραετία, κατηγορώντας την... πολυμετοχική διοίκηση γι’ αυτό το αποτέλεσμα.
Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός λειτούργησε πολυμετοχικά, στα πρότυπα της συμφωνίας του 2008, μόνο για δύο σεζόν, είναι μια λεπτομέρεια που χαλάει το... κατηγορητήριο.

Όπως και το γεγονός ότι η τιμή που ορίστηκε το 2008 από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη δεν ανταποκρινόταν στην οικονομική κατάσταση του Παναθηναϊκού και πολύ περισσότερο στο ρόστερ του! Απλά στην λαχτάρα των υπολοίπων να μπουν, πλήρωσαν γη και ύδωρ.

Όλα αυτά είναι απλά πτυχές, που καταστρέφουν την ιστορία για τους κακούς του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού!

Φυσικά αυτό που ξέχασαν να πουν και να γράψουν οι "εισαγγελείς" είναι ότι στο διάστημα που μεσολάβησε, η Ελλάδα (σε όλα τα επίπεδα) υπέστη μια τεράστια καθίζηση και συνεχίζει να «πληγώνεται» από την οικονομική κρίση.

Θυμίζω ότι το 2008 ουδείς φανταζόταν τι θ’ ακολουθούσε...

Για να μην μιλάμε λοιπόν με θεωρίες, σκεφτήκαμε να ψάξουμε και να βρούμε το πιο «σίγουρο» χαρτί του ελληνικού Χρηματιστηρίου. Την μετοχή της Εθνικής Τράπεζας.

Θα μπορούσαμε να «μιλήσουμε» για την τιμή μιας άλλης εισηγμένης εταιρείας, αλλά επειδή ελλοχεύει ο κίνδυνος να μας... χαρακτηρίσουν, είπαμε να καταγράψουμε την πορεία της πιο σταθερής μετοχής του ελληνικού Χ.Α.

Στις 6 Ιουνίου 2008, ημέρα που ορίστηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η τιμή μετοχής της Εθνικής Τράπεζας ήταν στα 20,7 ευρώ.

Σήμερα (17 Ιανουαρίου 2012) το συγκεκριμένο «χαρτί» έκλεισε στα 2,94%. Η πτώση του πιο «σίγουρου» χαρτιού του ελληνικού Χρηματιστηρίου, από τον Ιούνιο του 2008 μέχρι σήμερα, αγγίζει το 86%. Και πριν από έναν μήνα είχε φτάσει και στο 93,5% (τιμή μετοχής 1,37 ευρώ).

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, αλλά όταν θέλεις να τους χρησιμοποιείς, θα πρέπει τουλάχιστον να μην προσπαθείς να κρύψεις την αλήθεια.

Διότι η... αλήθεια, κατά το δοκούν, είναι ένα μεγάλο ψέμα.

http://aioniapistos.gr/%CF%81%CE%B5%CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CE%AC%CE%B6/%CF%80%CE%BF%CE%B4%CF%8C%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%BF/%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-033-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%8E.html

Σχόλια