Παίξτε μπάσκετ ,δεν είναι αγγαρεία

Γιάννης Ράμμας




Ο προπονητής του Παναθηναϊκού έχει τονίσει επανειλημμένως πως η φετινή χρονιά είναι δύσκολη και δεν πρέπει να συγκρίνεται με την περσινή. Όπως δεν πρέπει να μπαίνει σε σύγκριση ούτε το ρόστερ της. Κι αυτό γιατί οι παίκτες που ήρθαν δε μπορούν να συγκριθούν με αυτούς που έφυγαν, τόσο σε εμπειρία όσο και σε αξία. Ωστόσο, ο «Ζοτς» είναι γνωστό πως καταφέρνει να παίρνει το καλύτερο απ' τον κάθε παίκτη του. Μάριτς, Λόγκαν και Καλάθης Π. δεν τον δικαιώνουν με τις εμφανίσεις τους.

ΑΛΕΚΣ ΜΑΡΙΤΣ


Ο Σερβοαυστραλός σέντερ ήταν απ' τους πιο άτυχους παίκτες της περσινής χρονιάς στην Ευρώπη. Δύο σχεδόν διαδοχικές επεμβάσεις στον δεξί αγκώνα του τον άφησαν εκτός δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, με συμμετοχή σε 18 απ' τις συνολικά 35 αναμετρήσεις της Α1 και 9 απ' τις 23 της Ευρωλίγκας. Όντας πια υγιής άπαντες περίμεναν να δουν τον... πραγματικά Μάριτς, αλλά ο 27χρονος
παίζει σαν τραυματίας!

Κάνει φάουλ πιο γρήγορα κι απ' τη σκιά του, περιορίζοντας τον εαυτό του κι αχρηστεύοντας αυτό που έχει σχεδιάσει ο προπονητής του. Αποκορύφωμα τα 4 φάουλ σε 3'15'' με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ, ενώ είχαν προηγηθεί άλλα τόσα σε 6'03'' με την Ουνικάχα στη Μάλαγα. Κρίμα για τον ίδιο και την ομάδα του, αφού, στις προσπάθειες που έχει προλάβει να πάρει, μετρά 14/21 δίποντα, δηλαδή σουτάρει με 66,7%, το καλύτερο ποσοστό απ' όλους τους συμπαίκτες του!

Πόντοι: 3,5
Δίποντα: 66,7%
Τρίποντα: -
Βολές: 77,8%
Ριμπάουντ: 2
Ασίστ: 0,1
Κλεψίματα: 0,6
Λάθη: 0,6
Φάουλ: 1,7
Χρόνος: 7'24''
Συμμετοχές: 10

ΝΤΕΪΒΙΝΤ ΛΟΓΚΑΝ

Ο Ντέιβιντ Λόγκαν που όλοι γνώρισαν στην Πρόκομ δεν έχει κάνει την εμφάνισή του ακόμα. Ο Αμερικανός γκαρντ μπορεί στατιστικά να φαίνεται πως βοηθά μέχρι ένα βαθμό, αλλά αυτό αφορά μόνο την επίθεση, αν κι επιπόλαιος αρκετές φορές, όπως μαρτυράν τα ποσοστά του. Ο πρώην γκαρντ της Κάχα Λαμποράλ φτάνει... τελευταίος στην άμυνα κι ως γνωστό στον Παναθηναϊκό όλα αρχίζουν απ' αυτή.

Αποτέλεσμα των αρκετά μέτριων εμφανίσεών του η «τιμωρία» του να παρακολουθήσει από τον πάγκο την αναμέτρηση με τη Μπάμπεργκ.

Πόντοι: 7,4
Δίποντα: 38,9%
Τρίποντα: 39,3%
Βολές: 60%
Ριμπάουντ: 1,2
Ασίστ: 1,1
Κλεψίματα: 0,9
Λάθη: 0,7
Φάουλ: 1,1
Χρόνος: 17'16''
Συμμετοχές: 9

ΠΑΤ ΚΑΛΑΘΗΣ

Πρόκειται για 4άρι, που μπορεί να παίξει και στο «3». Για την ώρα δεν παίζει... πουθενά, αφού η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του είναι ελάχιστη. Αυτό συνεπάγεται με χαμηλή αυτοπεποίθηση, την οποία πρέπει να βελτιώσει κυρίως μέσα απ' τη δουλειά στις προπονήσεις. Με τη Μπάμπεργκ βρέθηκε στο παρκέ για 50'' κι ήταν μόλις η τρίτη συμμετοχή του στη φετινή διοργάνωση (σ.σ. στις αρχές έμενε εκτός λόγω ανταγωνισμού και παρουσίας του Κώστα Τσαρτσαρή) κι αυτό τα λέει όλα.

Πόντοι: 1,3
Δίποντα: 50%
Τρίποντα: -
Βολές: -
Ριμπάουντ: 1
Ασίστ: 0,7
Κλεψίματα: -
Λάθη: -
Φάουλ: 1
Χρόνος: 4'31''
Συμμετοχές: 3

http://www.gazzetta.gr/euroleague-panathenaikos/article/item/251823-paixte-basket-den-einai-aggareia

Σχόλια