Eλλάς-Ευρώπη-Παναθηναϊκός ,αλλά μην καταντήσει παλαιομοδίτικο


Κάθομαι και διαβάζω σήμερα ,τα ωραία πρωτοσέλιδα των γαύρικων εφημερίδων και τα σχόλια των δημοσιογράφων τους και δικαιολογημένα γράφουν αυτά που γράφουν. Πήραν μια νίκη μέσα στην Γαλλία ,η οποία τους βάζει στο κόλπο για πρόκριση στους 16 του champions league. Ε δεν είναι και λίγο πράγμα κι ας έχουν αποδειχτεί Ντόρτμουντ και Μαρσέιγ αρκετά κατώτερες των περιστάσεων.

Και προφανώς θα κάνουν και την ...τυπική τους
προπαγάνδα μιλώντας για την μεγαλύτερη εκτός έδρας εμφάνιση ομάδας στο champions league. Προπαγάνδα παιδική ,καθώς αν κάτσουμε και σκεφτούμε παιχνίδια δικά μας στο εξωτερικό ,τότε δεν υπάρχει καμία σύγκριση. Και με ομάδες πολύ μεγαλύτερες απο την Μαρσέιγ.

Αλλά αυτό είναι και το θέμα στο οποίο θέλω να σταθώ ..για να βρούμε μεγάλες μας ευρωπαϊκές εμφανίσεις πρέπει να πάμε 2 χρονάκια πίσω με Ρόμα ,μετά με την πορεία του 2008 και μετά ...κοντεύουμε δεκαετία και φτάνουμε στο μακρινό 2003.

Ο Παναθηναϊκός ,δεν είναι Panathinaikos πλέον όπως θέλουνε να λένε πολλοί για να πικάρουν τους γαύρους. Όπως και ο γαύρος δεν έχει κάνει καμιά πορεία στην Ευρώπη. Και μιλάμε για πορείες ..όχι διπλό στην Ευρώπη και πρόκριση. Πορεία είναι αυτή του 2001-2002 και 2002-2003 ,όπου ο Παναθηναϊκός έκανε πάρτι στην Ευρώπη. Πορεία θα ήτανε και το 2008-2009 ,αν περνούσαμε το εμπόδιο της Βιγιαρεάλ και φτάναμε στους 8. Αυτές είναι πραγματικές πορείες.

Και επειδή έχουμε μάθει να κοιτάμε των άλλων τις καμπούρες και όχι την δικιά μας ,ας κοιτάξουμε τι θα κάνουμε εμείς για να ξαναδούμε την ομάδα εκεί που πραγματικά ανήκει .Τι θα πρέπει να συμβεί για να ζήσουμε μεγάλες πορείες ξανά. Πέρυσι κάναμε την χειρότερη εμφάνιση στην Ευρώπη στα χρονικά μας και φέτος δοκιμάσαμε τα τεστ ξεφτίλας απέναντι σε Δανέζικες και Ισραηλινές ομάδες.

Οι γαύροι πριν 4 χρόνια πανηγύριζαν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους στην Ευρώπη και μετά απο 1 μήνα που πήραν την πρόκριση στους 16 ,βγάζανε πρωτοσέλιδα (μαζί με αντικειμενικές εφημερίδες) προσπαθώντας να εξηγήσουν γιατί ήταν εύκολος ο δρόμος προς την Μόσχα και τον τότε τελικό .Και όλα αυτά επειδή κάνανε τις πρώτες τους εκτός έδρας νίκες και νομίζανε πως γίνανε οι κατακτητές της Ευρώπης. Οπότε δεν μου κάνουν εντύπωση και τα σημερινά σχόλια .Έτσι κι αλλιώς και τώρα να προκριθούν πάλι τα ίδια θα βγουν να πουν ..

Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε ..ή μάλλον τι δεν κάνουμε στην Ευρώπη. Για αυτό θα πρέπει να αφήσουμε αυτόν τον ικανό προπονητή που έχουμε στον πάγκο ,να μην τον κάψουμε σε τυχόν στραβές για να εξυπηρετήσουμε θελήματα παικτών ή δημοσιογράφων και να βρεθεί ένας άνθρωπος να σπρώξει λεφτά και να δώσει σάρκα και οστά στα όνειρα μας ..


ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Σχόλια