Απολαμβάνει τα κέρδη του ...Περιστερίου!

Πέτρος Παπαμακάριος



Μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο στον αγώνα του Περιστερίου και σε αντίθεση με τη γνώμη πάρα πολλών κάτι που φάνηκε και στα σχόλια που μου στείλατε, σχολιάζοντας το ισόπαλο αποτέλεσμα είχα γράψει:

"Τρεις... τρεις... επτά. Μην βιαστεί κανείς να με διορθώσει και να μου πει τι λες μας κάνει εννιά. Γιατί για τον Παναθηναϊκό το πέρασμα από το Περιστέρι, έτσι όπως έγινε για να εξηγούμαστε, ήταν σαν νίκη και βοήθησε τους πράσινους να διατηρήσουν το  απόλυτο στη φετινή Σούπερ Λιγκ".

Τέσσερα παιχνίδια μετά και με τον
Παναθηναϊκό να έχει περάσει από Τούμπα, Ξάνθη και να έχει νικήσει και την ΑΕΚ στο ντέρμπι αποδίδοντας σπουδαία απόδοση, οι πράσινοι βρίσκονται μόνοι πρώτοι στη κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λιγκ, και πάνε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό μέσα στο "Γ. Καραϊσκάκης" την επόμενη εβδομάδα ΑΗΤΤΗΤΟΙ.

Κάτι το οποίο δεν θα είχε συμβεί αν δεν είχε έρθει η τρελή κούρσα του Κουίνσι στο Περιστέρι και η πάσα πάρε βάλε στον Λέτο ο οποίος είχε ισοφαρίσει στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δίνοντας έναν πολύτιμο πόντο όπως έχει αποδειχθεί στη συνέχεια στο Τριφύλλι.

Και κόντρα σε έναν αντίπαλο, τον Ατρόμητο, ο οποίος μετά από οχτώ αγώνες που έχει δώσει στην Σούπερ Λιγκ τη φετινή σεζόν δεν ξέρει τι πάει να πει ήττα, βρίσκεται στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μέσα στην έδρα του έχει χάσει μόνο δυο βαθμούς και αυτού από τον Παναθηναϊκό λόγω εκείνης της ισοπαλίας.

Επίσης στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο το Τριφύλλι κέρδισε τον Στέφανο Καπίνο. Τον 17χρονο γκολκίπερ ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του σε εκείνη την αναμέτρηση και έκτοτε είναι βασικός και αναντικατάστατος κάτω από την πράσινη εστία.

Όλα αυτά δείχνουν τη σημασία εκείνης της ισοπαλίας για τον Παναθηναϊκό παρά το γεγονός ότι τότε πολλοί έλεγαν πως το Τριφύλλι είχε πετάξει δυο βαθμούς που θα του στοίχιζαν στη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Για μένα όμως το παιχνίδι με τον Ατρόμητο ήταν η απαρχή και για το πολύ καλό ποδόσφαιρο που παίζει ο Παναθηναϊκός το συγκεκριμένο διάστημα.

Από εκείνο το ματς στο Περιστέρι και παρά το γεγονός ότι οι πράσινοι δεν είχαν παίξει καλά η ομάδα είχε δείξει χαρακτήρα. Το Τριφύλλι είχε δείξει πως αρχίζει και γίνεται μια μηχανή στην οποία συντελούν όλα της τα γρανάζια ώστε να αποδίδει σπουδαίο ποδόσφαιρο. Όπως έγινε κόντρα σε Ξάνθη, ΠΑΟΚ, Εργοτέλη και ΑΕΚ.

Μόνο που σε εκείνο το ματς από το 2ο λεπτό ένα από τα βασικά της γρανάζια ο Σιμάο έδινε τη θέση του στον Καπίνο λόγω της αποβολής του Καρνέζη και ο Παναθηναϊκός συνέχιζε τον αγώνα με 10 παίκτες. Οπότε ήταν δύσκολο η μηχανή να δουλέψει τότε στον σε φουλ ρυθμούς όπως κάνει τώρα.

Για μένα βέβαια οι πράσινοι τότε οφελήθηκαν και από την διακοπή που ακολούθησε για τις Εθνικές ομάδες και θεωρώ ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και τώρα ενόψει ντέρμπι. Παρά την απουσία αρκετών διεθνών του Τριφυλλιού ο Φερέιρα ξέρει πως εκμεταλλεύεται τη κάθε διακοπή και να κερδίζει η ομάδα του από τη δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις της Παιανίας.

Οπότε και το επόμενο Σάββατο απέναντι στον Ολυμπιακό περιμένω να δω τον Παναθηναϊκό να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό και με την ίδια απόδοση σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ.

Υ.Γ. Η βασική διαφορά για μένα στην απόδοση του Παναθηναϊκού σε σχέση με πέρσι είναι πως το Τριφύλλι από "ομάδα του Σισέ", έγινε "ομάδα του Φερέιρα". Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα ήθελα και τον Γάλλο στο φετινό ρόστερ αρκεί να μπορούσε όμως να εντάξει το παιχνίδι του στο υπόλοιπο σύνολο των πράσινων.

Υ.Γ.1 Θεωρώ πως στο "Γ. Καραϊσκάκης" ο Ζεσουάλδο Φερέιρα θα παρουσιάσει όλο και κάποιο τρικ το οποίο θα δώσει τη νίκη στους πράσινους. Ίσως για πρώτη φορά αλλάξει το μότο "ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει". Άλλωστε ο Πορτογάλος πλέον έχει και την εμπειρία της περσινής σεζόν από αγώνα στο Φαληρικό στάδιο.

http://prasinanea.gr/editorial/article1487872.ece

Σχόλια