“Αυγατίζουν” οι επιλογές, αγωνία για... άλλα κόλπα

Δημήτρης Κριτής



Ο Τοτσέ έχει μπει στο κανονικό πρόγραμμα των προπονήσεων, ο Ρούντολφ συμμετείχε στο σύνολο για δεύτερη μέρα και στο μυαλό μου εγκαταστάθηκε κιόλας η προσμονή για νέα επιθετικά σχήματα.

Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο να
συμβεί κάτι τέτοιο άμεσα, άλλωστε φέτος ο Φερέιρα δείχνει λιγότερο ελαστικός σε αλλαγές ακόμη και προσώπων στο αρχικό σχήμα, ωστόσο δεν θα στοιχημάτιζα ότι κάτι τέτοιο είναι και πολύ μακριά.


Μην ξεχνάμε ότι μπορεί να μας έχει κερδίσει το τελευταίο δίμηνο αυτό που κάποιοι ερμηνεύουν ως 4-6-0, άλλοι ως 4-4-1-1 και το παρομοιάζουν πότε με την Μπαρτσελόνα, πότε με τη Ρεάλ και άλλα τέτοια νόστιμα, ωστόσο ο Πορτογάλος δεν μας εξέπληξε για πρώτη φορά ευχάριστα ανακατεύοντας την τράπουλα, όταν έχει καλό χαρτί στα χέρια του.


Αυτό το σύστημα χωρίς σέντερ φορ προέκυψε όταν όντως στα χέρια του έπαψε να έχει σέντερ φορ, όταν και ο Τοτσέ και ο Πετρόπουλος βγήκαν από την κούρσα κι έμειναν στα πιτς. Ο Πετρόπουλος κάποια στιγμή επέστρεψε στις επιλογές, αλλά είχε ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις το αγωνιστικό πείραμα.


Ίσως να μην είναι και στις πρώτες του επιλογές ο νεαρός διεθνής, αλλά μην ξεχνάμε ότι πέρσι και με παγιωμένο το σύστημα που ήθελε τον Σισέ στην κορυφή της επίθεσης, ο Φερέιρα δεν δίστασε να ρίξει στο χορτάρι και τον Πετρόπουλο και μάλιστα για να τον χωρέσει, τράβηξε τον Σισέ στο όριο της αντίπαλης περιοχής, στο δεξί άκρο.


Ήταν το εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή, με τον Πετρόπουλο να πετυχαίνει δύο γκολ από ασίστ του Σισέ και το 4-4-2 (ή περίπου τέτοιο) να φιγουράρει στα πρωτοσέλιδα της επόμενης ημέρας, ως ο επόμενος αγωνιστικός προσανατολισμός του Τριφυλλιού.


Όσους σταρ κι αν έχεις στο χορτάρι, πρέπει να σε ιντριγκάρει λίγο και ο προπονητής, ρε αδερφέ. Και ο Φερέιρα -δόξα τω Θεώ- και ψάχνεται και αξιοποιεί τα καλά χαρτιά. Ακόμη και τη στιγμή που τον εγκλωβίζει ο τηλεοπτικός φακός στον πάγκο, για να καταγράψει μία σύσπαση του προσώπου, σ' εκείνο το ανέκφραστο βλέμμα του λαμβάνεις σαφή σημάδια πλήρους εγκεφαλικής λειτουργίας...


Ο λόγος για τον οποίο ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια και τρία συνεχόμενα ντέρμπι, με την ίδια ακριβώς ενδεκάδα, είχε να κάνει και με τις διαθέσιμες επιλογές και με τη φρεσκάδα που επιτρέπει η απουσία μεσοβδόμαδων αγωνιστικών υποχρεώσεων και το πακέτο “νοοτροπία-αυτοπεποίθηση” με την αγωνιστική φιλοσοφία να μην εξαρτάται από τον αντίπαλο, τουλάχιστον εντός των ελληνικών συνόρων.


Τώρα έχουμε να αναμένουμε... άλλα κόλπα!

http://prasinanea.gr/editorial/article1511797.ece

Σχόλια