TO ANAΠΑΝΤΗΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΗΠΕΛ



Η εμφάνιση του Σαουδάραβα Πρίγκιπα στο προσκήνιο και το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του για την αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει θέσει στο περιθώριο το ερώτημα σχετικά με την ΓΗΠΕΛ που έθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος και που πρέπει να απαντηθεί.
Από τη Δευτέρα και την στιγμή που προέκυψε το υποτιθέμενο ενδιαφέρον του Σαουδάραβα Πρίγκιπα για τον Παναθηναϊκό όλα κινούνται γύρω από τον Βλάσση Τσάκα και τον εντολέα του. Λογικό μιας και τα διοικητικά ζητήματα είναι αυτά που καίνε τους πράσινους.
Όμως, όλο αυτό το σκηνικό που έχει
στηθεί έχει αφήσει στο περιθώριο το ερώτημα και τον όρο που έθεσε ο Ανδρέας Βγενόπουλος σχετικά με την ΓΗΠΕΛ στην τελευταία του ανακοίνωση και ο οποίος δεν μπορεί να ξεχαστεί έτσι απλά. Πρέπει να απαντηθεί και μάλιστα πειστικά. Από ποιον; Προφανώς είτε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη είτε από τον Ανδρεά Βγενόπουλο. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, πρέπει να απαντηθεί.
Περί 9,5 εκατομμυρίων...
Ως γνωστόν, ο "MrMIG" έκανε λόγο για 9,5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία δόθηκαν στην ΓΗΠΕΛ για το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό. Το έργο, όμως, ακόμα δεν έχει γίνει και υπάρχουν πια βάσιμες αμφιβολίες και για το αν θα γίνει ποτέ.
Η αλήθεια είναι ότι το ποσό που ανέφερε ο Ανδρέας Βγενόπουλος δεν είναι ακριβές καθώς τα 5 εκατομμύρια επέστρεψαν στην ΠΑΕ για λειτουργικά έξοδα και μεταγραφές. Αυτό, όμως, σημαίνει ότι "λείπουν" ακόμα 4,5 εκατομμύρια τα οποία έχουν, θεωρητικά, χρησιμοποιηθεί για διάφορα έξοδα (μακέτες, εκσκαφές, άδειες γα να προχωρήσει το έργο μέχρι ένα σημείο).
Η πλευρά του Γιάννη Βαρδινογιάννη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν φαίνεται διατεθειμένη να απαντήσει στον Ανδρέα Βγενόπουλο, υποστηρίζει ότι τα χρήματα θα επιστραφούν στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός από το Δήμο Αθηναίων μετά το τέλος της δικαστικής διαμάχης που υπάρχει και τη δικαίωση της πράσινης ΠΑΕ. Μάλιστα δεν μιλάμε μόνο για 4,5 εκατομμύρια ευρώ, αλλά θα πρέπει θα προστεθούν σε αυτά και οι ρήτρες για τη μη κατασκευή του γηπέδου.
Ο ΑΚΤΩΡ και οι απορίες
Η σημερινή, όμως, ανακοίνωση της κατασκευαστικής εταιρείας "ΑΚΤΩΡ" έρχεται να κάνει ακόμα πιο θολό το τοπίο γύρω από το όλο ζήτημα.
"Στη συνέχεια εκπονήθηκαν, με δικές μας δαπάνες, όλες οι απαιτούμενες μελέτες και εκδόθηκαν οι απαραίτητες εγκρίσεις και Άδειες. Επίσης, σύμφωνα με την σύμβαση εργολαβίας, προχωρήσαμε σε εργασίες καθαίρεσης υπαρχόντων κτισμάτων και εργασίες εκσκαφών και εξυγιάνσεων" αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.
Το σημείο αυτό, λοιπόν, της ανακοίνωσης δημιουργεί ερωτηματικά. Διότι ο "ΑΚΤΩΡ" υποστηρίζει ότι με δικά του χρήματα έγιναν πράγματα για την κατασκευή του γηπέδου,  κάποια εκ των οποίων φέρονται να έχουν χρηματοδοτηθεί από τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ που διεκδικεί ο Παναθηναϊκός από τη δημοτική αρχή.
Όπερ σημαίνει πως είτε οι επαφές με τον Πρίγκιπα από την Σαουδική Αραβία έχουν ευτυχή κατάληξη είτε αρνητική, η υπόθεση της ΓΗΠΕΛ αποτελεί ένα ερωτηματικό στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Κι αυτό το ερωτηματικό πρέπει να βρει μία και καλή την απάντηση. Είτε από τη μία πλευρά είτε από την άλλη.

Σχόλια