KYΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ,ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟΡΙΕΣ!

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΚΥΜΑΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΑΣ ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΟΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ

Ο αμέτοχοι έχουν αφήσει τον Παναθηναϊκό στη... φτώχεια του, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Δημήτρη Γόντικα, από τις ευθύνες του για σειρά λανθασμένων χειρισμών. Το gazzetta.gr καταγράφει.



Το ναυάγιο με το Κάστρο απλά υπενθύμισε ότι ο Παναθηναϊκός πάσχει, υπολειτουργεί, απλά... δεν μπορεί σε μια σειρά από κομβικά θέματα για τη λειτουργία της ομάδας. Σαφώς και το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, εννοείται πως η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στον μεγαλομέτοχο Γιάννη Βαρδινογιάννη και τους υπόλοιπους μετόχους (Γιαννακόπουλο, Βγενόπουλο, Πατέρα) που έχουν αφήσει το κλαμπ στη... φτώχεια του, αναγκάζοντάς το να λειτουργήσει σαν μπακάλικο!
 
Η διοικητική κατάσταση έχει φέρει τον Δημήτρη Γόντικα στη θέση του προέδρου, ο οποίος μόνο άμοιρος ευθυνών δεν είναι. Σίγουρα, κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, σίγουρα τρέχει για τον Παναθηναϊκό, αλλά τα λάθη του κοστίζουν.
Μάλιστα, ο Γόντικας «βγήκε» στον αέρα του Sentra 103,3 και προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Το gazzetta.gr συγκέντρωσε ορισμένες από τις απορίες που προέκυψαν από τα λεγόμενά του αλλά και από τους χειρισμούς του κατά τους τελευταίους μήνες.
 
1. Αν δεν είναι ναυάγιο, τι είναι;
 
Ο κόσμος του Παναθηναϊκού φυσικά και δεν ζούσε μέσα σε μια παραίσθηση που ήθελε την ομάδα του να έχει «κλείσει» τον Αντρέ Κάστρο. Όπως επίσης και η συντριπτική πλειονότητα των ΜΜΕ δεν έβγαζε από το... κεφάλι της το θέμα αλλά και την «πράσινη» σιγουριά. Αν έχεις δεμένο έναν ποδοσφαιριστή επί δεκαπέντε μέρες, όταν είσαι και δηλώνεις σίγουρος και στο φινάλε χάνεις τον ποδοσφαιριστή μέσα από τα χέρια σου, τι ακριβώς είναι;
 
Ακόμη και η δικαιολογία για τα 600.000 ευρώ που έδωσε η Χιχόν σε μπάσιμο της τελευταίας στιγμής δεν στέκει. Ο Παναθηναϊκός με τη χαρακτηριστική καθυστέρησή του έδωσε την ευκαιρία στους Ισπανούς να ελπίζουν και στο τέλος να του πάρουν και τον ποδοσφαιριστή! Με το... τεφτέρι δεν μπορείς να προχωρήσεις. Τουλάχιστον, όσον αφορά διαπραγματεύσεις με ομάδες όπως η Πόρτο.
 
2. Δεν έχει τέλος το ξεπούλημα;
 
Πολλοί το άκουσαν, λίγοι το κατάλαβαν. «Μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου θα μπορώ να είμαι πιο σαφής στο κατά πόσον έχει καλυφθεί το άνοιγμα. Έχει μειωθεί αρκετά για την ώρα. Είμαστε υποχρεωμένοι να κοιτάζουμε κάθε πρόταση που έρχεται για παίκτη».
Πρόταση που μόνο τρόμο μπορεί να προκαλέσει στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα, όχι δεν έχει την πολυτέλεια να πουλήσει βασικό ποδοσφαιριστή, αλλά χωλαίνει ξεκάθαρα σε συγκεκριμένες θέσεις! Ο Μπουμσόνγκ... σώθηκε από θαύμα και δύσκολα θα αποχωρήσει, αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχει και η περίπτωση του Λέτο. Αν παράδειγμα έρθει πρόταση που καλύπτει τις τρύπες του κλαμπ, ο Γόντικας θα πει και «ευχαριστώ» διώχνοντας τον ηγέτη αυτής της ομάδας;
 
3. Η σιγουριά γιατί έγινε... ανέκδοτο;
 
«Προφανώς και δεν κάναμε εμείς σίριαλ τον Κάστρο, η υπόθεση υπήρχε αλλά δεν βγήκαμε ποτέ να πούμε, ξέρετε παιδιά ξεκινάμε τώρα», δήλωσε μεταξύ άλλων για το επικοινωνιακό φιάσκο της ΠΑΕ. Μόνο που ξέχασε να παραδεχθεί την εγκληματική αμέλεια που έδειξε ο Παναθηναϊκός στο συγκεκριμένο κομμάτι, κάνοντας ακόμη πιο δύσκολη τη θέση του.
Αποκορύφωμα το απόγευμα της Τρίτης, όταν οι Ισπανοί έστελναν τον παίκτη στη Χιχόν και ο Παναθηναϊκός διατυμπάνιζε ότι «δεν υπάρχει καμία ανησυχία». Χειρισμός αν μη τι άλλο ερασιτεχνικός!
 
4. Περνάει και δεν έχει κενά;
 
Το χειρότερο, πάντως, από όλα είναι η ανύπαρκτη ποδοσφαιρική λογική σε όσα ακούστηκαν σχετικά με τα κενά της ομάδας και το πώς θα καλυφθούν. «Για τις επόμενες κινήσεις μας, θα κριθούν από τα αποτελέσματα των αγώνων και από το τεχνικό τιμ. Το αν θα κάνουμε κάτι παραπάνω σε ό,τι αφορά την ενίσχυση, θα φανεί και αγωνιστικά».
 
Δηλαδή το αν η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση θα κριθεί από τα παιχνίδια με το... μεγαθήριο της Μακάμπι; Αν ο Παναθηναϊκός κάνει το καθήκον του και περάσει τους Ισραηλινούς, δεν χρειάζεται έναν μέσο και έναν επιθετικό, όπως έχει υποδείξει ο Φερέιρα;
 
5. Ο τεχνικός διευθυντής πού είναι;
 
Βέβαια, το μεγαλύτερο λάθος του Γόντικα δεν είναι άλλο από τη μη πρόσληψη τεχνικού διευθυντή. Η αναβάθμιση του Σαμαρά είναι μόνο στα λόγια. Εξάλλου το μοντέλο του τεχνικού συμβούλου αποτελεί παγκόσμια ποδοσφαιρική πρωτοτυπία. Σαν αποτέλεσμα της ανικανότητας να βρεθεί επί πέντε μήνες ο κατάλληλος άνθρωπος (ποιος ξεχνάει το φιάσκο με τον Βρύζα), δεν υπάρχει άνθρωπος που θα μπορέσει να ανοίξει... δυο πόρτες για τις αποχωρήσεις όπως έκανε πέρυσι ο Φρέιτας. Όπως επίσης δεν γίνεται να βασίζεται ολόκληρος ο μεταγραφικός σχεδιασμός πάνω στον Ζεσουάλδο Φερέιρα.
 
Πόσω μάλλον από τη στιγμή που το κλαμπ έβγαζε προς τα έξω πόσο σημαντική θα ήταν η πρόσληψη ενός ανθρώπου που θα αναλάβει το ποδοσφαιρικό τμήμα και θα «τρέξει» το σύστημα. Καλός και άγιος ο Γόντικας, αλλά δεν μπορεί να είναι το παιδί για όλες τις δουλειές. Στο συγκεκριμένο ζήτημα, όμως, μόνος του «φόρτωσε» τον εαυτό του και με θέματα με τα οποία δεν θα έπρεπε να ασχολείται.

Σχόλια