ΓΡΑΜΜΗ ΒΑΡΔΗ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ: ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ...ΔΕΝ ΠΑΙΖΩ ΣΟΒΑΡΑ ΜΠΑΛΑ! ...ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΝ ΓΑΜΑΣ!



Καλοί οι αναθεματισμοί τόσα χρόνια προς τον Τζίγγερ και η απαίτηση μας να φύγει απο την ΠΑΕ ,αλλά πλέον αν θέλουμε να στοχοποιούμε τα προβλήματα μας για τον τρόπο διοίκησης της ομάδας μας ,τότε πρέπει να επικεντρωνόμαστε καθαρά και μόνο σε ένα πρόσωπο. Τον Βαρδή Βαρδινογιάννη που κανένα ΜΜΕ και κανένα στόμα δεν τολμάει να τον αναφέρει ως μοναδικό και βασικό υπαίτιο για την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα μας. Απο αυτό αρχίζουν και σε αυτόν καταλήγουν όλα! Αυτός ήταν και είναι το απόλυτο αφεντικό τόσα χρόνια της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ.

Μάλιστα θα προσπαθήσω να συμμερριστώ και την άποψη ότι οι Βαρδινογιάννηδες δεν
εμπλέκονται σοβαρά με τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο κατ επέκταση ,όσο υπάρχει αυτή η βρώμα και αυτό το σάπιο κατεστημένο που ανακηρύσσει σε μόνιμη βάση τον γαύρο ,απόλυτο αφεντικό του αθλήματος. Μια άποψη που θα με βρει σύμφωνο και δεν θα χαρακτήριζα το συγκεκριμένο ενδεχόμενο ως ουτοπικό ,αφού είναι σε απόλυτα λογική βάση .Όσο λοιπόν το ποδόσφαιρο θα διοικείται απο παράγοντες-κομμήτες ,ποδοσφαιριστές στημένους και managers -κακομεσίτες ,ο Βαρδής Βαρδινογιάννης δεν θα έχει σκοπό να δει σοβαρά τον Παναθηναϊκό και την δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας. Γιατί μην κρυβόμαστε πίσω απο το δάχτυλο μας ...αν αυτός ο άνθρωπος θέλει να τρέξει την ομάδα ,τότε μπορεί να κάνει απίστευτα πράγματα σε θέματα μεταγραφών. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν θέλει ..

Και τι κάνει για αυτό; Απλά συντηρεί την ΠΑΕ τόσα χρόνια για να μην γίνονται όλο και πιο έντονες οι αποδοκιμασίες του κόσμου και πάπαλα .Δεν μπαίνει στην διαδικασία να προστατεύσει την ομάδα ,το σύμβολο ,το όνομα του Συλλόγου μπροστά στις κατάφορες αδικίες και τα συνεχή εγκλήματα που διαπράττονται .Δεν αναμειγνύεται πουθενά ..και 2-3 μύρια να μπαίνει μέσα τον χρόνο (που δεν μπαίνει ,αλλά λέμε ..) δεν τον ενδιαφέρει πραγματικά ..έχει τον Παναθηναϊκό ,το μαγαζί γωνία και αυτό -για όσους ακόμη δεν μπορούν να το καταλάβουν- του είναι υπεραρκετό!

Οι 3 κινήσεις που έδειξε ότι ίσως και να θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με την ομάδα!


Το βασικό αμάρτημα του Βαρδή Βαρδινογιάννη είναι πως έκλεισε την κάνουλα χρημάτων και απασχόλησης του για τον Σύλλογο μετά τον χαμό του αδερφού του το 1996 .Με αποκορύφωμα την αποχώρηση του Γιώργου Βαρδινογιάννη απο την ΠΑΕ το καλοκαίρι του 2000 ,όπου ΕΠΑΕ ,ΕΠΟ και διαιτησία εγκλημάτισαν πάνω σε μια ομάδα-κόσμημα για τα ελληνικά γήπεδα ...αυτή του Γιάννη Κυράστα και την αφήσανε να τερματίζει δεύτερη και να προσπαθούν να φαντάζει ως αποτυχημένη. Μάλιστα ο τότε πρόεδρος της ΠΑΕ το δήλωνε ξεκάθαρα πως δεν ήθελε να μπλεχτεί στα νέα ήθη που είχαν δημιουργηθεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έτσι η ΠΑΕ μπήκε σε μια νέα περίοδο ,προσλήψεων καλών οικονομολόγων (Φιλλιπίδης) και πρόεδρων-γλαστρων (Μήτσου) .Αποτέλεσμα; Μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες της ομάδας για μια τριετία και γιγάντωση του παρακράτους του Κόκκαλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Όμως απο το 1996 έως και σήμερα υπήρξαν 3 γεγονότα που με κάνανε να πιστέψω πως ο Βαρδής Βαρδινογιάννης πάει να ξαναδεί την ομάδα σοβαρά ,αλλά μάταιος κόπος ..

1. Η μεταγραφή του Κωνσταντίνου το καλοκαίρι του 2001. Μια μεταγραφή δυναμικής και η μοναδική φορά που ο Βαρδής μπήκε σε διαδικασία παζαριού ώστε να μην αφήσει κάποιον παίκτη να καταλήξει στον γαύρο. Τρελά ποσά για την εποχή και το deal μαζί με τα έμψυχα ανταλλάγματα να φτάνει τα 5 δισεκατομμύρια δραχμές!! Ο Βαρδινογιάννης έδειξε ότι όποτε θέλει κάνει αυτός το κουμάντο ,πως αγοράζει ό,τι θέλει και πως ο Κόκκαλης δεν είναι τίποτα μπροστά του.

2. Μετά-Ριζούπολη εποχή και ο γιος του Βαρδή βγαίνει μπροστά με τις ευλογίες του πατέρα ,ώστε να αναλάβει πιο ενεργό ρόλο στην ΠΑΕ και να θυμίσει στον κόσμο πως η οικογένεια δεν έχει παρατήσει την ομάδα και είναι εδώ. Το συμπέρασμα; Με τον Φιλιπίδη μπροστά καλύτερα τα πηγαίναμε ..

3. Ο Τζίγγερ μαζί με τον Κόκκαλη προχωράει στην ίδρυση νέας λίγκας ώστε να υπάρχει καλύτερος οικονομικός έλεγχος των ομάδων και μεγαλύτερη διαφάνεια σε διάφορα άλλα θέματα. Αποτέλεσμα; Μια απο τα ίδια ..ο γαύρος μόνιμος ευνοούμενος σε αυτήν την χώρα!


Και στην τελική είναι πιο σοβαρές οι business απο τον Παναθηναϊκό!


Απολύτως δεκτό και κατανοητό ο Βαρδής Βαρδινογιάννης να βάζει τις δουλειές του πάνω απο την ομάδα ή ακόμη και να θεωρεί την ομάδα ως μπίζνα ή και ...διπλωματικό μέσο. Μόνο που ο Παναθηναϊκός θα υπάρχει ,όσο θα υπάρχει ο κόσμος του και ο κόσμος του θέλει να τον βλέπει μόνιμο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο και έρμαιο του κάθε Κόκκαλη και Μαρινάκη. Θα ήταν πολύ ρομαντικό να πιστεύαμε πως ο Βαρδής θα είχε προσωπικά με τον Κόκκαλη τόσα χρόνια ελέω των εγκλημάτων του δεύτερου κατά του Παναθηναϊκού ,αλλά οι σχέσεις τους μια χαρά καλές είναι. Έτσι κι  αλλιώς δεν θα έφτανε και τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας πως όλα είναι καλά συμφωνημένα και μοιρασμένα ,ώστε όλοι να ναι ικανοποιημένοι..

Ο ξαφνικά έντονος πόλεμος των ΜΜΕ του Βαρδινογιάννη κατά στημένων και διαφθοράς του Ελληνικού ποδοσφαίρου


Είναι κάτι που έχουμε γράψει άπειρες φορές μέσα απο αυτό το blog και δεν θα βαρεθούμε να το γράφουμε.. ο Βαρδής Βαρδινογιάννης προφανώς έχει δώσει εντολή mega και star να παίζουν καθημερινά θέματα για τα στημένα. Και προφανώς υπάρχει λόγος και δε γίνεται να σχετίζεται με την ξαφνική του αγάπη για τον Σύλλογο. Το ιντερνετικό στοίχημα βγάζει μάτι.. και να ξανατονίσουμε ..δεν τον ενδιαφέρει η εξόντωση του γαύρου και η ιστορία με τα κλεμμένα ,ούτε και οι υποβιβασμοί βόλου και καβάλας ,αλλά η εξαφάνιση του κάθε Τσακογιάννη ,Μπέου και Ψωμιάδη που χαλάνε την ...πιάτσα με τα παράνομα και τα στημένα τους.

Και τέλος η απλή απορία ...αφού δεν γουστάρεις ,γιατί δεν πουλάς;


Αν θέλει πουλάει και μάλιστα μπορεί να έχει και πληθώρα προτάσεων ..ο Παναθηναϊκός είναι μαγαζί γωνία ,απλά πράγματα!


ΥΣ: Ξέρετε απο πότε έχει να παρακολουθήσει αγώνα του Παναθηναϊκού ο Βαρδής Βαρδινογιάννης στο γήπεδο; Απο το 3-1 στην Γιουβέντους ,το 2001!!


ΥΣ2: Έχετε διαβάσει άλλο κείμενο κάπου αλλού με τόσες αναφορές στο συγκεκριμένο όνομα; Γιατί στο τέλος θα ξεχάσουμε και ποιος κάνει κουμάντο στην ΠΑΕ.


ΥΣ3: Θα ακολουθήσουν κι άλλα κείμενα σχετικά με το ιντερνετικό στοίχημα που σχετίζεται ΑΜΕΣΑ με το μέλλον της ΠΑΕ.


ΥΣ4: Όσο για το αν οι Βαρδινογιάννηδες είχαν την δικιά τους χούντα στο ελληνικό ποδόσφαιρο ,τότε μακάρι σε όλες τις χούντες να παίρνανε πρωτάθλημα 5 διαφορετικές ομάδες μέσα σε διάστημα 15 ετών ..


ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Σχόλια