OK KΛΕΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ...Ε ΚΑΙ;;


Φαίνεται πως η επίσκεψη του Πλατινί (ασχέτως που τον περιμέναμε να θίξει άλλα θέματα..) βοήθησε στην ανακάλυψη των βασικών προβλημάτων που έχουν οδηγήσει το ποδόσφαιρο σε αυτήν την τραγική και εντελώς αναξιόπιστη κατάσταση! Και το πρόβλημα ακούει στην λέξη ...Σύνδεσμοι!

Και η λύση φυσικά είναι πολύ απλή .Λουκέτο και τέλος!
Μόνο που ο κ.Γερουλάνος χθες μας
παρουσίασε μέτρα και ανακοίνωσε ...καινοτομίες που τις είχαν πει (στα λόγια φυσικά..) Φλωρίδηδες ,Ορφανοί κτλ ..Προφανώς δεν θα το ήξερε για αυτό και έδειχνε τόσο σίγουρος για τα μέτρα που έχει σκοπό να πάρει.

Και για να μην κοροιδευόμαστε και ταλαιπωρούμε και τα μυαλά μας ,αυτά τα μέτρα ζήτημα αν θα πάνε να εφαρμοστούν 2 απο όλα αυτά (και πολλά λέω ..). Αλλά θα μου επιτρέψετε να σταθώ στο θέμα των συνδέσμων και στην προοπτική κλεισίματος τους.

Καταρχάς όταν ανακοινώνεις "λουκέτο στους συνδέσμους" ,πως ακριβώς το εννοείς; Γιατί σίγουρα δεν σου επιτρέπεται σαν Πολιτεία να πας και να κλείσεις τον χώρο που στεγάζεται ο μέχρι τώρα σύνδεσμος. Απλά θα κόψεις τα εισιτήρια και θα απαγορέψεις στις ΠΑΕ να τους τα χορηγούν.

Υπάρχει άραγε κανένας νορμάλ σκεπτόμενος άνθρωπος που να πιστεύει πως θα το κάνουν αυτό οι παε; Άντε και να δηλώσουν όλες πως θα συμμορφωθούν με τον νέο νόμο.. πιστεύετε πως και πάλι δεν θα δίνονται εισιτήρια;

Οι ΠΑΕ ΔΥΣΤΙΧΩΣ εξαρτώνται απο τους συνδέσμους και όχι το αντίστροφο.
Οι οργανωμένοι καλώς ή κακώς επηρεάζουν πολύ κοινό και είναι οι ...μόνιμοι πελάτες που θα δώσουν λεφτά στα ταμεία των παε. Και αυτό είναι γεγονός και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί απο κανέναν.

Για αυτόν τον λόγο οι ΠΑΕ χρειάζονται να έχουν με το μέρος τους ,τους οργανωμένους και όχι να τους έχουν απέναντι. Οπότε με τα μέχρι τώρα δεδομένα μου φαίνεται σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας η μη χορήγηση εισιτηρίων των παε στους συνδέσμους.

Πάμε τώρα στην άλλη τρομερή ανακοίνωση της απαγόρευσης μετακινήσεως .Μια πρόταση που έχει περάσει απο πολλά στάδια ,έχει μεταφραστεί με ποικίλους τρόπους και έχει εφαρμοστεί ...όπως κάτσει! Οι γνωστές μετακινήσεις χωρίς διακριτικά που γίνανε μετακινήσεις του 5% και πάει λέγοντας.

Και εδώ το θέμα είναι πολύ απλό. Μετακίνηση μπορεί να μην υπάρχει με μαζική μορφή ,αλλά θα υπάρχει σε κάποιο βαθμό. Απλά και κατανοητά πράγματα.

Η κυβέρνηση και οι εκάστοτε σωτήρες του ελληνικού ποδοσφαίρου για ακόμη μια φορά ρίχνει το μπαλάκι της βίας αποκλειστικά στους συνδέσμους και εθελοτυφλεί στα επίσης πραγματικά και τεράστια πρόβληματα του αθλητικού χώρου.

ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να βγαίνουν στην φόρα όλες αυτές οι κατηγορίες και να μην υπάρχει 1 κύρωση σε επίπεδο ομάδων. Ο Μπέος ποια ομάδα διοικούσε; Δηλαδή ο Μπέος είναι βρώμικος και η ομάδα του όχι;;

ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ η αυξανόμενη βία στα γήπεδα να μην συσχετίζεται με την αυξανόμενη βία στην κοινωνία μας και να ξαφνιαζόμαστε όλοι μας όταν έχουμε τέτοια κρούσματα σε αθλητικά στάδια.

ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να μιλάει κυβερνητικό στέλεχος που υποτίθεται έχει μια Α υπόσταση (υποτίθεται ..) και να αναφέρεται στα ηλεκτρονικά εισιτήρια που έχουν καταντήσει ένα κακόγουστο αστείο ,όταν τα περισσότερα γήπεδα είναι ερείπια και δεν πληρούν τις απαραίτητες προυποθέσεις για την εγκατάσταση τους.

ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ να ζητιανεύετε και να κλαίγεστε πως ο κόσμος δεν πάει στα γήπεδα όταν σε όλα τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας ο κάθε πρόεδρος κοιτάει πως θα κάνει καλές αρπαχτές και βάζει εισιτήριαα στις τιμές των 30€ για κάτι γήπεδα αχούρια και για ένα θέαμα κάτω του μετρίου. Και ειδικά το θέμα των τιμών το έχουμε θίξει άπειρες φορές. Ο καθείς ορίζει ό,τι τιμή γουστάρει ...και μετά αναρρωτιόμαστε γιατί ο κόσμος προτιμάει τις τηλεοράσεις.

Σίγουρα φταίει και η βία ,αλλά μόνο αυτή είναι το πρόβλημα; Και αυτή προέρχεται αποκλειστικά απο τους συνδέσμους;; Εκτός γηπέδων ,ανά περιοχές προφανώς και αυτοί ευθύνονται ,αλλά εντός των γηπέδων είστε τόσο απόλυτοι και σίγουροι;

Αντί να δείτε σοβαρά το θέμα και να βοηθήσετε τουλάχιστον να υπάρξει αξιοπιστία στο ποδόσφαιρο ,ανακυκλώνετε νόμους και νομίζετε πως λύνετε το πρόβλημα.

Είπαμε ...το ποδόσφαιρο είναι μικρόκοσμος της κοινωνίας .Αναξιόπιστη κυβέρνηση = αναξιόπιστο ποδόσφαιρο.

ΥΣ: Η βία αν προωθείται απο τους συνδέσμους ,τότε αυτοί απο τι αποτελούνται; Απο παρέες ...αυτές θα τις διαλύσετε ,ας πούμε; Η λύση είναι καλύτερη ασφάλεια και μια τουλάχιστον σοβαρή αστυνόμευση. Αλλά αυτό δεν το πράττετε γιατί τα επεισόδια σας βολεύουν ..

Σχόλια

  1. όπως πάντα, το ζουμί στο υστερόγραφο ;)
    και εννοώ την τελευταία πρόταση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου