2010-2011 TOP GREEN ΜΟΜΕNTS : TO NTOY ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ!


18 Δεκεμβρίου 2010 και τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Η ομάδα προέρχεται απο μια δύσκολη περίοδο με απροσδόκητες γκέλες και αλλαγή προπονητή. Το ματς δεν πηγαίνει καλά για την ομάδα και γνωρίζουμε την ήττα με 0-1. Λήξη του ματς και ...το περιβόητο ντου των οπαδών ,κυνηγώντας στην κυριολεξία τους παίκτες και πετώντας τους ό,τι αντικείμενα βρουν μπροστά τους.

Η συγκεκριμένη κίνηση μερίδας του κόσμου ερμηνεύτηκε και χαρακτηρίστηκε με ποικίλους τρόπους.

Άλλοι θεώρησαν την
συγκεκριμένη ενέργεια ως φυσικό επακόλουθο της αγωνιστικής πορείας της ομάδας που δεν μπορούσε να πάρει άνετα ένα ματς και γκέλαρε με πολύ άσχημες εμφανίσεις.

Άλλοι χαρακτήρισαν το εν λόγω ντου ,ως ντροπή για τον Σύλλογο ,βασιζόμενοι στην αιτιολογία πως δε γίνεται να παίρνεις στο κηνύγι τους παίκτες της ομάδας σου επειδή χάσανε ένα ματς .Δεν συνάπτει με την νοοτροπία του Συλλόγου και του κόσμου του.

Κάποιοι άλλοι σύγκριναν την πράξη αυτή ,με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία και γενικά τα ...σημεία των καιρών που μας ...έχουν κάνει πολλούς τους hooligans και τους βαρύμαγκες.

Όπως και να χει ,απο όποια σκοπιά και να το δει κανείς το συγκεκριμένο ντου ,μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορικό και σίγουρα highlight της σαιζόν αυτής ,έστω κι αν δεν αποτελεί επίτευγμα.

Πολλές φορές στο παρελθόν έχει επιχειρηθεί κάτι ανάλογο απο τους οπαδούς ενάντια των παικτών μας (1-4 στην Λεωφόρο ,με Λίτεξ Λόβετς επί Σάντος ,με Ζαπόριζε στην Πάτρα) ,αλλά ποτέ το "ντου" δεν είχε την κυριολεκτική έννοια του όρου. Να μπουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο οι οπαδοί και να πάρουν τους παίκτες στο κυνήγι. Ποτέ! Ίσως το μόνο που μπορεί να συγκριθεί είναι το ματς με τον γαύρο την δεκαετία του 60 για το κύπελλο ,όταν ο κόσμος νόμιζε πως ο αγώνας ήταν σικέ.

Η ουσία είναι ότι έγινε το συγκεκριμένο ντου εκείνο το βράδυ του Σαββάτου και η κατάληξη σίγουρα δεν ήταν θετική ,ούτε υπάρχει κάτι που να πήγε σωστά απο εκείνη την μέρα και μετά.

ΥΣ: Κάτι που προφανώς δεν θα γνωρίζουν πολλοί ...δυστυχώς ένα τέτοιο ντου ήταν θέμα χρόνου να γίνει καθώς ήταν στα ..."σχέδια" στις πιθανές γκέλες στα εντός με γαύρο και Ηρακλή ,όπου ο κόσμος έβραζε.

ΥΣ2: Χαρακτηριστική εικόνα η αποχώρηση του Σισέ που ήταν ο μόνος που περπατούσε προφανώς ,αφού κανένας δεν θα μπορούσε να του χρεώσει ευθύνες για μη αγωνιστικότητα και πάθος για νίκη. Ίσως η μόνη σωστή διαχείριση κατάστασης απο τον κόσμο ,εκείνο το βράδυ.

ΥΣ3: Το έχουμε γράψει και παλαιότερα ,αν και αυτή η στήλη δεν είναι για να προωθεί θεωρίες συνομμωσίας αλλά για να καταγράφει σημαντικά γεγονότα της σαιζόν. Ίσως λοιπόν εκείνο το ματς να έχει πολλά ερωτηματικά και πολλές αναγνώσεις στα γεγονότα του ,αφού οι εξελίξεις απο εκείνο το βράδυ και μετά ήταν ραγδαίες ,απότομες και ...ακαταλαβίστικες! Λίγο μυαλό θέλει ..

ΥΣ4: Διαβάστε τις άλλες χαρακτηριστικές στιγμές της σαιζόν που μας πέρασε ,εδώ!

Σχόλια