"Πολυμεοχικότητα: THE STORY" PART 4 (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ)


Το μεγάλο βήμα γίνεται και στις 22/4/08 o Tζίγγερ βάζει... νερό στο κρασί του και καλεί τα μέλη της ΠΕΚ και όχι μόνο να συνεργαστούν για να κάνουν τον Παναθηναϊκό μεγάλο ανακοινώνοντας στην ουσία την αρχή της πολυμετοχηκότητας.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΖΙΓΓΕΡ 



«Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στον κόσμο του κι έχουμε ευθύνη να του δώσουμε όραμα. Σε αυτό η τοποθέτησή μου είναι η εξής: ήρθε η ώρα ο Παναθηναϊκός να γίνει πολυμετοχικός.

Θα μπορούν κι άλλοι πλην της οικογένειάς μου να συμμετέχουν ενεργά. Η οικογένειά μου θα παραμείνει με 50% του Παναθηναϊκού και το υπόλοιπο θα ανήκει σε άλλους.

Αυτό θα γίνει με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 80 εκατ. ευρώ, που θα πραγματοποιηθεί άμεσα.

Πραγματικά ο Παναθηναϊκός θα είναι ενωμένος, θα έχει τις βάσεις, με ένα γήπεδο που θα αρχίσει να χτίζεται και πλέον θα συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες»

«Ο Παναθηναϊκός στηρίζεται στον κόσμο»

«Ο κόσμος είναι προβληματισμένος, όμως η επόμενη μέρα που ξεκινά πρέπει να τον βρει ενωμένο»

«Έχω υποχρέωση στον κόσμο να κάνω συγκεκριμένες προτάσεις»

«Δεν ασχολήθηκα, γιατί αν το έκανα θα ενίσχυα το διχασμό και τον προβληματισμό στον κόσμο. Θα πυροδοτούσα την κατάσταση. Πρώτη μου σκέψη είναι ο κόσμος»

«Η επόμενη μέρα πρέπει να βρει τον κόσμο πιο ενωμένο γιατί τώρα είναι προβληματισμένος. Αυτή είναι ευθύνη όλων και πρέπει να το δείξομε με έργα»

«Θέλουμε να βάλουμε μια βάση για τα επόμενα 100 χρόνια της ομάδας»

«Mε ένα σύγχρονο γήπεδο που θα αρχίσει να χτίζεται να συγκαταλέγεται στις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες».

«Καλούμε αυτούς που θέλουν και είναι Παναθηναϊκοί να βοηθήσουν να συμμετάσχουν»

«Για μένα πρώτα απ’ όλα είναι ο Παναθηναϊκός»

«Ο Παναθηναϊκός δεν πωλείται. Η οικογένειά μου θα μείνει μέτοχος του 50% και ουσιαστικά θα είναι εγγυητής της επόμενης μέρας. Εδώ και 30 χρόνια αποτελούν αποδεδειγμένα παράδειγμα διαχείρισης. Είναι σημαντικό για μία ομάδα να έχει σταθερή βάση, αλλά αυτό μόνο με μία σταθερή διοίκηση μπορεί να επιτευχθεί. Αυτό που μπορώ να διασφαλίσω είναι πως η παραμονή της οικογένειάς μου θα διασφαλίσει το μέλλον του Παναθηναϊκού. Δεν θα ακολουθήσουμε το δρόμο άλλων ομάδων. Αυτό σας το εγγυώμαι προσωπικά και οικογενειακά»

«Δεν επιδιώκω προεδρικά αξιώματα. Δεν με εκφράζει. Θέλω το καλό του ΠΑΟ. Όλοι μαζί θα αποφασίσουμε το νέο σχήμα του ΠΑΟ τις επόμενες μέρες, που θα μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο»

«Προσδοκώ οι μέτοχοι να είναι πολύ περισσότεροι από πέντε…».

«Πρέπει να σταματήσει στον Παναθηναϊκό να υπάρχουν οπαδοί με ταμπέλες. Πολύς κόσμος στεκόταν στην ομάδα και υπέφερε, γιατί κάποιοι του έβαζαν ταμπέλα. Αξίζουν πολλά μπράβο σε αυτούς που αντεπεξήλθαν».

«Ο ΠΑΟ έχει πάνω από 1.200 μετόχους για όσους δεν ξέρετε. Το επόμενο βήμα μπορεί να είναι και το χρηματιστήριο, αν μας το επιτρέψει ο νόμος!»

Άμεση απάντηση της «Π.Ε.Κ»

Δελτίο τύπου (http://www.panathinaikosmas.com/pressRelease11.aspx)

Αγαπητοί Φίλες, Φίλοι,

Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για τις σημερινές ανακοινώσεις του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη που είναι προς την σωστή κατεύθυνση.

Βέβαια υπάρχουν ακόμα πολλές λεπτομέρειες που πρέπει να αποσαφηνιστούν ώστε να βεβαιωθούμε ότι το νέο πολυμετοχικό σχήμα και το νέο οργανωτικό μοντέλο της ΠΑΕ μπορεί να εκπληρώσει τα οράματα όλων των παναθηναϊκών φιλάθλων.

Μετά το Πάσχα θα συζητήσουμε με τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και θα ενημερώσουμε όλους τους συμπαραστάτες της ΠΕΚ.

Καλή Παναθηναϊκή ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους.

Δώρο Βγενόπουλου

Εν τω μεταξύ, ο Ανδρέας Βγενόπουλος μέσα στον Απρίλιο είχε κλείσει τον Κλέιτον για να τον κάνει δώρο στον Παναθηναϊκό! Ο ισχυρός άνδρας της MIG προσέφερε περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ στον πρόεδρο της Λάρισας Κώστα Πηλαδάκη, ενώ τα είχε βρει σε όλα και με τον Βραζιλιάνο μέσο, ο οποίος είχε πρόταση τόσο από τον Ολυμπιακό όσο και από την ΑΕΚ.

Ο Καυτός Μάιος

«Έλεγε αλήθεια»

Στις 2/5/08 ο Βγενόπουλος δηλώνει ότι ο Τζίγγερ έλεγε αλήθεια για την πρόταση συνεργασίας σε έναν πολυμετοχικό Παναθηναϊκό. Ακολουθούν συνεχή ραντεβού των δύο με θέμα την λειτουργία της ΠΑΕ, τις μεταγραφές και τον προπονητή.

Συνεχείς συναντήσεις

Στις 6/5/08 υπάρχει συνάντηση του Βγενόπουλου με τον Τζίγκερ. Το ρεπορτάζ εκείνης της μέρας ανέφερε τα εξής:

Σε θετικό κλίμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Γιάννη Βαρδινογιάννη με τον Ανδρέα Βγενόπουλο. Οι δύο επιχειρηματίες συναντήθηκαν την Τρίτη στο γραφείο του εφοπλιστή Νίκου Πατέρα και συζήτησαν για το θέμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Οι δύο πλευρές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις προσεχείς ημέρες προκειμένου να βάλουν στην τελική ευθεία το θέμα. Μάλιστα εντός της ημέρας αναμένονται ανακοινώσεις τόσο από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, όσο και από τον Ανδρέα Βγενόπουλο ως επικεφαλής την «ΠΕΚ».

Στη συνάντηση, η οποία κράτησε δύο περίπου ώρες, παρευρέθη και ο Νίκος Πατέρας, ο οποίος επίσης έχει εκφράσει ενδιαφέρον για να ασχοληθεί με τα διοικητικά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, αλλά και ο Θόδωρος Βενιάμης που επίσης έχει ενταχθεί στην ΠΕΚ και αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο.

Η ΠΕΚ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: (http://www.panathinaikosmas.com/pressRelease12.aspx)

«Όπως υποσχεθήκαμε, σας ενημερώνουμε ότι σήμερα έγινε συνάντηση μεταξύ του κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη και του εκ των ιδρυτών της ΠΕΚ κ. Ανδρέα Βγενόπουλου. Η συνάντηση ήταν θετική και εποικοδομητική και διαπιστώθηκε σε επίπεδο αρχών ταυτότητα θέσεων και αντιλήψεων σε μια σειρά από σοβαρά θέματα:

1. Για την ισότιμη μεταχείριση και συνεργασία με όλους τους οργανωμένους φιλάθλους του Παναθηναϊκού μέσα από μια διαφανή διαδικασία που θα προβλέπει μεταξύ άλλων τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

2. Για την αξιοποίηση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό των παλαίμαχων ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, αλλά και για την θέσπιση ειδικών προνομίων για τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και τους παλαίμαχους αθλητές του συλλόγου γενικότερα.

3. Για την ανάγκη μιας καινούργιας συμφωνίας και σχέσης με τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο ("ΠΑΟ") που θα προβλέπει παράλληλα και την ευρύτερη εκπροσώπησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υπό την προϋπόθεση της συσπειρώσεως στον ΠΑΟ πολλών χιλιάδων μελών.

4. Για την ανάγκη μιας μεγάλης και κοινής γιορτής για τα 100 χρόνια του συλλόγου.

5. Για την χωρίς αποκλεισμούς διαδικασία ώστε να καταστεί η ΠΑΕ Παναθηναϊκός πολυμετοχική.

6. Για την ανάγκη αυξημένων δικαιωμάτων της μειοψηφίας, ούτως ώστε ο κ. Γιάννης Βαρδινογιάννης που θα διατηρήσει το 50% των μετοχών να χρειάζεται μια ευρύτερη συναίνεση για τη λήψη των σημαντικών αποφάσεων που θα αφορούν την ΠΑΕ.

Είναι γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά θέματα προς διευκρίνηση, κάτι που αναμένεται να γίνει από τον κ. Γιάννη Βαρδινογιάννη εντός του επόμενου χρονικού διαστήματος σε συνεννόηση με τους ενδιαφερόμενους μεγάλους μετόχους της μειοψηφίας. Σε αυτή τη φάση όμως είμαστε ως ΠΕΚ υποχρεωμένοι να εκφράσουμε την πλήρη ικανοποίησή μας, τόσο για την πρόοδο των συζητήσεων, όσο και για τις τοποθετήσεις του κ. Βαρδινογιάννη, ο οποίος φαίνεται αποφασισμένος να γυρίσει οριστικά την σελίδα, τόσο για τον Παναθηναϊκό μας, όσο και για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο γενικότερα».

Στο τέλος η ΠΕΚ με υστερόγραφο κάνει γνωστό ότι το απόγευμα θα συναντηθεί με τον Παύλο και Θανάση Γιαννακόπουλο «...για ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και περαιτέρω συντονισμό για την επίτευξη του οράματος του ενιαίου, αδιαίρετου και πολυμετοχικού Παναθηναϊκού».

Ο μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, απλώς αρκέστηκε να τονίσει οτι: "Ενημερώθηκα με κάθε λεπτομέρεια για την συνάντηση που είχε ο κ. Βγενόπουλος με τους κ.κ. Βαρδινογιάννη και Πατέρα".

Στις 11/5/08 μάλιστα Τζίγγερ, "Βγενό", Γιαννακόπουλοι και ο νέος πρόεδρος, Νικόλας Πατέρας, βρίσκονται μαζί στις εξέδρες του ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό να νικά 3-1 τον Άρη και να μπαίνει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Διάλυση «ΠΕΚ» και 20 εκ. ευρώ!

Στις 21/5/08 ο Ανδρέας Βγενόπουλος σε συνέντευξη του στο "Πεντελικόν" έδωσε εξηγήσεις για το πως θα λειτουργήσει το νέο μοντέλο διοίκησης, ενώ αποκάλυψε πως η ΠΕΚ θα αναστείλει τις δραστηριότητές της, καθώς ουσιαστικά πέτυχε τον στόχο της. Επίσης, τόνισε την επιθυμία του να αποσυρθεί το όνομά του από την αθλητική επικαιρότητα, αναφέροντας πως είναι διατεθειμένος να καλύψει τα 20.000.000 ευρώ των 80 που απαιτούνται για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς όμως να έχει ενεργό ρόλο στο νέο Δ.Σ. της ΠΑΕ.

Οι εφημερίδες για την "ανάσταση" του Παναθηναϊκού:






Διαβάστε περισσότερα: "Πολυμεοχικότητα: THE STORY" PART 4 (ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ) ~ Newspao.gr - Ενημέρωση και άποψη για τον Παναθηναϊκό μας! http://www.newspao.gr/2011/06/story-part-4.html#ixzz1PO7TYJVr

Σχόλια