A TRIBUTE TO GILBERTO SILVA!

Γιατί όλα τα ωραία παραμύθια κάποτε τελειώνουν ..

17 Ιουλίου 2008 και ο εν ενεργεία αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας και παίκτης-αρχηγός της Άρσεναλ υπογράφει στην ομάδα της καρδιάς μας και ο κόσμος παραληρεί. Ένας παίκτης που έχει κατακτήσει τα πάντα με την Βραζιλία ,που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου ,είναι πλέον κομμάτι της ομάδας μας. Και η αρχή μιας dream team που ονειρευόμαστε να οδηγήσει την ομάδα σε επιτυχίες εντός κι εκτός συνόρων.

Ο Gilberto Silva είναι πλέον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα με χρονολογική σειρά και να κάνουμε ένα αφιέρωμα σε αυτόν τον μεγάλο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο ,συλλέγοντας πολλά βίντεο και φωτογραφίες ..
Τετάρτη 16 Ιουλίου 2008 ..η είδηση έχει κάνει τον γύρο σε όλα τα ευρωπαϊκά ΜΜΕ πως ο αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας έρχεται στον Σύλλογο και όλες οι εφημερίδες της χώρας κάνουν λόγο για πραγματική απογείωση με την προσθήκη αυτού του παικταρά!


Οι συστάσεις με τις οποίες ερχόταν; Οι καλύτερες ..
Αγωνιζόμενος για 6 σαιζόν βασικός με την Άρσεναλ είχε πετύχει 24 γκολ σε 243 εμφανίσεις κερδίζοντας παράλληλα τον σεβασμό συμπαικτών και αντιπάλων για την αγωνιστική και όχι μόνο παρουσία του στα Αγγλικά γήπεδα. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως σε γκάλοπ που είχε γίνει απο γνωστό αθλητικό βρετανικό site το 2009 ,είχε μπει μέσα στην καλύτερη πεντάδα αμυντικών που έχουν αγωνιστεί στην Premiership .

Εδώ είναι το βιντεάκι-αφιέρωμα που είχε φτιάξει φίλος της Άρσεναλ τον Φεβρουάριο του 2007 και τον αποκαλούσε "Αόρατο τείχος" .Μια ατάκα που έπρεπε να την θυμίσουμε 1 χρόνο μετά σε όσους περίμεναν απο τον Βραζιλιάνο γκολ και φαντεζί ενέργειες ..

Παράλληλα ο Gilberto Silva έχει χτίσει την δική του ιστορία στην Εθνική Βραζιλίας ,όντας αρχηγός της για χρόνια και υπηρετόντας την για 9 seasons ,σημειώνοντας 3 γκολ σε 93 εμφανίσεις.
To pick της καριέρας του με την κορυφαία Εθνική ήταν η κατάκτηση του Μουντιάλ το 2002 στα γήπεδα της Ασίας. Μάλιστα η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί και την αιτία της μεταγραφής του στην Άρσεναλ.

Τετάρτη απόγευμα και ο κόσμος μετά απο ...ούτε κι εμείς θυμόμαστε πόσα χρόνια ,πάει στο αεροδρόμιο και υποδέχεται στο αεροδρόμιο τον μεγάλο αυτό παίκτη. 2.000 Παναθηναϊκοί δημιουργούν μια φανταστική ατμόσφαιρα με τον Βραζιλιάνο να τα παίζει και με τις πρώτες του εντυπώσεις να είναι άκρως θετικές.

Η πρώτη του χρονιά στην ομάδα τον έφερε στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης ,ύστερα απο το μεγάλο διπλό στο Μιλάνο. Στις 6 Δεκεμβρίου 2008 πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με το τριφύλλι στο στήθος όταν άνοιξε το σκορ στην Ξάνθη με αντίπαλο την ομώνυμη ομάδα.

Την πρώτη του σαιζόν λοιπόν δεν κατάφερε να σηκώσει κάποιον τίτλο με την ομάδα ,όμως ο ο ερχομός των Σισέ ,Λέτο ,Κατσουράνη το καλοκαίρι του 2009 ανεβάζει κι άλλο το επίπεδο της ομάδας και ο τίτλος μοιάζει πιο σίγουρος απο ποτέ .Εκείνη η χρονιά έμελλε να ξεκινήσει με τον Σίλβα να παίζει ως σέντερ μπακ στα ματς των προκριματικών ,μετά να αγωνίζεται πάλι σαν αμυντικό χαφ και στην μέση της περιόδου να γίνεται ολόκληρη συζήτηση εάν ο συγκεκριμένος παίκτης βοηθάει την ομάδα ή όχι .

Η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα έρχοταν σε κάθε ματς που ο Σίλβα έλειπε απο την ενδεκάδα ,όταν όλη η άμυνα έμοιαζε με τρικυμία σε κάθε επίθεση αντίπαλης ομάδας και δεν υπάρχει κανένας συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε άμυνα και κέντρο. Ειδικά τον περυσινό χειμώνα που έλειπε λόγω τραυματισμού φάνηκε η αξία του και δικαιολόγησε γιατί οι Άγγλοι τους άρεσε να τον φωνάζουν "Αόρατο τείχος".

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και τα 3 χρόνια που αγωνίστηκε στον Σύλλογο τίμησε όσο λίγοι το τριφύλλι ,αποτέλεσε μαζί με τον Σισέ τους ηγέτες της ομάδας ,ανέβασε το επίπεδο του ρόστερ και αποτέλεσε παράδειγμα για όλους τους συμπαίκτες του. Έβαζε σε κάθε περίπτωση το καλό της ομάδας πάνω απο όλα και ποτέ δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα.

Είναι ωραίο να αγιοποιείς έναν παίκτη όταν θες να του κάνεις κάποιο αφιέρωμα ,αλλά ο συγκεκριμένος δεν το χρειάζεται. Οι πράξεις του μιλούν απο μόνες τους και η έλευση του στην ομάδα θα μείνει στην ιστορία ,ως μια απο τις μεγαλύτερες προσωπικότητες και έναν απο τους μεγαλύτερους παίκτες που έχουν έρθει ποτέ στην ομάδα και στην Ελλάδα.


Κυριακή 22 Μαϊου 2011 ...και φτάνουμε στην τελευταία παράσταση που θα δώσει αυτός ο μεγάλος παίκτης μπροστά στους φίλους της ομάδας. 

6 Aυγούστου 2008 μπήκε σαν αλλαγή στον επαναληπτικό στην Γεωργία με την Δυναμό Τιφλίδας και τώρα ,3 χρόνια μετά ο κόσμος θα πρέπει να σηκωθεί όρθιος και να χειροκροτήσει αυτόν τον μεγάλο ποδοσφαιριστή και άνθρωπο.

ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ


GILBERTO SILVA ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!


ΥΣ: Το αν η διοίκηση μας έπρεπε να τον κρατήσει ή όχι δε νομίζουμε να χωράει συζήτηση ,όπως και το να του έκανε μια προσφορά .Η διοίκηση πάτησε πάνω σε μια δήλωση του Βραζιλιάνου πως θα ήθελε να γυρίσει στην πατρίδα του και σε συνδιασμό με το πολυφορεμένο "χρεοκοπήσαμε" δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει οποιαδήποτε συζήτηση μαζί του.

Η παρουσία αυτού του παίκτη στο ρόστερ μας ήταν σαν τα κοσμήματα που φοράνε οι ανθρώποι ...και αυτό το κόσμημα έχει πολύ μεγάλη αξία!


ΥΣ2:Θα ήθελα να υπήρχαν έστω και λίγες πιθανότητες να μείνει ,αλλά τα status του στο twitter που ανέβασε πριν λίγο προαναγγέλουν το αναμένομενο.


Πάρτε φωτογραφίες για το αρχείο σας ..

Σχόλια