ΤΟ ΛΑΓΩΝΙΚΟ ,Ο ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΦΑΛΚΑΟ ..


Μερικές φορές αναρωτιέσαι αν για κάποια πράγματα πρέπει να γελάς ή να κλαίς ..

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2008


Πρώτοι μήνες της πολυμετοχικότητας και η ομάδα μοιράζει λεφτά με τον Αντωνίου στο πόστο του τεχνικού διευθυντή να κάνει κουμάντο στις μεταγραφές. Παράλληλα ο Ρότσα βρίσκεται στην Αργεντινή επί ένα μήνα και όλοι περιμένουν να βρει τα λαυράκια του. Τελικά δίνει μια λίστα παικτών απο την Αργεντινή και στην κορυφή βρίσκεται ο ...
Φαλκάο -τότε- της River Plate. Η τιμή πώλησης του στα 5 εκατομμύρια ευρώ ,αλλά υπάρχει και η δυνατότητα αγοράς του 50% των δικαιωμάτων του στα 2,5 μύρια ευρώ! Ο Αντωνίου όμως αρνείται την συγκεκριμένη εισήγηση καθώς εκείνο το καλοκαίρι προτιμά την Βραζιλιάνικη αγορά φέρνοντας τον Γκάμπριελ και στην θέση του φορ τον Ροντρίγκο Σόουζα για τον οποίο πληρώνει 3,5 εκατομμύρια ευρώ!

Ο Σόουζα την προηγούμενη σαιζόν έπαιζε στην Φλαμένγκο και είχε σημειώσει 9 γκολ σε 33 εμφανίσεις.
Ο Φαλκάο για λογαριασμό της River Plate είχε σκοράρει 19 γκολ σε 39 εμφανίσεις.

Αν υπήρχε μια δικαιολογία -και μπορούμε να την θεωρήσουμε έστω και λίγο βάσιμη- είναι πως εκείνο το καλοκαίρι τα πάντα γίνανε βιαστικά καθώς πίεζε ο χρόνος και δεν υπήρχε η δυνατότητα τα πράγματα να αξιολογηθούν σωστά ,αν και μόνο τα στοιχεία με τα γκολ που σας δώσαμε νομίζουμε πως φτάνουν και περισσεύουν .

Το αστείο /γελοίο της υπόθεσης που δείχνει και με πόση προχειρότητα αντιμετωπίζονται πολλά πράγματα στην ομάδα είναι πως η δυνατότητα αγοράς του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή υπήρχε και κατά την χειμερινή μεταγραφική περίοδο της σαιζόν 2008-2009 ,όταν η ομάδα πάλευε στην επίθεση με τον Μάτζιο (ο ακριβός Σόουζα είχε φύγει ήδη..) και τα γκολ μπαίνανε με το σταγονόμετρο ,αλλά για άγνωστους λόγους η ομάδα αρκέστηκε στην αγορά του Βαρζίνιακ ,ο οποίος έκατσε για 6 μήνες. Για άλλες αγορές ούτε λόγος καθώς σύμφωνα με τα τότε λεγόμενα του Βγενόπουλου η αγορά δεν είχε μεγάλη ποικιλία .

Και φτάνουμε τον Μάιο του 2009 ,όπου και τότε ακούστηκε το όνομα του Φαλκάο για την ομάδα ,αλλά η Πόρτο με γρήγορες κινήσεις έκλεισε στα 5 μύρια τον παίκτη.

Να σημειώσουμε πως και την σαιζόν 2008-2009 πέτυχε άλλα 16 γκολ σε 35 εμφανίσεις .

Πιστεύουμε πως αυτή η ιστορία θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ως ποδοσφαιρικό έγκλημα.

ΥΣ: Για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί Φαλκάο ,μιλάμε για τον Κολομβιανό επιθετικό που σε 2 χρόνια έχει πετύχει 73 γκολ για την Πόρτο και την οδήγησε στην κατάκτηση του Europa League με διαδοχικά γκολ ,όπως και χθες το βράδυ στον τελικό.

ΥΣ2: Ξέρει πολλά κιλά μπάλα ο Αντωνίου ...ναιιιι σου λέω!!

Σχόλια

  1. Η αλήθεια είναι ότι οι "πράσινοι" προσπάθησαν πολύ να κάνουν δικό τους τον Ραδαμέλ Φαλκάο Γκαρσία. Το ιδιότυπο καθεστώς στα δικαιώματά τους είχε μπλέξει πολύ την υπόθεση. Διαβάζουμε τόσο στην Sportday της 19ης Ιανουαρίου του 2009 όσο στα ρεπορτάζ της αργεντίνικης "Ole" ότι ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση 2,5 εκατομμύρια ευρώ για το 50% του Φαλκάο στη Ρίβερ. Οι Αργεντίνοι συμφωνούν, αλλά η δουλειά κολλάει αφού το 10% το έχει η πρώτη του ομάδα στην Κολομβία, το 30% ένα γραφείο μάνατζερ κι άλλο ένα 10% ο ατζέντης του. Μύλος! Ακρη δεν βρέθηκε.

    Οι μέρες πέρασαν, ο ΠΑΟ προσπάθησε, αλλά ο Φαλκάο έμεινε στη Ρίβερ ως το καλοκαίρι του 2009. Ο Παναθηναϊκός πήρε τον Σισέ από τη Μαρσεϊγ και δεν έχασε. Ο Κολομβιανός από την πλευρά του πήγε στην Πόρτο που ξέμπλεξε μετά από μήνες τα δικαιώματά του και ύστερα από μάχη με τη Μπενφίκα.
    ΞΕΧΝΑΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΠΩΣ ΤΟ 2008 ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΡΟΣΤΕΡ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΑΝΙΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ.!!
    Ο Φαλκάο κόστισε 5.000.000 ευρώ στην Πόρτο το καλοκαίρι του 2009.
    Όταν ο 25χρονος σήμερα Κολομβιανός επιθετικός είχε προταθεί, το 2008, αλλά και αργότερα, στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό είχε απορριφθεί, γιατί ήταν…ακριβός.

    Η Ρίβερ Πλέιτ αναγκάσθηκε να τον παραχωρήσει στην Πόρτο ( η οποία τότε είχε πουλήσει στη Λιόν τον Λισάντρο Λόπεζ με 24.000.000 ευρώ και είχε κάνει τέλεια εμπορική πράξη κερδίζοντας μάλιστα και μέσα στο γήπεδο) επειδή του χρωστούσε 400.000 ευρώ και ήδη ήταν σε δραματική οικονομική κατάσταση.

    Στα 18 του, ο Φαλκάο πήγε στο Πανεμιστήμιο Παλέρμο του Μπουένος Αιρες και σπούδασε δημοσιογραφία, ωστόσο, προτίμησε να αφοσιωθεί στο ποδόσφαιρο.

    Το όνομα του το οφείλει στην απόφαση του πατέρα του ( ο οποίος επίσης ήταν διεθνής, για την Κολομβία, ποδοσφαιριστής ) που ήθελε να τιμήσει τον περίφημο Βραζιλιάνο άσο.

    Ο γκολτζής της Πόρτο και πρώτος σκόρερ του Γιουρόπα Λιγκ, πρωτόπαιξε σε Ακαδημία ποδοσφαίρου στην Κολομβία και από εκεί πήγε σε ομάδα της Μπογκοτά όπου τον εντόπισε η Ρίβερ Πλέιτ και τον απέκτησε αν και ήταν μόλις 15 ετών.

    Ήδη, πάντως, σε αυτή την ηλικία ο Φαλκάο αγωνιζόταν με την Εθνική Νέων της Κολομβίας, δηλαδή, με συμπαίκτες και αντιπάλους μεγαλύτερους κατά 2 χρόνια.

    Στην Ρίβερ Πλέιτ ήταν ασταμάτητος. Στην Αργεντινή τον φώναζαν Ζαράτε. Άλλωστε, το πλήρες ονοματεπώνυμο του είναι Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία Ζαράτε.

    Το παρατσούκλι του είναι “Τίγρης’’.

    Η αφοσίωση του στον Ιησού και στη χριστιανική πίστη είναι δεδομένο ότι προκαλούν αίσθηση.

    Είναι πρωταγωνιστικό μέλος των οργανώσεων “Τρελοί για τον Ιησού’’ και “Πρωταθλητές δίπλα στον Ιησού’’.

    Το 2007 η Λα Κορούνια είχε προσφέρει 8.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει, αλλά η Ρίβερ Πλέιτ προτίμησε να τον κρατήσει στη δύναμη της.

    Η μετακίνηση του στην Πόρτο έγινε μόνο μετά από το ναυάγιο στις διαπραγματεύσεις της Ρίβερ Πλέιτ με την Μπενφίκα που είχε κινηθεί για την απόκτηση του, όπως άλλωστε και η Λίβερπουλ, αλλά και η Βαλένθια.

    Λέγεται ότι ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής είχε θέσει βέτο για τη μεταγραφή του στην Πόρτο επειδή πίστευε περισσότερο στην προοπτική αυτής της ομάδας. Ισως έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι του πρόσφερε καλύτερο συμβόλαιο, αλλά και ότι τον κάλυψε για τα χρήματα που του όφειλε η Ρίβερ Πλέιτ.

    Άλλωστε, η Πόρτο έχει παράδοση στις μεταγραφές Λατινοαμερικάνων ποδοσφαιριστών. Στο ρόστερ της περιλαμβάνονται σήμερα 24 παίκτες και από αυτούς οι 15 είναι από τη Νότια Αμερική ενώ οι 3 είναι Κολομβιανοί.

    ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ 2007 Η ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ ΕΔΙΝΕ 7 ΕΚ. ΚΑΙ ΤΟ 2008 ΚΟΣΤΙΖΕ 5 ???

    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ. Και όχι οτι δεν τον ήθελαν.!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=53093&catid=116


    http://www.balleto.gr/periexomeno/afieromata/falkao_o_atigrisa_tou_oporto.html

    Μην είστε Άπιστοι Θωμάδες.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. den einai oti den pistevoume ,alla na kseroume pou graftike auti i ekdoxi .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου