ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟΝ Γ' ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΟΜΙΛΟΥΣ!



Γ' προκριματικός
Στον πρώτο προκριματικό θα τεθεί στους ισχυρούς μαζί με
Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου και Τβέντε και Σταντάρ Λιέγης και θα βρει στον δρόμο του για τα playoffs της κορυφαίας διοργάνωσης μία εκ των Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία), Ζυρίχη (Ελβετία),  Τράμπζονσπορ (Τουρκία), Τιμισοάρα (Ρουμανία) και Οντένσε (Δανία). Οι πρώτοι αγώνες είναι προγραμματισμένοι για τις 26-27 Ιουλίου και οι ρεβάνς θα γίνουν στις 2-3 Αυγούστου.

Ισχυροί - ανίσχυροι
Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Ρούμπιν Καζάν (Ρωσία)
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία) - Ζυρίχη (Ελβετία)
Παναθηναϊκός - Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)
Τβέντε (Ολλανδία) - Τιμισοάρα (Ρουμανία)
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο) - Οντένσε (Δανία)

Playoffs
Αν βγουν ζωντανοί από τον πρώτο προκριματικό, οι Πράσινοι θα έχουν πολύ πιο ...

δύσκολο έργο στη συνέχεια, καθώς οι πιθανοί αντίπαλοι θα είναι Αρσεναλ, Μπάγερν και Βιγιαρεάλ η Λιόν, αν κρατήσει την 3η θέση στο Championnat και η Μπενφίκα αν περάσει επίσης από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Οι πρώτοι αγώνες για τα playoffs είναι προγραμματισμένοι για 16-17 Αυγούστου και

Ισχυροί - ανίσχυροι
Μπάγερν (Γερμανία) - Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)
Αρσεναλ (Αγγλία) - Παναθηναϊκός
Λιόν (Γαλλία)* - Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)
Μπενφίκα (Πορτογαλία) - Τβέντε (Ολλανδία)
Βιγιαρεάλ (Ισπανία) - Ουντινέζε (Ιταλία)

Ελπίδα για ισχυρούς
Ο Παναθηναϊκός θα μπει στο γκρουπ των ισχυρών στα playoffs σε δύο περιπτώσεις. Πρώτον, αν στον πρώτο προκριματικό αποκλειστεί και η Ντιναμό Κιέβου και η Μπενφίκα, και δεύτερον, αν η Λιόν χάσει την 3η θέση στο Championnat από την Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς θα αρκεί ένας αποκλεισμός, ή της Ντιναμό ή της Μπενφίκα στον πρώτο προκριματικό.

 Συνεχίζει και με αποκλεισμό
Ο Παναθηναϊκός, ακόμη και αν δεν καταφέρει να περάσει έναν από τους δυο προκριματικούς γύρους, δεν αποχαιρετά την Ευρώπη. Αν αποκλειστεί στον πρώτο προκριματικό που θα δώσει για το Champions League θα συνεχίσει στη φάση των playoffs του Europa που σημαίνει πως θα πρέπει να δώσει έναν προκριματικό γύρο για να βρεθεί στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης. Αντίστοιχα αν οι Πράσινοι δεν τα καταφέρουν στα playoffs  του Champions League, τότε εξασφαλίζουν άμεσα ένα εισιτήριο για την κλήρωση των ομίλων του Europa League.

Σχόλια