Η ΠΙΟ ...MAGIC ΚΟΥΠΑ!


OAKA μετά την πρόκριση για το final 4 στην Μπολόνια το 2002 ..


Επειδή σε πολλούς η φετινή επική πρόκριση επι της Μπαρτσελόνα ,θύμισε χρονιά Μπολόνια ,ψάξαμε και βρήκαμε μια φωτογραφία απο ένα πανί που κρεμάστηκε στο οακα μετά την οριστικοποίηση της πρόκρισης μας στο final 4 της Μπολόνια .Και η αλήθεια είναι πως οι ομοιότητες είναι πάρα πολλές με τότε ...ομοιότητες και σχεδόν ίδιες καταστάσεις με τώρα!

Το συγκεκριμένο πανί λοιπόν μέσα σε 10 λέξεις αντικατόπτριζε πλήρως την όλη κατάσταση εκείνης της εποχής.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με την σειρά ..



Την σαιζόν 2001-2002 η ομάδα του Ζοτς (τότε που άρχιζε να σταματάει ο χαρακτηρισμός "Γκαστόνε" απο διάφορους που θεωρούσαν ότι όλα όσα κατάφερνε ο Ομπράντοβιτς οφείλονταν στην τύχη ) κυνηγούσε για 3η σερί σαιζόν την πρόκριση της στο final 4 (αυτήν την φορά ,σε αυτό της uleb -πρώτη μας σαιζόν σε αυτήν την διοργάνωση) ,ένας στόχος καθόλου εύκολος καθώς τα εμπόδια ήταν πολύ περισσότερα .

Μια ομάδα που μετά απο το 1997 ,είχε συνηθίσει να έχει στο ρόστερ της ένα βαρύ σέντερ υψηλού επιπέδου ,έπρεπε για πρώτη φορά να τεστάρει τις δυνατότητες της χωρίς την ασφάλεια ενός 5αριου. Βλέπετε η απώλεια του Ρέμπρατσα το προηγούμενο καλοκαίρι ,ήταν μια απουσία που έκανε αίσθηση κατά την διάρκεια της σαιζόν .

Στην πρώτη φάση λοιπόν ,η ομάδα μας με ρεκόρ 12-2 (το καλύτερο μαζί με αυτό της Κίντερ Μπολόνια ) πέρασε πρώτη ,κάνοντας μεγάλα διπλά σε Μόσχα ,Γαλλία ,Μπολόνια (Σκίπερ) και Μαδρίτη. Κάπου εκεί ξεκινάει και η δημιουργία του story με το συγκεκριμένο πανί..

Στην δεύτερη φάση λοιπόν της euroleague ,η ομάδα του Ζοτς κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον γαύρο ,την αεκ και την Ολύμπια Λιουμπλίανας .Μια φάση που μόνο εύκολη δεν θα ήταν καθώς και οι 3 αντίπαλοι είχαν πολύ καλά ρόστερ και το έργο θα ήταν πολύ δύσκολο.

Και αυτό επιβεβαιώθηκε στο πρώτο εκτός στο Σεφ ,όπου η ομάδα μας με μια μετριότατη εμφάνιση έχασε 92-75 ,πράγμα που σήμαινε πως σε όλα τα υπόλοιπα ματς έπρεπε να πάει τρένο και να καλύψει στον επαναληπτικό του οακα την διαφορά των 17 πόντων!

Την επόμενη μέρα του αγώνα όλες οι εφημερίδες μιλούσαν για σίγουρη πρόκριση του γαύρου στο final 4 ,τα Θρύλος έδιναν και έπαιρναν και ο Λευτέρης Σούμποντιτς είχε ξεκινήσει τις αλαζονικές δηλώσεις όντας και προπονητής του γαύρου ,ξεχνώντας το διετές πέρασμα του απο τον Σύλλογο .

Παράλληλα και εκεί που ήταν όλη η ...μαγεία της υπόθεσης ,αφορούσε την ευφυέστατη επιλογή του Κόκκαλη ,να τρέξει να προλάβει και να κλείσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του final 4 για το κανάλι του ,το ΤV MAGIC! Μάλιστα ,για να πάρει τα δικαιώματα αναγκάστηκε να πληρώσει 200.000.000 δραχμές στην διοργανώτρια αρχή! Προφανώς είχε απόλυτη εμπιστοσύνη στην ομάδα του και παράλληλα θεωρούσε εμάς τελειωμένους ...που να φανταζόταν την συνέχεια!

Ο Ομπράντοβιτς όμως και ο Μποντίρογκα (κάνονας την καλύτερη χρονιά στην ομάδα) έκαναν αυτό που έπρεπε και οδήγησαν την ομάδα σε 5 νικές σε ισάριθμα παιχνίδια !Η διαφορά που δεν καλύφθηκε στον επαναληπτικό του οακα με τον γαύρο ,ξεχάστηκε ύστερα απο το ...δώρο της Ολύμπια Λιουμπλιάνας την προτελευταία αγωνιστική στο Σεφ!

Έτσι ,την τελευταία αγωνιστική μέσα στην Σλοβενία σφραγίσαμε την πρόκριση μας στο 6ο final 4 και άνοιξε ο δρόμος για το 3ο και επικό ευρωπαϊκό μας!

Το πανί ήταν το απόλυτο πικάρισμα καθώς ο ...Λευτεράκης που αποθεωνόταν απο τον κόσμο 3 χρόνια πριν ,εκείνη την σαιζόν άναβε πούρα με τον γαύρο όντας Κυπελλούχος Ελλάδος (συνήθεια που απέκτησε στον 5ο τελικό με το διπλό στο Σεφ το 1998) και ενώ είχε σίγουρη την πρόκριση της ομάδας του στο final 4 ,τελικά θα αναγκαζόταν να δει την συγκεκριμένη διοργάνωση απο τον καναπέ του σπιτιού .

Και μάλιστα η συγκεκριμένη κούπα ήταν τόσο ...MAGIC και τόσο καύλα ,καθώς την μετάδοση και την απονομή την έδειχνε το κανάλι του γαύρου!

Οι συνθήκες θυμίζουν πολύ το σήμερα που μετά την νίκη του γαύρου επι της Σιένα με 48 πόντους διαφορά ,όλοι μιλούσαν για ομάδα nba και ρόστερ αχτύπητο που δεν σταματιέται πουθενά .Παράλληλα προεξοφλούσαν την ομάδα μας απέναντι στην διοργανώτρια και κάτοχο του τροπαίου Μπαρτσελόνα .

Βέβαια οι κωλοτούμπες και τα χρυσόψαρα που εμφανίστηκαν μία εβδομάδα μετά ,θα μείνουν στην ιστορία ..



Σχόλια