ΑΠΟΨΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ



Επειδή πολλά ακούγονται και οι κωλοτούμπες είναι της μόδας, ιδίως τώρα σε χειμερινό φόντο με τα χιόνια είναι και ακίνδυνες, πρέπει να μάθουν ΟΛΟΙ πως όποιος κατέχει το 67 % της ΠΑΕ παίρνει αποφάσεις χωρίς καμία στήριξη από κανέναν.!!! ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΙΓΕΙ.!!! Είναι και το ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΚΑΘΙ.!! Είναι ή μάλλον ήταν μια μπανανόφλουδα ακόμα του Τζίγγερ προς κάθε ενδιαφερόμενο.!! Όποιος κατέχει το ...
67 % μπορεί να πάρει οποιαδήποτε απόφαση χωρίς την συναίνεση των υπολοίπων και επίσης μπορεί να μπλοκάρει οποιαδήποτε πρόταση του υπόλοιπου 33 % .!!! Με το 30 % που κρατάει ο τζίγγερ, ακόμα και ένας να κατέχει το υπόλοιπο 60 % (το 10% ανήκει στον ερασιτέχνη) , θα ήταν ΕΡΜΑΙΟ στις διαθέσεις του 30+10 = 40 %.!! Διότι δεν θα είχε τον μαγικό αριθμό (ποσοστό) 67 % , που ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΒΑΣΕΙ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ για να παίρνει κάποιος αποφάσεις χωρίς να ρωτάει ΚΑΝΕΝΑΝ.!! Π.Χ. Ο Μαρινάκης έχει το 70%. Θα δεχόταν να τοποθετήσει 50 εκ. € (όπου είναι και μακροπρόθεσμα χρέη μέσα) , και να μην μπορεί να πάρει ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ αποφάσεις.??!!! Είναι κάτι που μόνον η «Εξέδρα» αναλύει σήμερα (ήταν γνωστό βέβαια αυτό από το 2008) , λογίζοντάς το (και πολύ σωστά κατά την απόψή μου) , στην αποχώρηση του Βγενόπουλου.! Να το σκεπτικ και πως το γράφει. «« Προτού τα βροντήξει και φύγει ο Ανδρέας Βγενόπουλος είχε στο μυαλό του τα προβλήματα που είχαν προκληθεί στο παρελθόν με τις εύθραυστες ισορροπίες σε ότι αφορά την πολυμετοχικότητα. Γι’ αυτό κιόλας, είχε στο μυαλό την παρουσία όλων των «δικών» του μετόχων, υπό τη σκέπη της Panamind Holding Limited, έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον αψιμαχίες που θα αποδιοργάνωναν τον Παναθηναϊκό. Επί της ουσίας θα λειτουργούσε ως πολυμετοχικό σχήμα, αλλά με μια υποδιοίκηση της Panamind Holding Limited. Ο Βγενόπουλος, ακόμη και εάν εξασφάλιζε δωρεάν το 25% της οικογένειας Βαρδινογιάννη, θα έφτανε στο 36% και καλά καλά δεν θα μπορούσε να φτάσει όχι στο 67%, αλλά ούτε και στο 50,1% της πλειοψηφίας! Ο Βγενόπουλος ήξερε ότι δεν μπορεί να υπολογίζει στο 30% της οικογένειας Βαρδινογιάννη, στο 4,9% του Παύλου Γιαννακόπουλου (οι σχέσεις των δύο είναι στο χειρότερο επίπεδο, με τον Βγενόπουλο να έχει κάνει μήνυση στην εφημερίδα συμφερόντων της οικογένειας για συκοφαντική δυσφήμιση), ενώ το τελευταίο διάστημα φαίνεται ότι είχαν διαταραχθεί οι σχέσεις του τόσο με τον Νικόλα Πατέρα όσο και με μέλη της τριανδρίας των Ξυλά – Νίκα – Πολέμη. Έτσι θα είχε δεδομένη μόνο τη συνδρομή του Μιχάλη Ζολώτα (4,7%) και θα έπρεπε να περιμένει την απόφαση του Ερασιτέχνη (10%). Μετά βίας λοιπόν θα ξεπερνούσε το 50%, ενώ ακόμη και εάν υπήρχε συμφωνία με τους Πατέρα (5,3%), Ξυλά, Νίκα, Πολέμη (4,7%) και Δάβαρη (2,5%), και πάλι δεν θα έφτανε τον μαγικό αριθμό 67%! Οπότε ήταν λογικό να βρισκόταν σε αδιέξοδο.»».- Μετά από αυτό (αφήνοντας στην άκρη τον Βγενόπουλο), ποιος ΣΟΒΑΡΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ θα δεχτεί να αναλάβει την ομάδα πληρώνοντας πάρα πολλά λεφτά, χωρίς να μπορεί να παίρνει αποφάσεις μόνος του, αλλά να χρειάζεται και την συναίνεση του Τζίγγερ ή του ερασιτέχνη.??!!! ΠΟΙΟΣ ?? ΚΑΝΕΙΣ. !!!

Σχόλια

  1. endiaferousa apopsi alla :
    1. an isxioun auta giati den vgike o vgenopoulos stin sinantisi tou sintagmatos na pei to kai to ? afou ta iksere pws exun ta pragmata ..

    2. o vgenopoulos eipe pws thelei tin pae alla tin pairnei me sindiasmo pleiopsifias giati den mporei na adexei kai na trexei monos tou ta oikonomika .poioi eine autoi pou tha ton stirizan? mathame pote? ipixan ??

    to na mou vgazei mia anakoinwsi kai na mou milaei gia elleipsi enotitas ktl malakies ,den mporei na me kanei na ton parw sovara.

    kai an thimithw ta tou erasitexni GAMISE ME ,kalitera min to skeftomai ,giati tha ton xarakthrisw kati poli perissotero apo paramitha ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/12/10 7:32 μ.μ.

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    1. Φυσικά το ήξερε.! Αλλά στο προφορικό κανείς δεν ξέρει τι συζητήθηκε.!! Μπορεί να του είπε ο τζίγγερ, πάρε το 51 % και εγώ δεν θα βάζω τρικλοποδιές και εμπόδια σε ψηφοφορίες.!! Από 6/9 μέχρι 20/12 είναι περίπου 90 μέρες διάστημα για να ΠΕΙΣΕΙ τους «πίσω από αυτόν επενδυτές» για να προχωρήσουν στην απόκτηση του 51% !! ΟΜΩΣ όπως έγινε και το καλοκαίρι, οι επενδυτές δεν είναι δυνατόν να βάλουν λεφτά χωρίς να έχουν το απόλυτο κουμάντο.!!! Μπορούσε ΑΝΕΤΑ ο τζίγγερ στο μέλλον (όχι να τους διώξει όπως την άνοιξη, διότι είχε και έχει το 57%), αλλά να τους μπλοκάρει αποφάσεις της Γ.Σ.!! Για να κάνει κανείς ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΟ θέλει τα 2/3 της πλειοψηφίας , δηλαδή το μαγικό 67% των μετοχών.!!!

    Δεν καρποφόρησαν τα (σίγουρα προφορικά ειπωθέντα) και οι επενδυτές ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ.!!! ΝΑ ΕΠΕΝΔΥΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥΣ.??!!!!!

    Και ρωτάω εγώ με την σειρά μου. Δηλαδή τον Σεπτέμβρη ο Βγενόπουλος είχε λεφτά για επένδυση στην Α.Μ.Κ και τον Δεκέμβρη μπατίρισε?? Δεν ήξερε από τον Σεπτέμβρη αν θα μπορούσε να πληρώσει για την ομάδα? Αν θα είχε τα απαιτούμενα κεφάλαια? Αυτοί ξέρουν τα οικονομικά δρώμενα σε βάθος χρόνου, τουλάχιστον το λιγότερο, 6 μηνών.!! Δεν ήξερε ότι θα εκτεθεί αν δεν καταφέρει να πάρει το 51%.??!! Μπορούσε ΑΝΕΤΑ να κάνει την πάπια και να πει ευχαριστώ δεν θέλω τώρα να αναλάβω κάτι που σχεδιάστηκε από άλλον.!! Θα άφηνε τζίγγερ με γοντικαίους και Κωνσταντοπουλαίους μέχρι τώρα και θα είχαμε τρωικούς πολέμους .!!

    Ο Ερασιτέχνης (πλην μπάσκετ) έχει χρέη, ποιος θα τα πληρώσει? Και καλά θυμάσαι του ερασιτέχνη και τι είπε, Αμ ο άλλος που είπε θέλω 60 για να πουλήσω και εγώ θα τα κάνω χάρισμα στον ερασιτέχνη το ξέχασες.?? Τον έπιασε ο πόνος τον tiket club για τον ερασιτέχνη ??!!! Παραμυθάς?? ΟΚ Καμία αντίρρηση, αλλά μέχρι το «προδότης» απέχει παρασάγγας.!!! Δηλαδή οι Νίκας-Ξυλάς- Πολέμης , που και δεν συμμετείχαν στην πρόσφατη αύξηση και τζιγγερίζουν τώρα, τι είναι?? Ο Παύλος από το Πεντελικό και μετά??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου