TO ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ


Όπως αποκαλύπτει η "Εξέδρα" ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι έτοιμος να αναλάβει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ πολύ νωρίτερα από τον Μάιο του 2011.
Σύμφωνα με αυτό, ...
στα άμεσα πλάνα του είναι η αύξηση περίπου για 25 εκατομμύρια του μετοχικού κεφαλαίου, να σχεδιαστεί ειδικό μπάτζετ για τον Γενάρη και να γίνει μία μεγάλη μεταγραφή.
Σκοπός του είναι να αναλάβει από κοινού το πλειοψηφικό πακέτο και να ανέβουν οι μετοχές του ιδίου και του Νικόλα Πατέρα στο 50,8% πολύ νωρίτερα από τον Μάιο του 2011 και ίσως και μέχρι τον Γενάρη...
Αναλυτικά τα βήματα που θα ακολουθηθούν είναι τα εξής:
1. Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου η εταιρεία «Grant Thornton» θα έχει κάνει τον οικονομικό έλεγχο της ΠΑΕ.
2. Ακολούθως θα οριστεί η νέα αποτίμηση της ΠΑΕ, η οποία αναμένεται να είναι περίπου στα 30 εκατ. ευρώ, ώστε να μπορεί να γίνει η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος. Θυμίζουμε ότι η Deloitte αποτιμούσε τον Παναθηναϊκό από 90 έως 110 εκατ. ευρώ.
3. Στη συνέχεια θα περάσει από το Δ.Σ. η πρόταση για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 25 εκατ. ευρώ, η οποία θα διαρκέσει για ένα μήνα.
4. Η οικογένεια Βαρδινογιάννη, βάσει της συμφωνίας που υπάρχει, δεν θα συμμετάσχει στη νέα αύξηση ώστε το ποσοστό της στην ΠΑΕ να μειωθεί από 54,7% σε 29,8%.
5. Η ομάδα Βγενόπουλου - Πατέρα θα καλύψει την αύξηση σε ποσοστό 90% με 22,5 εκατ. ευρώ προκειμένου να αποκτήσει το 50,8% του πλειοψηφικού πακέτου.
Από εκεί και πέρα στην χθεσινή σύσκεψη των τριών, ο Νικόλας Πατέρας προέβη σε μια κίνηση προκειμένου να γίνει ακόμα πιο δυνατός ο σύλλογος, προτείνοντας στους Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλο να γίνουν αντιπρόεδροι.
Απο www.prasinanea.gr

Σχόλια