ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΟ QUIZ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΟΡΑ

Ποιός είναι ο παίχτης που εμφανίζεται στην φωτογραφία απο κάτω? Hint : της ομάδας Μπάσκετ, και μάλιστα πρωταθλητής Ευρώπης!

...


Ο εμφανιζόμενος είναι ο Oded Katash (αγωνιζόταν με το Νο 14 στην πλάτη), ο άσσος της ομάδας του Παναθηναϊκού για μία τριετία. Απίστευτος οργανωτής του παιχνιδιού, με ιδιαίτερη εκτελεστική δυνότητα.  Υπέγραψε το συμβόλαιο του στον Παναθηναϊκό, διάρκειας τριών ετών, την χρονιά που υπέγραψε με τους New York Knicks στο NBA (Καλοκαίρι 1998) αλλά λόγο του lock-down της λίγκας δεν πραγματοποίησε ποτέ το όνειρο κάθε μπασκετμπολίστα να παίξει στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Katash πραγματοποίησε φανταστικές εμφανίσεις με την φανέλα του Παναθηναϊκού με κορυφαία στο Φαϊναλ-4 της Θεσσαλονίκης (2000) όπου και σημείωσε 17 πόντους κόντρα στην παλιά του ομάδα, την καταπληκτική τότε Μακάμπι στον τελικό της Ευρωλίγκας. Αξίζει να σημειωθεί οτι ενώ η Μακάμπι είχε ξεκινήσει μια αντεπίθεση στο τέλος του αγώνα, με ένα μακρινό τρίποντο και εύστοχες βολές ο Κάτας ουσιαστικά έληξε την αναμέτρηση για τον 2ο Ευρωπαϊκό τίτλο του Παναθηναϊκού.


Δυστυχώς η καριέρα του σταμάτησε λίγο καιρό μετά απο αυτό απο έναν σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Ο Katash συνεχίζει την σταδιοδρομία του στο μπάσκετ ως προπονητής με μια μικρή θητεία πριν δύο χρόνια στην Μακάμπι. Στην επόμενη του ομάδα έκανε θαυμάσια δουλειά κρατώντας την ομάδα στην κατηγορία και την επόμενη χρονιά κλέβοντας το πρωτάθλημα απο την Μακάμπι κόντρα σε κάθε προγνωστικά. Τώρα προπονεί την Hapoel Jerusalem.

Ο Katash εν δράση στο Final four (μέσα στα στιγμιότυπα του αγώνα):

Ο Katash εν δράση με την φανέλα της Μακάμπι, για να πάρετε μια γεύση του τι έκανε αυτός ο παιχταράς:

Σχόλια