NA ΔΕΙΤΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ!


Χωρίς να είμαι ο ειδικός στα του βόλλευ και με βάση αυτά που διάβασα σε μια γύρα μου στα sites ,η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ κατάσταση στο αντρικό βόλλευ ίσως και να είναι η ευχάριστη έκπληξη της χρονιάς.

Όλο το καλοκαίρι παρακολουθούσαμε έκπληκτοι τα όσα κωμικοτραγικά έλαβαν χώρα με τις ...
αποχωρήσεις πρωτοκλασσάτων παικτών μας ,με την εξαφανισμένη διοίκηση ,με την εμφάνιση ενός τυπά που χρώσταγε σε όποιον μιλούσε ελληνικά ,με τις χαμένες υποθέσεις των Φιλίποφ και Φράγκου ,με την επίσημη "πρώτη" που δεν εμφανίστηκε κανένας(!!) και την αποκαρδιωτική επιστολη του Καζάζη προς τους Παναθηναϊκούς επιχειρηματίες. Εν τέλει γίνανε κάποιες μεταγραφές ,το ρόστερ έφτασε τους 11 παίκτες ,η ομάδα έκανε μια μίνι-προετοιμασία και πλέον περιμένουμε τον τελικό του Σούπερ Καπ στην Σαντορίνι με αντίπαλο τον γαύρο ,που είναι προγραμματισμένος για την Παρασκευή.

Όσον αφορά τους παίκτες ,ο μόνος που δεν έχει ενσωματωθεί ακόμη στην αποστολή είναι ο Ισπανός πασαδόρος Γκενς ,ο οποίος αναμένεται μέσα στην εβδομάδα.

Στην Κύπρο -σύμφωνα πάντα με τα όσα μετέφεραν οι ανταποκριτές- ευχάριστες εκπλήξεις ήταν οι Γιορντάνοφ και Λάππας. Για τον πρώτο ,πολλοί λένε πως ίσως και να ναι ο καλύτερος διαγώνιος αυτήν την στιγμή στο ελληνικό πρωτάθλημα ,άρα και οι προσδοκίες μας απο αυτόν είναι πολλές. Για τον δεύτερο ,τον έχουμε ουκ ολίγες φορές απο αυτό το blog και μακάρι να μας αποστομώσει με τις εμφανίσεις του.

Όσον αφορά τις άλλες δύο μεταγραφές (Καστάρ και Πετρέας) ,οι εμφανίσεις τους είχανε θετικό πρόσημο και είναι λογικό να μην μπορούν να αποδώσουν ακόμη και για τον επόμενο μήνα -τουλάχιστον- το max των δυνατοτήτων τους.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με την μέχρι τώρα εμφάνιση της ομάδας και δεν μπορούμε να μην είμαστε ικανοποιημένοι ,όταν ακούμε πως η παρουσία στην Κύπρο γεννάει προσδοκίες για κάτι καλό.

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και τα δεδομένα που δεν είναι καθόλου ενθαρρυντικά .Η ομάδα δεν έχει πάνω απο δύο εβδομάδες που προπονείται μαζί ,οι μεταγραφές ήταν ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ τελευταίας στιγμής ,άρα χρειάζεται για αυτούς τους παίκτες επιπλέον χρόνος προσαρμογής .Επίσης μην ξεχνάμε πως δεν έχουμε πλέον παίκτες-αστέρια που θα μας πάρουν απο μόνοι τους τα ματς ,όπως παλιά ,αλλά μια ομάδα που προωθεί την ομαδικότητα και το σύνολο. Και προφανώς μην λησμονεί κανείς το οικονομικό θέμα ,που δεν ξέρουμε κανείς πως θα τρέξει μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Θεωρούμε δεδομένο πως οι παίκτες δεν θα πληρώνονται κανονικά ,αλλά αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν και οι παίκτες και η διοίκηση ,ασχέτως αν τους έχει δώσει κάποιες εγγυήσεις .

Βέβαια απο όλη αυτήν την κατάσταση ,όπως λέγεται το κλίμα στην ομάδα είναι κάτι παραπάνω απο οικογενειακό και ενωτικό και αυτό μπορεί να μας βοηθήσει πάρα πολύ ,αν αναλογιστούμε πως η διαφορά δυναμικότητας με ηρακλη και γαύρο δεν έχει καμία απόκλιση.

Τέλος ,θα ήθελα να τονίσω πως όσοι ήρθαν φέτος στην ομάδα ,αλλά ΚΥΡΙΩΣ όσοι έμειναν είναι ΜΑΓΚΕΣ γιατί δέχτηκαν την αντιεπαγγελματική συμπεριφορά της διοίκησης όλο το καλοκαίρι ,δέχτηκαν γερές μειώσεις ,δέχτηκαν διακανονισμούς και σεβάστηκαν αυτοί περισσότερο και απο τον ερασιτέχνη ,το όνομα και την ιστορία του Συλλόγου.

ΟΜΩΣ το πιο μεγάλο μπράβο αξίζει στον Παναθηναϊκό στρατιώτη Στέλιο Καζάζη που κράτησε ενωμένη την ομάδα ,έτρεχε όλο το καλοκαίρι μόνος για μεταγραφικά και οικονομικά ζητήματα και δείχνει πως ακόμη και σε περιόδους στυγνού επαγγελματισμού ,υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που παραμένουν ρομαντικοί και ταγμένοι σε κάποιες ιδέες.

ΕΜΕΙΣ ΣΑΣΝ ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ,ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΒΡΩΝΤΕΡΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΑ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ,ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΖΟΥΝ!

Σχόλια