ΞΕΝΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

Σίγουρα η Γάτα δεν είναι καθόλου αξιόπιστη σαν εφημερίδα και τα ρεπορτάζ της 99 φορές στις 100 είναι λάθος, αλλά το σημερινό της δημοσίευμα δίνει τροφή για σκέψη.

Όπως αναφέρει στο πρωτοσέλιδο της,
 ο Ανδρέας Βγενόπουλος, στρέφεται προς την Μέση Ανατολή για να βρεί τα απαραίτητα κεφάλαια ώστε να αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της ΠΑΕ. Κάτι ανάλογο είχε ακουστεί αρκετό καιρό πριν γίνει η επαφή Τζίγγερ με Πατέρα και Βγενόπουλο, με τις φήμες να οργιάζουν πως με τα λεφτά των Αράβων ο Βγενόπουλος θα αγοράσει τον Παναθηναϊκό, θα χτίσει το γήπεδο (σε Βοτανικό ή ΟΑΚΑ) και θα εκτοξεύσει τον Παναθηναϊκό.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς, δεν ακούγεται και τόσο παράλογο. Ο Βγενόπουλος έχει πολύ καλές σχέσεις με τους Άραβες που τον καλύπτουν συχνά στις εξαγορές που κάνει, ελληνικών ομίλων (τροφίμων κλπ για παράδειγμα), μέσω της MIG και αυτός απο την πλευρά του ανταποκρίνεται ως CEO στις προσδοκίες τους. Επομένως, δεν έχουν λόγο να μην τον στηρίξουν και σε αυτή του την κινησή, πόσο μάλλον τώρα που έχει γίνει της μόδας να έχει κανείς την δικιά του ποδοσφαιρική ομάδα (βλ, chelsea, city, liverpool κλπ). Υποδομές στον Παναθηναϊκό υπάρχουν, ένα καλό σύνολο σε όλα τα επίπεδα, προοπτικές για ένα καινούργιο γήπεδο με πολλές εμπορικές χρήσεις και σίγουρα λεφτά αν πηγαίνεις καλά στην Ευρώπη.

Το ερώτημα είναι σε τι χρονικό ορίζοντα, επιθυμεί να βρεί αυτό το κεφάλαιο ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Αν αυτό είναι για την τωρινή ΑΜΚ ή αυτήν που είναι προγραμματισμένη για τον Μάιο όπου θα αναλάβει μαζί με τον Νικόλα Πατέρα ως μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκου. Αν είναι για αυτήν τα πράγματα είναι σαφώς πιο δύσκολα γιατί ο χρόνος πιέζει!

Τέλος το θέμα αυτό είναι επίσης πολύ σημαντικό, γιατί επηρεάζει και επηρεάζεται άμεσα απο το γηπεδικό. Το μεγαλύτερο στοίχημα για τον Παναθηναϊκό αυτήν την στιγμή και η μεγαλύτερη εγγύηση σε πιθανούς επενδυτές είναι ένα μεγάλο γήπεδο με ευρωπαϊκές προδιαγραφές και εμπορικές χρήσεις που θα αποφέρει κέρδη στον σύλλογο..

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/10/10 3:02 μ.μ.

    γηπεδο στην Παναθα τωρα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/10/10 3:06 μ.μ.

    Δεν θα έπρεπε να τα έχει εξασφαλίσει όλα αυτά πριν κάνει την πρόταση...; Απλή ερώτηση και όχι κακοπροαίρετη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας ...αστικός μύθος λέει πως το καλοκαίρι ο Βγενόπουλος πήρε το πράσινο φως απο τους Άραβες ,να πάρει την παε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το θέμα είναι οτι δεν έκανε πραγματικά πρόταση. Μετά το φιλικό με την Τζένοα, ο Τζίγγερ τους αιφνιδίασε και είπε σας παραχωρώ το ποσοστό.
    'Οπως έχουμε ξαναπεί, σαν επιχειρηματίες δεν θα δεχόντουσαν, αλλά προσπάθησαν να βρουν μια λύση που να κάνει και στους δύο.
    ΓΙΑ ΑΥΤΟ, πιστεύω οτι είπαν οτι η αλλαγή θα γίνει τον Μαϊο ώστε να εξασφαλίσει ο Βγενό το κεφάλαιο, με τους Άραβες να γλυκοκοιτάνε ακόμα και τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/10/10 7:42 μ.μ.

    Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΜΑΣ ΕΛΕΙΠΕ! ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΖΙΓΓΕΡ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/10/10 8:28 μ.μ.

    Ας μπει με τα λεφτά των αράβων να δίνουν εκεί 30-40 μυρια τον χρόνο για παιχταράδες.

    Υ.Γ. ΠΟΥΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου