ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΑΛΛΟΝ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Με την ΕΟΚ, τον ΕΣΑΚΕ και τις ΚΑΕ να χαράζουν κοινή πορεία για την λύση της απεργίας, φάνηκαν όλοι διατεθημένοι να ξεκινήσουν το πρωτάθλημα το Σάββατο, αδιαφορώντας για την απεργία που έχει κυρήξει ο ΠΣΑΚ.

Πώς θα γίνει αυτό? Οι ομάδες λογικά θα αγωνιστούν,
με τους ξένους παίχτες τους, καθώς πλέον σχεδόν όλες έχουν 5-6 ξένους και τους νέους απο τις ακαδημίες, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι δεν είναι διατεθημένοι να κάνουν πίσω στα αιτήματα των καλαθοσφαιριστών.

Η αλήθεια είναι, ότι ένα δίκιο το έχουν οι ΚΑΕ. Τέσσερις μήνες οι παίχτες κάνανε διακοπές και πέντε μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα κήρυξαν την απεργία. Θα μπορούσε να έχει γίνει αυτό εδώ και καιρό και πιθανότατα να έχει υπάρξει μια λύση.

Ο Θανάσης ο οποίος βρέθηκε στην συνάντηση που έγινε στα γραφεία της ΕΟΚ ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: 
Η απεργία πρέπει να σταματήσει. Οι αθλητές έχουν δίκαια και άδικα αιτήματα. Δεν γίνεται όμως, την τελευταία μέρα να λένε ότι κάνουν απεργία.. Είχαμε τόσες μέρες να συζητήσουμε. Λυπάμαι για αυτόν που είπε ότι “εμείς είμαστε το μπάσκετ”. Το μπάσκετ είμαστε όλοι εμείς. Οι εξτρεμιστικές κινήσεις κάποιων με εκατομμύρια δεν θα περάσουν. Δείξαμε σύμπνοια.

Αν αρχίσει έτσι το πρωτάθλημα πάντως για τον Παναθηναϊκό αγωνιστικά μικρό θα είναι το κακό καθώς οι ξένοι παίχτες αρκούν για να καθαρίσουν οποιοδήποτε ματς και οι νέοι των ακαδημιών είναι σίγουρα ικανοί να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες ενώς αγώνα, ουσιαστικά ξεκουράζοντας του ξένους.

Όπως και να έχει, η κατάσταση είναι γελία αλλά ποιός θα αδικήσει τις ΚΑΕ, που ξοδεύουν λεφτά έχουν πληρώσει για τα πιστοποιητικά του πρωταθλήματος, στο οποίο δεν μπορούν να αγωνιστούν επειδή απεργούν οι παίχτες? Δεν είμαστε αρμόδιοι να κρίνουμε ποιος έχει δίκιο και ποιός άδικο αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση, εξάλλου οι περισσότεροι παίχτες της Α1 δεν είναι και κακοπληρωμένοι.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι αν όντως αρχίσει το πρωτάθλημα το Σάββατο, θα αγωνιστούμε ενάντια στον Πάοκ στο ΟΑΚΑ και θα περιμένουμε να δούμε για πότε θα μετατεθεί ο αγώνας με τον Ηλυσιακό (ή αν το πρόγραμμα απλά θα πάει μια βδομάδα αργότερα).

Σχόλια