ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΕΝΩΣ ΑΓΩΝΑ ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ

Άμεση ήταν η απάντηση όπως αναμενόταν της ΠΑΕ για την ποινή σκάνδαλο μίας αγωνιστικής την οποία καλείται να εκτίσει ο Παναθηναϊκός στον αγώνα του επόμενου Σαββάτου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Με αφορμή την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός με την ποινή της διεξαγωγής του επόμενου εντός έδρας αγώνα του κεκλεισμένων των θυρών θα θέλαμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:


•Η αυστηρότητα της συγκεκριμένης ποινής με βάση τα μέχρι τώρα ισχύοντα και τις ποινές που έχουν κατά καιρούς επιβληθεί συγκριτικά για οποιασδήποτε κλίμακας επεισόδια είναι πρωτόγνωρη και υπερβαίνει τα όρια τα οποία προβλέπει το άρθρο 15 του πειθαρχικού κώδικα.


•Πολύ δε περισσότερο όταν η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει επιδείξει εμπράκτως τη διάθεσή της για συνεργασία προς την κατεύθυνση της εξάλειψης φαινομένων βίας τόσο στους εντός (εφαρμογή συστήματος ελέγχου της πρόσβασης στις θύρες των οργανωμένων) όσο και στους εκτός έδρας αγώνες της (απόφαση να μην ζητήσουμε εισιτήρια για τον πρόσφατο αγώνα μας στο Ηράκλειο με τον Εργοτέλη, κατόπιν σχετικής προτροπής του ΓΓΑ).
Γι αυτούς τους λόγους θα προσφύγουμε στη δευτεροβάθμια επιτροπή εφέσεων για τη διόρθωση αυτής της αποφάσεως".



Πολύ σωστή η ανακοίνωση της ΠΑΕ η οποία φαντάζομαι οτι έβλεπε να έρχεται η τιμωρία και για τον λόγο αυτό δεν ζήτησε εισιτήρια για τον αγώνα με τον Εργοτέλη. Η τιμωρία είναι πολύ βαριά ειδικά αν συγκριθεί με αυτές που έχουν επιβληθεί κατα καιρούς σε άλλες ομάδες. Μην ξεχνάμε επίσης οτι τα επεισόδια αν και χαρακτηρίστηκαν εκτεταμένα, κάθε άλλο παρά εκτεταμένα ήταν, με μια μικρή μερίδα οπαδών να έρχεται σε σύγκρουση με την αστυνομία ΜΕΤΑ την λήξη του αγώνα.

Όπως γράψαμε και νωρίτερα βέβαια είναι ρίσκο η έφεση καθώς αν δεν βγει απόφαση πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ και παραμείνει η ποινή θα πρέπει να την εκτίσουμε κόντρα στον Ολυμπιακό την 8η αγωνιστική.

Σχόλια