ΝΑΙ, ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ...ΗΜΙΧΡΟΝΟ!!!!



 Ο Παναθηναικός κατέβηκε σήμερα στο άδειο ΟΑΚΑ με πολλές απουσίες, αλλά και με την νίκη να είναι αυτοσκοπός. Η ομάδα τα κατάφερε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο αποδίδοντας κατα διαστήματα πολύ ωραία μπάλα. Στο δεύτερο ημίχρονο το σκηνικό άλλαξε, και το ρίξαμε στα χασμουριτά.


Προσωπικά μιλώντας, είχα πολύ καιρό να χαρώ κυκλοφορία μπάλας από την ομάδα. Σωστές, κοντινές πάσες με κάθετες κινήσεις στον άξονα (επιτέλους!!!) από τα τρία κεντρικά χαφ και με τον Λουίς Γκαρσία να βοηθάει κι αυτός σημαντικά στην ανάπτυξη της ομάδας. Και κάτι άλλο για τα χαφ. Χαίρομαι να βλέπω τον χθεσινό Κατσουρ να παίζει με την πράσινη φανέλα. Ο τύπος τρέχει, μαρκάρει, οργανώνει και γενικά δεν θυμίζει σε τίποτα τον πολύ κακό Κατσουράνη του ξεκινήματος. 

Αξιοσημείωτη και η παρουσία του Λάζαρου που μετά από καιρό έδειξε οτί  μπορεί να προσφέρει κάποιες λύσεις. Ωραία ανοίγματα στον χώρο, σώστες ντριμπλίτσες αλλά άμα δεν μάθει να είναι αποφασιστικός και στην τελική του προσπάθεια, δεν θα καθιερωθεί πότε και πουθενά σε ομάδα υψηλού επιπέδου.

Και αφήσαμε το σημαντικότερο για το τέλος. Όταν μία ομάδα κατεβαίνει στο γήπεδο με σύστημα 4-2-3-1 και θέλει να κυριαρχήσει στο παιχνίδι, κλείδι σε αυτην την προσπάθεια αποτελούν τα δύο μπακ. Χθες λοιπόν, Βύντρα και Σπυρόπουλος παρέδωσαν σεμινάρια τακτικής αφού ήταν τέλοιοι και επιθετικά αλλά και ανασταλτικά. Όταν τα δυο μπακ ανεβαίνουν και κάνουν παιχνίδι τότε δεν η σωστή κυκλοφορία της μπάλας γίνεται ευκολότερη και είναι αλήθεια ότι αυτό το είδαμε εν μέρει και στην Κρήτη.

Γενικά τώρα, η ομάδα δείχνει να βρίσκει τα πατήματά της και τον δρόμο της. Σε μία τόσο δύσκολη σειρά αγώνων, λογικό είναι να έρθει και η γκέλα. Το θετικό όμως είναι πως το τόπι κυκλοφορεί με ευκολία στο κέντρο, φάσεις γίνονται με το τσουβάλι και η ομάδα βγάζει στο γήπεδο το αγωνιστικό της πλάνο. Το θέμα είναι να επιτευχθεί η διάρκεια στο παιχνίδι της ομάδας και αυτό είναι το μοναδικό ζητούμενο αυτήν την στιγμή.

Κρατηθείτε...ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ!!!

Σχόλια