ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΖΙΓΓΕΡ!



ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ ΣΤΟ BLOG ...ΑΙΡΕΤΙΚΑ ...ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ!

To δύσκολο καλοκαίρι του 2003 με την εμφάνιση του Τζίγγερ είχαμε παράλληλα ...
και την απαρχή του πολέμου κατά σημαντικού μέρους των οργανωμένων οπαδών της Θύρας 13 και ύστερα με αποκορύφωμα το 2007 το κυνήγι όλων των συνδέσμων της Θύρας 13 απο την διοίκηση του Τζίγγερ. Το τι έγινε ,είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους ,όμως απο αυτήν την κόντρα και το βέτο (αρχικά σε πολλούς συνδέσμους ,μετά σε όλους) με το κόψιμο των εισιτηρίων για τα εντός και τα εκτός έδρας ματς ,είχε και ένα πολύ καλό αποτέλεσμα .

Όλο και περισσότεροι...
χρόνο με τον χρόνο ασχολούνταν ενεργά με τα ερασιτεχνικά τμήματα του Συλλόγου. Απο τα μέσα της δεκαετίας του οι λίγοι ρομαντικοί τρέχανε δεξιά και αριστερά για να δουν την καψούρα τους ,με βασικό πρωταγωνιστή το βόλλευ αντρών ,ύστερα στο παιχνίδι μπήκε και το βόλλευ γυναικών και τα τελευταία 6 έτη σταθερό κοινό έχουν αποκτήσει και το μπάσκετ γυναικών με το πόλο. Το αποκορύφωμα ήταν στα μέσα του 2000 όπου ο Τάφος του Ινδού κάθε Σαββατοκύριακο ζούσε μεγάλες -και πλέον ιστορικές- στιγμές. Ειδικά η περίοδος 2002-2008 θα μείνει χαραγμένη στην μνήμη όλων.

Η κατιούσα της μπάλας ,αλλά κυρίως η αδιαφορία και ο πόλεμος που έκανε στους οπαδούς ο Τζίγγερ ,έστρεψε όλο και περισσότερο κόσμο στην ...αγκαλιά του ερασιτέχνη και μας έκανε να καταλάβουμε την αξία και την σημαντικότητα να παρακολουθούμε πιστά τα τμήματα του ερασιτέχνη. Μάλιστα ,υπήρξαν και αρκετές φορές που κάποιο ερασιτεχνικό τμήμα προτιμήθηκε απο το ποδόσφαιρο απο πολύ κόσμο!!

Αυτή η ενασχόληση μας με τον ερασιτέχνη ,δημιούργησε διαφορετική και πιο Παναθηναϊκή κουλτούρα. Έδωσε ερέθισμα να ασχολούμαστε όλο και περισσότερο με τα τμήματα του Συλλόγου ,να αναδείξουμε προβλήματα που αντιμετώπιζε και αντιμετωπίζει ο ερασιτέχνης και να αποσκοπούμε πλέον στην ενεργοποίηση μας ,με το να γραφτούμε στα καταστατικά του ερασιτέχνη.

Και κάπου εδώ ,φτάνω στο παράπονο μου. Δυστυχώς τα τελευταία 2 χρόνια η παρουσία μας στα ερασιτεχνικά τμήματα δεν είναι η -κατά την γνώμη μου- πρέπουσα. Κάτι η αλλαγή της διοίκησης στην μπάλα ,το νταμπλ ,κάτι η ...έξωση μας απο τον τάφο ,κάτι ότι δεν έχουμε ενιαίο αθλητικό κέντρο ,έχει μειώσει την όρεξη του κόσμου να πηγαίνει σε αυτά τα τμήματα. Όμως παράλληλα πιστεύω πως όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμασταν ΤΟΣΟ ενεργά και είχαμε παντού παρουσίες ,μας βοήθησαν να αγαπήσουμε τον Σύλλογο περισσότερο και να αποκτήσουμε μια κουλτούρα που δεν θα μας κάνει να αγνοήσουμε την πορεία αυτών των τμημάτων.

Είναι πραγματικά ΚΡΙΜΑ να μην εκμεταλλευτούμε το μοναδικό καλό που μας προσέφερε η παρουσία του Τζίγγερ στον Σύλλογο. Ειδικά την δεδομένη χρονική στιγμή που ο ερασιτέχνης μας χρειάζεται όσο ποτέ άλλοτε!

Είναι κρίμα που ενώ έχουν περάσει μήνες ,δεν υπάρχει η κινητικότητα που θα έπρεπε για την εγγραφή μελών στον ερασιτέχνη. Τόσα χρόνια φωνάζαμε να διευκολύνουν την εγγραφή και τώρα που το πετύχαμε ,άσχετα αν δεν είναι και με τους πιο προσιτούς όρους, δεν ορμάμε!

Δεν θέλω ,ούτε μπορώ να φανταστώ πως επειδή τα βόλλευ φύγανε απο τον Τάφο ,σταματάει κι εκεί η πολυπληθής και συνεχής στήριξη μας. Σίγουρα κλειστό σαν τον Τάφο δεν υπάρχει ,αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να γεμίζουμε το Παγκράτι και την Γλυφάδα!

Δεν υπάρχουν πολλοί οπαδοί που να ακολουθούν όλα τα τμήματα τους παντού και πάντα. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα ευρωπαϊκά στον Τάφο κάτι Πέμπτες; Ποιος μπορεί να ξεχάσει την ατμόσφαιρα σε κάθε ματς βόλλευ των αντρών ,στο πρωτάθλημα του 2004; Ποιος δεν λησμονεί τις κερκίδες του 2005 στο μπάσκετ γυναικών; Ποιος γίνεται να μην θυμάται το comeback στους τελικούς βόλλευ γυναικών με τις γαυρίνες στην κολασμένη ατμόσφαιρα του Τάφου; Ποιος δεν θαύμαζε την μαζική παρουσία μας σε όλα τα κλειστά της χώρας;; Ποιος θα ξεχάσει τις all time classic εκδρομές μας σε Μόντενα ,Μαγιόρκα και Jesi ;

Δεν λέω πως πλέον δεν πατάμε ,αλλά σίγουρα δεν γίνεται όπως παλιά ... και είναι άδικο για εμάς και τον Σύλλογο  να μην έχουμε γεμάτα κλειστά!

Φέτος το πρόγραμμα θα έχει πιθανότατα Γλυφάδα (βόλλευ αντρών) ,Μετς (βόλλευ γυναικών) ,οακα (πόλο) και Τάφο (μπάσκετ γυναικών). Μάλιστα τα παιχνίδια του Τάφου θα είναι στις 4 τα Σάββατα!

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ,ΜΕ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΓΚΕΣ!!


ΥΣ: Ευχαριστώ πολύ τα παιδιά του blog που μου δώσανε την ευκαιρία να αρθρογραφώ ανά τακτά χρονικά διαστήματα ,για την καψούρα μου ,με την ματιά που τα βλέπω .Λογικό να μην συμφωνούμε σε όλα ,αλλά πιστεύω πως όλοι βάζουμε και σκεφτόμαστε το καλό του Συλλόγου πάνω απόλα!!




ΑΙΡΕΤΙΚΑ

Δυστυχώς δεν έχω διαθέσιμες φωτογραφίες απο το παρελθόν ,υπόσχομαι πως θα βρω τους φακέλους και σε μια απο τις επόμενες φορές θα ανεβάσω ανέκδοτες φωτογραφίες!

Σχόλια

  1. καλη αρχη στην στηλη !
    πολυ ωραια αναρτηση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/10/10 2:44 π.μ.

    to megalytero kalo poy 8a mporouse na kanei kai den to ekane 8a htan na mhn sas edine pote eisithria.sthn pragmatikothta omws ,oxi sta psemata pou legate eseis kai klegate mia gia to ticket club mia gia to zafolia mia giati sas fakelwnei o tzigger...ai sto diaolo yiousoufakia....TZIGGER RE MOUNIA,GAMW TO MOUNI THS ADERFHS SAS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. δεν θα στο σβήσω ,γιατί κρύβεις πολλά κόμπλεξ και είναι κρίμα ...

    πάλι που δεν γάμησες το μουνί της μάνας μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος5/10/10 11:00 π.μ.

    Το γηπεδο κανει τις καλες εξεδρες. Μας εδιωξαν ομως απο το Ταφο και δεν ειχαμε μια ουσιαστικη διαμαρτυρια. Το επομενο συλλαλητηριο πρεπει να ειναι για το θεμα του γηπεδου. Δεν καταλαβαινω γιατι περιμενουμε το καθενα. Ο κοσμος μπορει να κρινει τι μας συμφερει για το γηπεδο και να πιεσει προς τα εκει. Ας κανουμε το καθηκον μας και οτι γινει στη τελικη. Ολα τα τμηματα μαζι, ειναι η λυση στο προβλημα που γραφεις.
    (η εικονα της αδειας Λεωφορου στα ντερμπι το 2007-08, απανταει στο μαλακα παραπανω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος6/10/10 3:01 μ.μ.

    Καλη αρχη μαγκα
    Ωραιο αρθρο,δεν ειμαι απο Αθηνα αλλα φανταζομαι την ολη φαση που περιγραφεις...ωραιες καταστασεις και χρονια εχω δει και καποια βιντεο
    παναθα για παντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος10/10/10 1:08 μ.μ.

    Απολυτο δικιο εχεις φιλε... Γηπεδο στη Λεωφορο ΤΩΡΑ ρε. Ολα εκει. Και θα χαζεψετε ξανα μουνακια αλλοθρησκοι απο παντου. Γαμω το ΟΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου