ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...

Τη σεζόν 1988-1989 η Ξάνθη ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού πρωταθλήματος, ως πρωταθλήτρια από τη δεύτερη Εθνική. Έκτοτε (σεζόν 1988-1989) ποτέ δεν γνώρισε τον υποβιβασμό, παρουσιάζοντας ένα σταθερότατο πρόσωπο στις τάξεις των μεγάλων του ποδοσφαίρου, στη χώρα μας. Φέτος, το οικοδόμημα που χτίζει είκοσι χρόνια η θρακιώτικη ομάδα κινδυνεύει περισσότερο από ποτέ. Η συγκομιδή της Ξάνθης είναι 25 πόντοι, τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος κι αυτή βρίσκεται στο -2 από τη 13η θέση του Λεβαδειακού των 27 πόντων! Αναζητήσαμε τα αίτια της πτώσης της Skoda και σας τα παρουσιάζουμε:

Οι ευθύνες του Χρήστου Πανόπουλου

Ο άνθρωπος που, από τη σεζόν 1991-1992, στηρίζει έμπρακτα την ομάδα και τη βοήθησε όσο κανείς ν΄ανέβει επίπεδα, διχάζει τον κόσμο της ακριτικής πόλης και τους οπαδούς της ομάδας. Μία σημαντική μερίδα τον αποκαλεί ευεργέτη και δικαίως, αφού, δύο χρόνια μετά την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία, ανέλαβε τις τύχες της και πραγματικά μεγαλούργησε. Οργανωτικά, δημιουργώντας εγκαταστάσεις και προϋποθέσεις για να μπορέσει η Ξάνθη ν΄απεμπλακεί από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας.

Στους διθυράμβους υπάρχει αντίλογος και μάλιστα ισχυρός. Από μερίδα φίλων του συλλόγου υπάρχει η πεποίθηση ότι ο Πανόπουλος συνδέθηκε περισσότερο απ΄ό,τι θα έπρεπε με τον Ολυμπιακό. Αν και ξεκίνησε τη θητεία του, ακολουθώντας τον ανάποδο δρόμο. Άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά τα πράγματα στο κλαμπ ισχυρίζεται πως η σχέση του με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη υπήρξε άριστη, με τον «καπετάνιο», μάλιστα, να παραβρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1990 και σε εκδηλώσεις της ομάδας της Ξάνθης.

Στην πορεία τα πράγματα άλλαξαν! Η Skoda χρεώθηκε στο άρμα του Ολυμπιακού, που ήταν η μεγαλύτερη δύναμη στο ελληνικό στερέωμα. Απτές αποδείξεις, φυσικά, και δεν μπορούν να υπάρξουν, ωστόσο από ενδείξεις άλλο τίποτα. Τη σεζόν 2002-2003 οι «ερυθρόλευκοι» παίρνουν τον τίτλο στην ισοβαθμία από τον Παναθηναϊκό. Έχουν προηγηθεί τα γεγονότα της Ριζούπολης, το «τριφύλλι» κερδίζει τον Ακράτητο και ο Γαύρος παίζει στην Ξάνθη, στη βασική ενδεκάδα της οποίας υπάρχει ο ποδοσφαιριστής Αλήμπασης, ενώ οι δύο από τις τρεις αλλαγές στο ματς είναι οι Ανδρεαδάκης και Τσικτσιρής! Αλησμόνητη η τοποθέτηση ρεπόρτερ του Ολυμπιακού «πήραμε το ματς, πήραμε το πρωτάθλημα, πήραμε και τον Βάλλα», όπως και η δήλωση του κ. Πανόπουλου περί δοκιμών νέων παικτών, με προοπτικές για το μέλλον. Το τελικό 1-5 χαρίζει άλλη μία κούπα στους Πειραιώτες.

Η Ξάνθη, και το λέει ο φίλαθλος κόσμος της πόλης, έχει γίνει αντιπαθητική στην ποδοσφαιρική κοινωνία, ελέω Ολυμπιακού και αυτό, ίσως, το πληρώνει φέτος. Είναι οι δύο μόνες ομάδες, των οποίων τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχει η ΝΕΤ. Συνδέεται η πτώση των «ερυθρόλευκων» από την πρωτιά, με την κατρακύλα της ακριτικής ομάδας προς τη Β΄ Εθνική. Πολλοί είπαν «χάνει τα κόζια ο Ολυμπιακός, τα χάνει και η Ξάνθη». Και η προσθήκη στο επιτελείο της του πρώην διαιτητή Γιώργου Κασναφέρη, ενισχύει αυτήν την άποψη περί κοινού άρματος των δύο κλαμπ.

«Μας βρίζει όλος ο κόσμος, όπου κι αν πηγαίνουμε» ισχυρίζεται άνθρωπος που παρακολουθεί από κοντά τις δραστηριότητες του κλαμπ. «Παλιά δεν ήταν έτσι», συμπληρώνει. Αν στην κοινή γνώμη αποτέλεσε πρόκληση η συγκεκριμένη επιλογή του κ. Πανόπουλου, δεν μπορώ να το ξέρω, αφού δεν ασπάζομαι αυτήν την άποψη. Ωστόσο, στην προ-Κασναφέρη εποχή, η Ξάνθη, απ΄όσο θυμάμαι, είχε πολύ καλύτερες διαιτησίες απ΄ό,τι την περασμένη Κυριακή στη Λιβαδειά, για παράδειγμα. 


Το κείμενο ανήκει στον Λάμπρο Γκαραγκάνη και δημοσιεύτηκε στο novasportfm.gr

Άλλο ένα άρθρο απο τα πολλά που θα επακολουθήσουν για περίεργες συμμαχίες κτλ στην πάλαι ποτέ εποχή του πράκτορα. Τώρα βλέπετε ,η κατάσταση αλλάζει ,τα συμφέροντα αλλάζουν ,άρα και το γλείψιμο πρέπει να πέσει αλλού. Και μιλάμε για ένα άρθρο που μιλάει με τον πλέον σαφέστατο τρόπο για σχέσεις Πανόπουλου-πράκτορα και δημοσιεύεται απο έναν σταθμό που είχε απο την ίδρυση του ,τις αβάντες του πράκτορα.

Τα συμπεράσματα μπορειτε να βγάλετε και μόνοι σας...

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου