ΣΤΑ 5 ΓΚΟΛ...ΤΑ 2 ΔΩΡΟ!

18ο λεπτό και ο Ολιζαντέμπε ισοφαρίζει σε 1-1...

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2003... η Λεωφόρος ζει ημέρες ντέρμπυ και ο κόσμος απο νωρίς το πρωί ,αρχίζει να μζευτεται στα γύρω στενά της περιοχης. Άλλο ένα ντέρμπυ με την ομάδα μας να προσπαθεί να ανναρηχηθεί στην κορυφή νικώντας τον γαύρο και τις λοιπές δυνάμεις που τον είχαν διορισμένο πρωταθλητή. Η ομάδα μας ,με την έλευση του Σέρχιο Μακαριάν -για δεύτερη σερί χρονιά- άρχισε να βρίσκει τα πατήματα της ,να αποκτά ψυχολογία ,αυτοπεποίθηση και να παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο. Είχε αυτό που λέμε...την αύρα του πρωταθλητή! Και το μόνο που έπρεπε ήταν να το αποδείξει και μέσα στο γήπεδο ,με έναν γαύρο που τον κρατάγανε στην κορυφή με νύχια και με δόντια..

Το ματς δεν άρχισε με τον καλύτερο τρόπο. Μόλις στο 9 ,ύστερα απο αυτογκολ του Χένρικσεν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ αλλά κανείς δεν πίστευε ότι γίνεται να χάσουμε απο αυτούς. Και έτσι έγινε! Όλη η ομάδα πίεσε τον γαύρο ,τον έκλεισε μέσα στα καρέ του και το γκολ του Μανωλάκη ,ύστερα απο σέντρα του Κάρα ,ήταν η φυσική συνέχεια αυτού που παρουσίαζαν οι 2 ομάδες μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η πίεση συνεχίστηκε ,ώστε να μπούμε στα αποδυτήρια με προβάδισμα αλλά κάτι τέτοιο δεν επιτεύχθη. Κανείς δεν ανησυχούσε...με βάση την εικόνα του ματς ,θα την παίρναμε την νίκη..

Γαύρος στο γήπεδο δεν υπήρχε κι όμως κατάφερε να ξαναπροηγηθεί χωρίς να κάνει φάση!! Πως; Μα με αυτογκόλ πάλι ,αυτήν την φορά του Κυργιάκου και οι καρδιές μας να είναι έτοιμες να σπάσουν. Ένα αποτέλεσμα απόλυτα άδικο αλλά τέτοια ώρα ,τέτοια λόγια..

Τα λεπτά κυλούσαν ,το παιχνιδι πήγαινε προς το τέλος του αλλα ο Μπασινάς είχε διαφορετική γνώμη και με ένα ασύλληπτο φάουλ -ίσως η καλύτερη εκτέλεση στην καριέρα του- έστειλε τον Κατεργιαννάκη μέσα στα δίχτυα του -στην κυριολεξία- και τον κόσμο στην απόλυτη ηδονή...ή μάλλον όχι! Η απόλυτη ηδονή ήρθε στο 77 με το γκολ του Κόλκα και το τι δημιουργήθηκε στις κερκίδες...απλά δεν περιγράφεται! Μέσα σε 5 λεπτά είχαμε κάνει την απόλυτη ανατροπή ,σε ένα ματς που σημειώσαμε 5 γκολ και καταφέραμε να νικήσουμε τους ...εαυτούς μας με 3-2!

Με αυτό το τρίποντο η ομάδα πάταγε κορυφή και ισοβαθμούσε στους 29 βαθμούς με τον γαύρο ,στην προτελευταία πράξη του πρώτου γύρου. Στην συνέχεια η ομάδα μεγαλούργησε και έκλεινε στόματα με την μπάλα που έπαιζε σε Ελλάδα και Ευρώπη ,ώσπου ξημέρωσε η καταραμμένη Κυριακή της Ριζούπολης ,όπου το παρακράτος του πράκτορα επιασε δουλειά και έγραψε την πιο μαύρη σελίδα του Συλλόγου μας.

Σχόλια