ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΑΣΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 

Επειδή οι αναλύσεις επι αναλύσεων για τους λόγους που είμαστε πρώτοι στην μπάλα ,τους τρόπους ανάκαμψης στο μπάσκετ κτλ κτλ κουράζουν μετά απο κάποια φάση ,στο σερφάρισμα στο νετ διάβασα κάτι δηλώσεις του Άγγελου Μπασινά με την αποροί αν θα μιλήσει καθόλου για τον Σύλλογο.

Το παράδοξο με τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή ,είναι ότι αν και ανδρώθηκε στην Παιανία και την όλη μεγάλη καριέρα την έκανε όσο ήταν στην ομάδα μας ,πολύ λίγες ήταν οι περιπτώσεις που θα αναφερόταν σε εμάς (το εμάς διαβάστε το όπως θέλετε.. είτε ομάδα ,είτε κόσμος). Και αυτό με έκανε να έχω μια αινιγματική στάση απέναντι του. Και όμως στις σημερινές του δηλώσεις ,αναφέρθηκε στον κόσμο του Συλλόγου και τις κακές σχέσεις που είχαν αναπτυχθεί τα τελευταία 2 χρόνια..

Αυτό που με ενόχλησε, δεν περίμενα να ασχοληθούν τόσο πολύ με μένα. Ας μου πει κάποιος αν έκανα κάτι, αν έχω βρίσει, αν έχω μιλήσει άσχημα. Αν είπα κάποιες αλήθειες που ενοχλήσανε. Υπήρχε κάποια πίκρα για την κατάσταση της ομάδας και έπρεπε να κάπου να ξεσπάσουν

Η αλήθεια είναι (όσο αντικειμενικά μπορούμε να δούμε τα πράγματα 7 χρόνια μετά) πως και σένα ,ίσως πιο πολύ απο κάθε άλλον, σε πήρε η μπάλα με τα της Ριζούπολης. Τότε ,όλος ο κόσμος θεωρούσε ως υπεύθυνους τους παίκτες της ομάδας για τα αίσχη του εν λόγω αγώνα. Δεν υπήρχε χρόνος για καθαρές σκέψεις και συμπεράσματα. Ο κόσμος ένιωθε προδωμένος ,γιατί πηγαίναμε για 3 αποτέλεσματα με μια ομάδα που έπαιζε την καλύτερη μπάλα στην Ελλάδα και είχαμε την ευκαιρία να τους τελειώσουμε. Και χάσαμε με κάτω τα χέρια! Αλλά δεν είχαμε την δυνατότητα να δούμε τα πράγματα πιο καθαρά. Και έτσι έγινε το ντου στην παιανία ,έτσι ξεκίνησε με απειλές και γαμωσταυρίδια η νέα χρονιά..

Αλλά ρε Άγγελε μας ενόχλησε όταν μάθαμε πως ο τότε αρχηγός της ομάδας την επομένη του αγώνα ,σηκώθηκε και πήγε στο Μιλάνο για να ...ανανεώσει την καρνταρόμπα του. Ήσουν τόσα χρόνια στην ομάδα και δεν περιμέναμε τέτοια αντίδραση μετά απο μια τέτοια ήττα.

Όπως και πολύ σωστά ήταν όσα είχες πει με την λήξη του τότε πρωταθλήματος. Αλλά τότε δεν υπήρχε χρόνος για να δούμε τα πράγματα καθαρά .Θέλαμε το πρωτάθλημα και το είχαμε χάσει με τον χειρότερο τρόπο και αυτό μας ένοιαζε.

Ουσιαστικά εκεί ήταν που ράγισε το γυαλί και απλά την επόμενη χρονιά σε κάθε ματς στην Λεωφόρο ήσουν σε... ανοιχτό διάλογο με τον κόσμο και απλά άρχιζε η κατάσταση να γείρει εις βάρος σου με τελικό αποκορύφωμα τις δηλώσεις σου μετά το ματς με την αεκ (0-0 )στην λεωφόρο που χάναμε ένα σίγουρο πρωτάθλημα ,όταν στις αντιδράσεις του κόσμου είχες μιλήσει απαξιωτικά για την ομάδα λες και μας έκανες χάρη που έπαιζες.

Αλλά αν πρέπει να δω τώρα τα πράγματα αντικειμενικά και ψυχραιμα ήσουν ένας παίκτης που πρόσφερε πολλά ,αλλά έπεσες πάνω στην μαύρη εποχή του πράκτορα και στην παράλληλη διοικητική μας ανυπαρξίας. Είχατε προέδρους ανάξιους για τον Σύλλογο που δεν μπορούσαν να σας προστατέψουν. Ίσως αν τα πράγματα ήταν αλλιώς στο διοικητικό κομμάτι ,να πανηγυρίζαμε πολλές επιτυχίες,

Αγαπήθηκες απο τον κόσμο ,μέχρι ενός σημείου ,μιας και ο χαρακτηρας σου μετά απο κάποια φάση...παραέγινε επαγγελματικός. Προσέφερες πολλά στην ομάδα ,όπως και αυτή σε εσένα.

Μαζί με τον Καραγκούνη και τον Λύμπε σας θεωρούσα αυτούς που πονάγατε περισσότερο την ομάδα ,γιατί γνώριζα ότι είσασταν (και είστε μάλλον..) Παναθηναϊκοί.

Η εποχή που έπαιξες απο την μια μπορεί να χαρακτηριστεί ως η εποχή της παράγκας ,των loosers αλλά απο την άλλη ήταν και αυτή των μεγάλων ευρωπαικών πορείων και των όλε...που μετά απο κάποια φάση δεν μας ήταν αρκετά.


ΥΣ: Το κείμενο αυτό πάντα ήθελα αφορμή να βρω ,να το γράψω .Έστω και τώρα μου δώθηκε η ευκαιρία. Γιατί όπως και να το κάνουμε η φουρνιά του Μπασινά και του Λύμπε ήταν και η τελευταία που αγαπήθηκε μέχρι σήμερα. Ήταν αυτή που μας προσέφερε μεγάλες χαρές αλλά και μεγάλες λύπες. Θα επανέλθω σύντομα και με κείμενο για τον Λύμπε..

ΥΣ2: Kάποια γκολ του..

Σχόλια