MEΓΑΛΗ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΜΕΡΑ!

Αν τα τμήματα αντρών και γυναικών ,τελειώσουν -το εύκολο έρο που πλέον έχουν- αυτό που άρχισαν χθες ,τότε μπορούμε να μιλάμε για μια μεγάλη μέρα στο βόλλευ του Συλλόγου. Χθες μπήκαν οι βάσεις για κάτι μεγάλο στην Ευρώπη .Απο την μια οι άνδρες -όπως φαίνεται- πετάνε εκτός συνέχειας champions league ,ένα απο τα φαβορί για την κατάκτηση του ,την πρωταθλήτριας Ιταλίας. Απο την άλλη οι γυναίκες σε ένα ματς που παιζόντουσαν πολλά κατάφεραν και έβγαλαν στο γήπεδο τον χαρακτήρα που έπρεπε και πήραν ένα μεγάλο 3-0 επι του -ανεβασμένου φέτος- γαύρου.

Έχουμε αναφερθεί ουκ λίγες φορές στο ανδρικό τμήμα βόλλευ και στις αυτοκαταστροφικές του συνήθειες. Επειδή οι περισσότερες απρόσμενες γκέλες γίνανε στο Μετς ,ελπίζουμε τώρα η ομάδα ,με την κάθοδο της στην Γλυφάδα να βρει την ηρεμία της και να μπορέσει να κυνηγήσει επάξια όλους τους στόχους της. Σίγουρα προτεραιότητα μας είναι το πρωτάθλημα και η δημιουργία αυτοκρατορίας στα ελληνικά σύνορα ,όμως δεν θα λεγαμε όχι και σε μια καλή ευρωπαϊκή πορεία. Και πως να πούμε όταν βλέπουμε πως η ομάδα έχει τις δυνατότητες να κοντράρει και να πάρει αποτελέσματα απο μεγαθήρια ,όπως η Πιατσέντζα. Τώρα ,το μόνο που χρειαζόμαστε είναι μια νίκη στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια και θα βρισκόμαστε και με τα 2 πόδια στους 16 του champions league. Και αν θυμηθούμε και τα όσα δήλωσε ο Βλάσσης πριν λίγες μέρες ,γιατί να μην κάνουμε και όνειρα για κάτι παραπάνω; Με την προσθήκη ενός παγκοσμίου κλάσσης ακραίου ,η ομάδα αυτομάτως περνάει σε άλλο επίπεδο!

Επίσης ,θα ήταν αδικία να μην αναφερθούμε και στον μεγάλο αθλητή και βολλευμπολίστα ,Λίμπερμαν Αγκάμεζ που βγάζει μάτια σε κάθε του εμφάνιση. Είναι πολύ μεγάλο πλεονέκτημα να διαθέτουμε τέτοιο παικταρά στην ομάδα ,με τέτοια προσόντα και τέτοιο χαρακτήρα. Και όσο περνάει ο καιρός ,βελτιώνεται και ανεβάζει και τον προσωπικό του πύχη στις αποδόσεις του.

Τώρα στις γυναίκες ,αν πούμε πως περιμέναμε τόσο απόλυτη εμφάνιση χθες ,θα πούμε ψέμματα. Η ομάδα φέτος δεν είχε πείσει με τις εμφανίσεις της και επιπροσθέτως παρουσίαζε συμτώματα κορεσμού και έντονης απάθειας .Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ματς του πρωταθλήματος με τον γαύρο που χάσαμε με κάτω τα χέρια και ίσως μας στοίχησε την πρώτη θέση στην κανονική διάρκεια. Ευτυχώς όμως χθες που το ματς ήταν καθοριστικό και το αποτέλεσμα του θα είχε πολλαπλές συνέπειες ,τα κορίτσια μπήκαν μέσα και έδειξαν τι μπορούν και τι αξίζουν. Ευχάριστη έκπληξη η Ξάνθη Μυλώνα που φέτος ήταν λες και είχε ξεχάσει το άθλημα. Χθες όμως βρισκόταν παντού ,έβγαζε τρελές άμυνες και οργάνωνε όλη την ανάπτυξη της ομάδας .

Οπότε με το χθεσινό νικηφόρο αποτέλεσμα ,αυτό που χρειαζόμαστε είναι μόλις ένα σετ στου ρέντη ,αλλά θέλουμε να ελπίζουμε πως η ομάδα θα πάει για την νίκη και μόνο ,γιατί αν δεν το κάνει μπορεί να της γυρίσει μπούμερανγκ. Αν καταφέρουν και ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή τους ,τότε ο δρόμος για το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό final 4 ανοίγει διάπλατα ,μιας και δεν υπάρχουν άλλες ομάδες που θα μπορούσαν να μας φοβίσουν ιδιαίτερα.

Το χθεσινό απόγευμα ,ίσως αποτελέσει την βάση για δύο μεγάλες ευρωπαϊκές πορείες ,ίσως και όχι. Εμείς θα θελαμε να αποτελούσε βάση για την σύσφιξη της σχέσης κόσμου-ομάδας ,κυρίως στο αντρικό τμήμα που όσο θυμόμαστε τι γινόταν πριν 6 χρονάκια ,νοσταλγούμε...

Σχόλια