NIKH ME ANATΡΟΠΗ ΚΑΙ ΚΟΝΤΡΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Με μια επική ανατροπή στο δεύτερο ημίχρονο οι πράσινες του Γιάννη Γερεουδάκη κατάφεραν και πήραν το ροζ φύλλο αγώνα στα τελευταία δευτερόλεπτα του παιχνιδιού. Κορυφαίες από το Τριφύλλι οι Χριστοφοράκη, Μεντιόλα και Γουίλσον σε ένα ακόμα ματς στο οποίο οι διαιτητές σφύριζαν ότι μα ότι ήθελαν.

Το Τριφύλλι μπήκε νωθρά στο ξεκίνημα του αγώνα με αποτέλεσμα ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, που ήταν ιδιαίτερα εύστοχος ειδικά έξω από τη γραμμή των 6,25, να μπει μπροστά στο σκορ.

Στην αντίπερα όχθη οι πράσινες δεν έβρισκαν λύσεις στο σκοράρισμα αφού παρά το γεγονός ότι πήραν πολλά αμαρκάριστα σουτ δεν έβρισκαν τον στόχο.

Έτσι, η διαφορά συνέχεια αυξανόταν και έφτασε μέχρι και τους 17 πόντους (31-14) στα μισά του δευτέρου δεκαλέπτου.

Παναθηναϊκή… μεταμόρφωση

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε δραματικά. Ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό από την άμυνα του που «τσάκιζε» κόκκαλα και με επιθετικό ατού την Χριστοφοράκη γύρισε το παιχνίδι.

Πέντε λεπτά πριν από τη λήξη της αναμέτρησης οι πράσινες πέρασαν μπροστά στο σκορ 48-47 με καλάθι της Χαλιβελάκη. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες πήγαν πόντο με την Γουίλσον 22,4 δευτερόλεπτα πριν το τέλος να δίνει προβάδισμα δύο πόντων στο Τριφύλλι.

Στην επόμενη επίθεση του Απόλλωνα η Σπανίδου αστόχησε σε τρίποντο, η Μεντιόλα ευστόχησε σε δύο ελεύθερες βολές και διαμόρφωσε το τελικό 57-53.

Διαιτησία από άλλο πλανήτη…

Το τι είδαν και πάλι τα μάτια μας από τους διαιτητές της αναμέτρησης δεν λέγεται. Η Κερ έκανε συνεχώς βουτιές μέσα στην ρακέτα του Παναθηναϊκού για να εκβιάσει το επιθετικό φάουλ και ποτέ δεν πήρε τεχνική ποινή.

Παίκτρια του Απόλλων Καλαμαριάς όντας πεσμένη πάνω στη γραμμή του άουτ ακουμπά την μπάλα και οι διαιτητές παραλίγο να δώσουν την κατοχή στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Αυτά ήταν ορισμένα από τα όσα έκαναν οι διαιτητές της αναμέτρησης και σίγουρα κάτι πρέπει να γίνει με αυτό το θέμα…

Παναθηναϊκός – Απόλλων Καλαμαριάς 57-53
Τα δεκάλεπτα: 10-19, 15-17, 15-9, 17-8
Παναθηναϊκός: Γουίλσον 13 (2), Χαλιβελάκη 4, Νικολαΐδου 2, Πανταζή 8, Ζικυρίδου 4, Μεντιόλα 8 (2), Ίλιτς 2, Χριστοφοράκη 16
Απόλλων Καλαμαριάς: Ντερέβτζανικ 9, Τελίδου 6, Σπανίδου 12, Γιαννοπούλου 13, Χαιριστανίδου 4, Μπιμπίρη, Ταμουτσέλη, Κερ 9


Ρεπορτάζ απο www.prasinanea.gr

Σχόλια