ΑΠΛΑΙ ΚΑΙ ΩΡΑΙΑ!

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 80-64 τον Ηρακλή και έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με 15' καθυστέρηση και διακόπηκε για περίπου 35'.


Σε έναν επεισοδιακό αγώνα ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 80-64 τον Ηρακλή και έκανε το πιο σημαντικό βήμα για την πρόκριση του στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Ένα παιχνίδι που ξεκίνησε με 15' καθυστέρηση και διακόπηκε για περίπου 35'.




Το αγωνιστικό μέρος του αγώνα είναι φυσιολογικό να περνάει σε δεύτερη μοίρα μετά την διακοπή του παιχνιδιού, 2'58'' πριν τη λήξη της γ' περιόδου και με τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ με 57-40.



Οι τρεις διαιτητές Αναστόπουλος, Καρακατσούνης και Σταματόπουλος αποσύρθηκαν στα αποδυτήρια και ζήτησαν εκκένωση του γηπέδου για να συνεχιστεί το παιχνίδι, αφού παρά τις συνεχόμενες παρατηρήσεις και προειδοποιήσεις, οι οπαδοί του Ηρακλή δεν σταμάτησαν να πετούν αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και να διακόπτουν το παιχνίδι.



Η ρίψη αντικειμένων είχε ξεκινήσει πριν καν το τζάμπολ με την αναμέτρηση να ξεκινάει με 20' καθυστέρηση, μιας και εκτός από τα χαρτάκια είχαμε και καπνογόνα στο μικρό κλειστό. Από το πρώτο λεπτό υπήρξαν πολλές διακοπές, με τους οπαδούς του Ηρακλή να μην σταματάνε να πετούν χαρτιά και άλλα αντικείμενα. Ως το 27' όπου οι τρεις διαιτητές διέταξαν την εκκένωση του γηπέδου.



Η διακοπή διήρκησε περίπου μισή ώρα και την επανέναρξη του αγώνα βοήθησε και το ότι ο μεγαλύτερος όγκος των οπαδών του Ηρακλή ήθελε να πάει στην Μίκρα για να παρακολουθήσει τον αγώνα βόλεϊ ανάμεσα σε Ηρακλή και Ολυμπιακό.



Πριν από την διακοπή, ο Παναθηναϊκός έκανε ένα δεκάλεπτο να βρει τον ρυθμό του κυρίως στην άμυνα και με το δεύτερο δεκάλεπτο να λήγει με το επιβλητικό 26-8 έβαλε γερά τις βάσεις για να πάρει μία επιβλητική νίκη.



Καλύτερος των πρασίνων ο Μπατίστ που ήταν ασταμάτητος κοντά στο καλάθι, ενώ μετά την διακοπή του αγώνα, οι πράσινοι δεν είχαν τον ίδιο ρυθμό με αποτέλεσμα ο Ηρακλής να μειώσει αλλά να μην απειλήσει.



Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς ζήτησε από τον Λευτέρη Κακιούση μετά την επανέναρξη του αγώνα, να μην πάρει τάιμ άουτ γιατί ο Παναθηναϊκός δεν θα προλάβαινε την πτήση για να επιστρέψει στην Αθήνα!



Οι συνθέσεις:

Ηρακλής (Κακιούσης): Καστλ 4, Κέκελης 5(1), Καμπερίδης, Ακεψιμιάδης, Λάππας 4, Λαμπρόπουλος 13, Καραποστόλου 3(1), Πέτροβιτς 13(1), Τσαμάτος 4, Μπούτσι 16(4), Δέσπος 2

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Σερμαντίνι 2, Τέπιτς 4, Σπανούλης 10, Περπέρογλου 6, Μπατίστ 17, Φώτσης 11, Γιασικεβίτσιους, Νίκολας 9(1), Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 8(2), Πέκοβιτς 7, Καλάθης 2

Σχόλια