ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ;


Όσο περνάνε τα χρόνια ,όλο και περισσότερο το ποδόσφαιρο (και κατ επέκταση τα υπόλοιπα αθλήματα) εξρτώνται απο την τηλεόραση και βαδίζουν σύμφωνα με τις ορέξεις της. Αυτό είναι και το φυσιολογικό μιας και η τηλεόραση ,φέρνει διαφημήσεις και αυτές έσοδα για τις παε. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάθε καλοκαίρι όλες οι παε να γίνονται έρμαια του κάθε καλανάρχη και της κάθε εμπορικής συμφωνίας. Εδώ μέχρι στιγμής όλα καλά και λόγος δεν μας πέφτει.

Εκεί που διαφωνούμε ,είναι όταν το κάθε κανάλι υποχρεώνει την παε και την σούπερ λίγκα για το τι ώρες θα παιχτεί ένα ματς. Αντί η ποδοσφαιρική αρχή να ορίσει τις ώρες των αγώνων με βάση την μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου ,γίνεται το ακριβώς ανάποδο. Αλήθεια ,πόσοι απο εσάς δεν γουστάρετε την κυριακή η μπάλα να παίζεται τα μεσημέρια και όχι στις 9 το βράδυ; Στον Παναθηναικό πόσα ματς παίζουμε μεσημέρια ; Ένα; Δύο; Παραπάνω ποτέ. Και ύστερα βγαίνει η σούπερ λίγκα και κατηγορεί τους οπαδούς που προκαλούν επεισόδια και διώχνουν τον κόσμο απο τα γήπεδα ,χωρίς να αναφέρει και τους υπόλοιπους λόγους μη προσέλευσης του κόσμου.

Σίγουρα βασικός λόγος είναι ότι πλέον το γήπεδο δεν είναι και το πιο ασφαλές μέρος για να πας ,αλλά όταν δεν υπάρχουν φιλοξενούμενοι οπαδοί κ.Πιλάβιε ο κόσμος γιατί πάλι γυρίζει την πλάτη του;; Μήπως λόγω των ακριβών εισιτηρίων που είναι αντιστρόφως ανάλογα με το θέαμα που προσφέρουν οι ομάδες; Μήπως επειδή στο καταχείμωνο βάζετε τα ματς το βράδυ ,αντί να τα προγραμματίζετε για το μεσημέρι που προσελκύεται περισσότερος κόσμος; Ή μήπως επειδή όλα τα ματς μεταδίδονται απο τις τηλεοράσεις ; Έτσι δεν τραβάτε τον κόσμο στα γήπεδα ,απλά τον διώχνετε.

Το ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο και όχι για τις τηλεοράσεις. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα και όχι τηλεοπτικό reallity. Ποδόσφαιρο χωρίς την τηλεόραση υπάρχει ,χωρίς τον κόσμο όμως ΟΧΙ.

Βάζετε τα ματς τις κυριακές μεσημέρια ,όπως μεγαλώσαμε όλοι μας και αγαπήσαμε αυτήν την συνήθεια και μην θσιάζετε το ποδόσφαιρο για μια διαφήμιση. Σεβαστείτε τον κόσμο και όχι την τηλεόραση!

Σχόλια