NA TO ,TO ΗUMMER !


Aφού οι διοικούντες ψάχνουν και δεν βρίσκουν το πολυπόθητο στόπερ που θα κάνει την διαφορά ,που με την κλάσση του θα καλύψει όλες τις μαύρες τρύπες στην άμυνα ,ας στραφούν στην λύση ου Σίλβα ,γιατί μάλλον τόσο καιρό είχαμε ανάμεσα μας το hummer και χαμπάρι δεν είχαμε πάρει. Χθες έδειξε ότι η θέση μια χαρά του ταιριάζει και μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός υψηλού επιπέδου αγώνα. Γιατί αν το δούμε καθαρά ,ο Σίλβα χθες ηταν άψογος ,δεν είχε καμία άμεση ευθύνη στα 3 γκολ και έδειξε πως μπορεί τον ένα απο τους δύο κεντρικούς αμυντικούς.

ΕΠΙΠΛΕΟΝ


-Σε αυτήν την θέση μπορεί να αποδώσει καλυτερα ,γιατί οι προσανατολισμοί του στόπερ είναι σαφώς αμυντικοί και δεν έχει το πρόβλημα του επιτελικού μέσου που πρέπει και να κόβει και να περνάει μπροστά την μπάλα.

-Όντας αμυντικό χαφ όλοι διαμαρτυρόμασταν πως δεν κάνει τίποτα μεσα στο γήπεδο και πως απλά υπάρχει. Όταν παίζει όμως σαν αμυντικό χαφ δεν λέει κανείς πως πρέπει να μπαλώνει και τις τρύπες που κάνουν απο πίσω τα στόπερ της ομάδας ,με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αφοσιωεί στον ρόλο του και να τρέχει για άλλους. Στην θέση όμως του στόπερ ο ίδιος ,δεν έχει τέτοιο πρόβλημα μιας και ο ίδιος είναι η απαρχή της ομάδας και μπορεί καύτερα να διευθυνει και την άμυνα.

-Με το άκουσμα πως θα παίξει στόπερ ,φοβθήκαμε μην τον περνάνε στα σπριντ οι αντίπαλοι επιθετικοί. Και εκει μας διέψευσε ,αφού δεν έχασε καμία μάχη στο τρέξιμο αλλά και καμία μπαλιά στον αέρα δεν το φυγε.

-Η ομάδα είναι γνωστό πως έχει υπεραρκετους αμυντικούς χαφ (Καραγκούνης ,Σιμάο ,Μάτος ,Κατσουράνης ,Σίλβα ) και όπως είναι λογικό δεν αξιοποιούνται όλοι. Και η πλάκα είναι πως όλοι τους είναι σοβαρού επιπέδου παίκτες και όχι τίποτα τυχαρπαστοι. Με τον Σίβα για στόπερ μπαλώνουμε την τρύπα στην άμυνα και αξιοποιούμε καλύτερα τους υπόλοιπους παίκτες.

-Σαν στόπερ κάνει περισσότερο ουσιστική δουλειά ,μιας και δεν χρειαζονται περιττά χιλιόμετρα ,παρά μόνο σωστή αίσθηση του χώρου και έξυπνο παιχνίδι ,χαρακτηριστικά που ο Σίλβα τα έχει στο έπακρον με την εμπειρία που διαθέτει.



Ο Σίλβα ήταν το μεγάλο κέρδος απο χθες και ελπίζουμε ο Τεν Κάτε να τον καθιερώσει σε αυτήν την θέση ,ώστε να βοηθήσει και ο ίδιος ο Βραζιλιάνος πιο πολύ την ομάδα.

Σχόλια