BΓΗΚΕ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ


Δηλώσεις έκανε σήμερα ο Αντωνίου σχετικά με την ομαδα ,τις μεταγραφές και τον προπονητή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

Για την φετινή χρονιά

«Όντως είναι μια χρονιά όπου η πίεση της έλλειψης της κατάκτησης του πρωταθλήματος βαραίνει ακόμα περισσότερο. Έχει γίνει μια σημαντική προσπάθεια ώστε να επιτευχθεί και είναι το μόνο πράγμα που έχουμε στο μυαλό μας. Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις».

Για τις φετινές μεταγραφές

«Φέτος ήταν μια διαφορετική χρονιά όπου είχαμε τον χρόνο να παίξουμε καλύτερα για παίκτες και να διαπραγματευτούμε από πολύ νωρίς κάποιους σημαντικούς παίκτες και προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο, πάντα και με τις απαιτήσεις που είχε ο προπονητής. Κινηθήκαμε σε μια λογική έτοιμων παικτών που είναι γνωστοί όπως οι Σισε και Κατσουτάνης. Παράλληλα πιστέψαμε στο ταλέντο του παίκτη που λέγεται Λέτο και αυτός έχει δείξει δείγματα που μπορεί να φτάσει σε κορυφαίο επίπεδο. Επίσης επενδύσαμε και στον Μπιερσμιρ, τον είχαμε δει από,πολύ νωρίς και είναι μια πολύ καλή επένδυση για το μέλλον. Παράλληλα πήραμε έναν παίκτη με μεγάλη σημαντική και συνεχή παρουσία στο γαλλικό πρωτάθλημα τον Καντέ και έχοντας την πεποίθηση ότι κάθε παίκτης που αγωνίζεται στο γαλλικό πρωτάθλημα μπορεί να αγωνίζεται και στο ελληνικό».



Για την σχέση διοίκησης-προπονητή

«Πρέπει να εξηγηθεί ότι εμείς θα πρέπει να ακολουθήσουμε κάποια γραμμή, είτε η διοίκηση θα κάνει τις μεταγραφές που θέλει, είτε ο προπονητής. Εμείς έχουμε επιλέξει το δεύτερο, υπάρχουν εισηγήσεις , εμείς ελέγχουμε τα οικονομικά δεδομένα και έτσι έρχονται πλέον οι παίκτες στον Παναθηναϊκό. Την θεωρώ ασφαλή και πολύ σωστή διαδικασία. Θεωρώ ότι έχουμε λύσεις για την αμυντική γραμμή, πάντα βέβαια υπάρχουν καλύτερες λύσεις, αλλά να ξέρετε ότι δεν γίνεται να ενισχύουμε πάντα την ομάδα, και για λόγους μπάτζετ. Πολλές φορές η αμυντική λειτουργία δεν είναι μόνο ευθύνη ενός προσώπου. Εχουμε μηδέν παθητικό, και έχουμε βάλει τέσσερα γκολ και ελπίζουμε σε συνέχεια ανάλογη».

Για τα ματς την Ατλέτικο και την άμυνα
«Πολλοί βάζουν ως κριτήριο τα ματς με την Ατλέτικο και πραγματικά είναι σημαντικά γιατί παίζει σε επίπεδο ομάδας, πάνω από σένα,. Σε αυτή την φάση δεν είναι για εμάς αυτό το κριτήριο, σε επόμενη φάση θα πρέπει να είναι. Οι ποδοσφαιριστές χτίζονται έχουμε επενδύσει πάρα πολλά στην δεύτερη ομάδα, υπάρχουν στόπερ καλά ψηλά, έχουμε από δεξιά το ίδιο κάποιους αξιόλογους παίκτες. Κάποια στιγμή πρέπει να αφήνουν χώρο και για αυτά τα παιδιά. Είναι και δουλειά του προπονητή. Είναι διοικητική απαίτηση να μας χτίσει έναν ποδοσφαιριστή. Υπαρχουν οι Γκαμπριελ, Μουν, Μαχλελής, Βυντρα, υπάρχουν παιδιά και δεν πρέπει να στερήσουμε την δυνατότητα σε κάποιους από αυτούς. Το 1983 ο ΠΑΟ πήρε νταμπλ με επτά παιδιά από το πουθενά 20 χρονών Οι ομάδες χτίζονται κάπου παίκτες και κάπου χτίζεις. Η Μπαρτσελόνα έχει οκτώ παιδιά από τις ακαδημίες της».

Για Σαλπιγγίδη και Καραγκούνη
«Ο Σάλπι είναι ένας παίκτης που ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει στις τάξεις του, θέλει να το κρατήσει για όσα έχει προσφέρει και θα προσφέρει,. Του έχουμε κάνει κατά την γνώμη μας μια εξαιρετική πρόταση , το σκεφτόμαστε έχουμε πολύ χρόνο ακόμα, το συμβόλαιο του παίκτη λήγει σε ένα χρόνο θα κούσουμε και την πλευρά του.. Με τον Καραγκούνη είμαστε πιο κοντά και είναι θέμα διαδικαστικό η ανανέωση».
Για τις αρμοδιότητες στην Παιανία
«Χρειάζεται η καλή συνεργασία με τον προπονητή, αλλά οι αποφάσεις παίρνονται από τον προπονητή. Εμείς αυτό που κάνουμε ένας γενικός σχεδιασμός και κάποια στιγμή να βάζουμε ερωτήματα αν θα ήταν καλύτερο το ρόστερ. Τις αποφάσεις έχει 100% ο προπονητής. Πιστεύω στις ξεκαθαρισμένες αρμοδιότητες και αυτό κάνει τις καλές ή τις κακές σχέσεις. Ο προπονητής είναι υπεύθυνος για την διαχείριση του ρόστερ αυτός φαίνεται και στα καλά και τα κακά. Η διοικητική παρέμβαση είναι στον γενικότερο σχεδιασμό. Εγώ ασχολούμαι σκάουτινγκ, ακαδημίες με τον προπονητή ασχολούμαι μόνο πριν και μετά το παιχνίδι όπου μου κάνει τις αναφορές και εκεί εξαντλείται η παρέμβαση μου. Πολλές φορές ακούω από φίλους μου «Μα Κώστα τι κάνεις ; Δεν βλέπεις αυτό; » Δεν έχει έχει σημασία τι βλέπει ο καθένας. Ο Παναθηναϊκός πληρώνει πάρα πολλά χρήματα σε έναν διάσημο προπονητή και αυτός ξέρει. Σήμερα είμαστε σε μια πολύ καλή στιγμή στον Παναθηναϊκό και σε προσωπικό και διοίκηση και ο προπονητής χαίρει της απόλυτης εκτίμησης Έχουμε κάθε διάθεση να πάμε καλά στην Ευρώπη. , αλλά αυτό που μας απασχολεί πάντα είναι να κάνουμε την τρίτη μας νίκη στο πρωτάθλημα».


Όλα καλά και ωραία ,επιβεβαίωσε ότι υπάρχει απόλυτη στήριξη στον προπονητή ,έδωσε το εναυσμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος ,όμως τα περί άμυνας όταν ρωτήθηκε ,η απάντηση του ήταν ...πέρα βρέχει!

Έχουμε εκφράσει και εμείς πάμπολλες φορές την στηριξη μας στον προπονητή μας ,ΟΜΩΣ αν η...πλήρης άμυνα που έχουμε σύμφωνα με τα λεγόμενα Τεν Κάτε-Αντωνίου μας στερήσει το πρωτάθλημα ,τότε απόλυτα υπεύθυνοι είναι και οι 2 τους και θα πρέπει να απομακρυνθούν.

Γιατί εμείς ούτε στόπερ κλάσσης είδαμε για ακόμη ένα καλοκαίρι ,ούτε καμία άμυνα εμπιστοσύνης.

Το καλό είναι πως όλοι πλέον έχυμε αντιληφθεί πως στόχος είναι το πρωτάθλημα και μετά όλα τα άλλα!

Σχόλια