EUROLEAGUE...ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΕΙ ΧΡΟΝΙΑ



Χθες είχαμε την τυχη να πάρουμε το πιο μάγκικο ευρωπαικό στην ιστορία του ευρωπαικού μπάσκετ και την ατυχία να δεχθούμε δύο ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ εχθρικές διαιτησίες κατα την διάρκεια του final 4.

Ότι η euroleague και συγκεκριμένα ο Μπερτομέου δεν μας χωνεύει το γνωρίζουμε απο την αρχή αυτής της διοργάνωσης. Τότε ,το 2000 που το ευρωπαικό μπάσκετ κόπηκε στα δύο και δημιούργηθηκαν δύο ευρωπαικές διοργανώσεις (Σουπρολίγκα και Ευρωλίγκα). Οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι είχαν αποφασίσει να μην συμμετάσχουν στο νέο εγχείρημα των ισπανών και έτσι αγωνιστήκαμε για μια χρονιά στην Σουπρολίγκα της Fiba .Αυτό είχε ενοχλήσει ιδιαίτερα την euroleague ,αφού ο Παναθηναικός ήταν η πλέον γνωστή και δυνατή ομάδα στην Ευρώπη και η μη συμμετοχή στην διοργάνωση τους αποτελούσε αυτόματα και τεράστια δυσφήμηση .

Το επόμενο καλοκαίρι που τα πράγματα είχαν ξεκαθαριστεί σε μεγαλύτερο βαθμό ο Παναθηναικός εισχώρησε στην euroleague ως...ο άσωτος υιός για τους υπεύθυνους της διοργάνωσης. Τον πρώτο χρόνο μάλιστα κατακτήσαμε και το ευρωπαικό στον αξέχαστο τελικό με την Κίντερ στην Μπολώνια. Στο συγκεκριμέν final 4 είχαμε ένα νέο επεισόδιο στις σχέσεις Παναθηναικού-Μπερτομέου ,καθώς σε μια συνέντυξη του Μπερτομέου σε διάφορους παράγοντες σχετικά με το promotion και το όλο πλάνο της euroleague ο Θανάσης Γιαννακόπουλος εισέβαλε στον χώρο αποκαλώντας τον ισπανό ,απατεώνα και κλέφτη.

Αυτό δεν ήταν το μοναδικό επεισόδιο ,καθώς Παναθηναικός και Euroleague έχουν έρθει σε έντονες διαφωνίες για πολλά θέματα ,όπως τα κλειστά συμβόλαια ,τα τηλεοπτικά ,τα εισητήρια και φυσικά την διαιτησία. Θα μπορούσαμε να πούμε ,πως είμαστε για την διοργάνωση ένα μόνιμο αγκάθι καθώς τα αδέλφια δεν συμβιβάζοντε με ότι λαμογιά σκαρφιστεί ο Μπερτομέου. Ούτε προπαθούν να έχουν διπλωματικές σχέσεις και να κάνουν τις πουτάνες ,όπως οι Αγγελόπουλοι με απώτερο σκοπό κάποια διαιτητική εύνοια.

Το τελευταίο που θα μπορούσε να ισχυριστεί κάποιος θα ήταν πως μας έχει σπρώξει η διαιτησία. Διαχρονικά ,ΠΟΤΕ δεν έχουμε αντιμετωπήσει φιλκή διατησία .Στην καλύτερη να μας παίξουν 50-50 και ΠΟΤΕ δεν μας έχουν παίξει έδρα ,ενώ άλλοι δέχονται τρελά σπρωξίματα. Απο αυτήν την άποψη ,μπορούμε να πούμε πως δεν τρέφαμε οφθαλμαπάτες ότι θα έχουμε κάποια εύνοια στο Βερολίνο. ΟΜΩΣ ούτε ότι θα μας παίζανε τόσο κατά και ιδιαίτερα σε τελικό!!

Τα πρώτα μηνύματα τα πήραμε στον ημιτελικό ,όπου μόλις παίρναμε μια διαφορα των 7 πόντων ,οι διατητές δίνανε δύο ανάποδα σφρίγματα και φέρνανε το ματς στα ίσια. Τότε και χάρη της πρόκρισης στον τελικό δεν υπήρξαν έντονα παράπονα προς τα έξω απο τον επίσημο Παναθηναικό. Όμως μεταξύ μας πιστέψαμε πως είναι τακτική της euroleague να μην αφήνει μια ομάδα να καθαρίζει απο νωρίς το ματς ώστε να υπάρχει ενδιαφέρον για την τελική έκβαση του σκορ και πως γενικά δεν επιθυμεί να πρωταγονιστούν οι ίδιες ομάδες ,οπότε αναγκαίο κακό να σπρώξουν τον πρωτάρη. Όχι πως αυτά αποτελούν δικαιολογίες για παύση των παραπόνων.

Στον τελικό όμως αντιληφθήκαμε πως τίποτα απο τα δύο δεν συμβαίνει. Απλώς υπάρχει μια αντιπάθεια της διοργανώτριας αρχής προς την ομάδα μας σε σημείο να μας κλέψουν και το τρόπαιο με τον πιο χυδαίο και ντροπιαστικό τρόπο. Ενώ λοιπόν είχαμε πραγματοποιήσει μια απόλυτη εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και είχαμε φτάσει την διαφορά στους 23 πόντους ,στο τρίτο αλλά πιο έντονα στο τέταρτο δεκάλεπτο η διαιτησία και συγκεκριμένα ο Aρτεάγκα μας σφάζανε κανονικότατα. Δεν δώσανε σε κρισημότατα σημεία κι ενώ κρινόταν μια ευρωπαική κούπα ,βήματα στον Σισκάουσκας .Αντιθέτως σφυρίξανε αμυντικο φάουλ ,φορτώσανε την ομάδα γρήγορα γρήγορα με 5 ομαδικά με αποτέλεσμα απο τα μισά του τέταρτου δκαλέπτου οι Ρώσοι να βαράνε βολές ,δώσανε 8 δευτερόλεπτα στο Διαμαντίδη ενώ το χρονόμετρο έχει δείξει πως έχουν περάσει μόλις 6 (!!) (ο διατητής ΜΟΛΙΣ πάτησε την σέντρα σφύριξε ,σαν τετελεσμένο γεγονός) και στην τελευταία φάση κι ενώ ο Σισκάουσκας αστοχεί στο τρίποντο ,ο Αρτεαγκα έχει την σφυρίχτρα στο στόμα για να δώσει φάουλ στο ριμπάουντ στον Μπατίστ και να στείλει την τσκα στις βολές και το ματς στην παράταση. Ευτυχώς που ο δεύτερος διαιτητής πήρε την φάση πάνω του και έληξε το ματς μόλις ο χρόνος τελείωσε.

Αυτές οι φάσεις είναι οι πιο κραυγαλέες και όχι όλες. Προφανώς και μας κάνει εντύπωση για ποιο λόγο να υπάρχει τέτοιο αρνητικό κλίμα με την ομάδα μας ή μάλλον τέτοιο...κόμπλεξ. Τέτοιες διαιτησίες μόνο καλό δεν κάνουν στο άθλημα ,αν φυσικά στόχος της euroleague είναι αυτός και όχι διάφορα λεφτά απο...εξωτερικούς παράγοντες. Και όταν πρωσοπικότητες σαν τον Ομπράντοβιτς και τον Γιασκεβίτσιους διαμαρτύροντε με τέτοιον τρόπο ,αυτό λέει πολλά!!



ΥΣ:Η κίνηση του Θανάση να πετάξει στο κοράκι όσα χρήματα είχε πάνω του δείχνει πόσο μάγκας και ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ είναι και ας ενόχλησε πολλές αδελφές του σαβουάρ βιβ αυτό.

ΥΣ2: Ομπράντοβιτς στο τέλος του ματς όλα τα λεφτά!!

ΥΣ3: Ρήγας ,υποτίθεται πως βρίσκεσαι εκεί για να βελτιώνεις την διαιτησία και να αναγνωρίζεις τα λάθη της και κατ'επέκταση να τα διορθώνεις. Όχι να ειρωνεύεσαι ανθρώπους με κύρος σαν τον Σάρας. Τελικά αυτό το Ευρωπαικό έτσουξε πολλούς και μετά μιλάνε για ανθέλληνες.

ΥΣ4: Το βιντεάκι με τα τελευταία λεπτά του αγώνα και όλα αυτά που σας λέμε .

http://www.sport.gr/default.asp?pid=69&vid=23211


ΤΟ ΠΙΟ ΜΑΓΚΙΚΟ ΚΑΙ ΑΡΧΙΔΑΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ!!!!

Σχόλια