ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΥ


Έκανε την εμφάνιση του σήμερα ο Ανδρέας Βγενόπουλος μιλώντας σε ραδοφωνικό σταθμό για πολλά θέματα...


Για το περασμένο καλοκαίρι:

«Το καλοκαίρι ήμουν παρών στην συζήτηση που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έδωσε την διοίκηση στον Νίκο Πατέρα. Τον συγχαίρω, τον Νίκο Πατέρα γιατί είχε 30 εργάσιμες μέρες όπου έπρεπε να γίνουν μεταγραφές, να προσλάβει προπονητή και διευθυντή ποδοσφαίρου. Έγινε το καλύτερο δυνατο με δεδομένο τον χρόνο που είχαμε. Για αυτόν τον λόγο δώσαμε ένα διετή χαρακτήρα στον προγραμματισμό. Η υλοποίηση που σχεδιάζαμε έπρεπε να είχαμε και τύχη και κάποιους άλλους παράγοντες για να πάρουμε κάποιον τίτλο. .Δεν ψάχνουμε για υπεύθυνους. Αν θέλετε να αναλάβω εγώ τις ευθύνες για να είστε ήσυχοι».


Επαναλαμβάνει αυτο που δήλωνε απο την αρχη της χρονιάς ότι η ομάδα έχει ένα διετές πλάνο και δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς για το συγκεκριμένο θέμα. Έχει ένα πλάνοστο κεφάλι του και τα αποτελέσματα θα φανούν του χρόνου.

Για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου:

«Δεν αξιοποιήσαμε όπως πρέπει την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Η βασική αδυναμία που είδαμε ήταν το σκάουτινγκ. Φτάσαμε στο σημείο με προσωπικές κινήσεις του Αντωνίου και του Πατέρα να γίνονται κινήσεις για την απόκτηση μεγάλων ποδοσφαιριστών αλλά δεν έγιναν έγινε κάποια μεγάλη κίνηση. Τον Δεκέμβριο προσπαθούσαμε να βάλουμε λεφτά αλλά δεν δώσαμε. Έγιναν προσπάθειες αλλά κόλλησαν. Για αυτό και έγιναν αλλαγές. Τώρα υπάρχει σχέδιο και ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει νωρίς με υποδείξεις του προπονητή για το ποιοι πρέπει να αποκτηθούν».

Δεν φταίει μόνο το σκάουτιγκ ,φταίει και ο Αντωνίου και η διοίκηση που δεν είχε κοιτάξει τις συγκεκριμενες αδυναμίες απο το καλκαίρι που υπήρχαν παρόμοια περιστατικά. Μην λέμε ότι θέλουμε ,πως δεν ξέρατε ότι δεν έχουμε τμήμα σκάουτιγκ. Αυτό φώναζε απο το καλοκαίρι.

Για τις μεταγραφές που θα γίνουν: 

«Από όσα ξέρω στόχος είναι να αποκτηθούν φτασμένοι παίκτες που θα καλύψουν κάποιες θέσεις. Πρωτοκλασάτες μεταγραφές σε τρεις θέσεις. Έχουν κυκλοφορήσει. Αμυντικός, ένας παίκτης στο κέντρο και ένας στην επίθεση αλλά και κάποιοι ταλαντούχοι που θα βρεθούν από το σκάουτινγκ. Δεν υπάρχει χρηματικό όριο. Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λεφτά για να εκπληρώσουμε τους στόχους. Άλλα προβλήματα έχουμε, οικονομικό δεν έχουμε».

Θυμίζουν δηλώσεις και νοοτροπία αδελφών Γιαννακόπουλων οπότε μόνο χαρούμενοι είμαστε με τα συγκεκριμένα λόγια. Δηλώσεις που θέλει να ακούει κάθε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ. Με λίγα λόγια ,θα φέρουμε μεγάλους παίκτες ,θα ξοδέψουμε πάρα πολλά χρήματα. Βέβαια τα λόγια απο την πράξη απέχουν ,αλλά έχουμε καιρό για να κρίνουμε..


Για Πατέρα, Αντωνίου, Τεν Κάτε:

«Στηρίζω απόλυτα τον Νίκο Πατέρα. Ο Νίκος Πατέρας είναι ο ηγέτης του Παναθηναϊκού, αυτός παλεύει για όλα για να αλλάξει σελίδα στην ομάδα. Από κει και πέρα, έχουμε έναν προπονητή καταξιωμένο, όχι τέλειο γιατί κανείς δεν είναι τέλειος. Είναι πολύ καλός. Έχει Διετές συμβόλαιο. Θα του δώσουμε την ευκαιρία να δείξει την δουλειά του. Όπως και του τεχνικού διευθυντή».

Πλήρης εμπιστοσύνη σε Πατέρα και Τεν Κάτε. Και οι έχουν δείξει ότι αφουγκράζοντε τον κόσμο της ομάδας ,ότι έχουν συνέπεια και πλάνο ,οπότε συμφωνούμε απόλυτα περι εμπιστοσύνης για την νέα σαιζόν.


Για το γήπεδο: 

«Ο όμιλος μου έκανε προσφορά 23εκ που είναι απαραίτητα για να χτιστεί. Όλα τα νέα γήπεδα πρέπει να έχουν έναν χορηγό. Εκτός από τα χρήματα που βάζω εμμέσως, μέσω του ομίλου μου θέλω να προσφέρω και αυτό. Αντί να πουν ευχαριστώ λένε ότι πάω να βγάλω λεφτά για το γήπεδο. Τι να βγάλω; Να βάλω. Μόνοι μας κατεβήκαμε στον διαγωνισμό. Όποιος θέλει και τώρα και μπορεί να βγει και να κάνει νέα πρόταση. Κάνεις κάτι καλό και βγαίνουν διάφοροι και το χρεώνουν διαφορετικά.

Όποιος θέλει να το... βαφτίσει να κάνει πρόταση.

Αν προχωρήσουμε θα το ονοματίσουμε «Marfin Green Arena». Δεν έχουμε την δυνατότητα νομικά να βάλουμε το όνομα της Μαρφίν με αυτό του Παναθηναϊκού. Το γήπεδο είχε στηθεί σε λάθος βάση εδώ και χρόνια για να εξυπηρετήσει και σκοπούς του εμπορικού κέντρου. Η απόφαση είναι πως προχωράμε και θα τους φέρουμε όλους προ των ευθυνών τους. Έχει κάνει πολύ μεγάλη συνεισφορά ο Γιάννης Βαρδινογιάννης. Έχει τηρήσει τον ρόλο του. Είναι ένας μέτοχος όπως και εγώ και περιμένει τις συναντήσεις για να πει την γνώμη του για την διοίκηση της ομάδας».


Πονεμένη ιστορία το γήπεδο..

Θα σταθούμε στα περι marfin green arena .Κ.Βγενόπουλε εμείς το αθλητικό μας κέντρο θέλουμε να λέει ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και μόνο. Και όχι να έχι το όνομα μιας άκυρης εταιρίας. Απλά και ξεκάθαρα.


Για τον ίδιο, την πολιτική και την προοπτική να αναλάβει μόνος του τον Παναθηναϊκό:

«Δεν έχω χρόνο για να είμαι μέσα στην διοίκηση. Θα ήταν θαυμάσιο να είχα χρόνο να ασχοληθώ. Δεν έχω χρόνο. Γράφουν ότι πάω στο ένα ματς και δεν πάω στο άλλο. Εγώ πήγα στο πρώτο παιχνίδι με την Σιένα και η επόμενη δεν ήταν εργάσιμη, τα παιδιά δεν είχαν σχολείο. Το επόμενο ματς ήταν εργάσιμη η επόμενη, τα παιδιά είχαν σχολείο και εγώ 5.30 πάω στο γραφείο.

Δεν έχω κανένα στόχο παραπάνω από αυτά που έχω πει δημόσια. Δεν είναι μέσα στις προθέσεις μου να ασχοληθώ με την πολιτική. Από κει και πέρα, δεν είναι στις προθέσεις μου να μείνω μόνος στην ομάδα. Βέβαια, ποτέ δεν ξέρεις η ζωή τι φέρνει».

Αισθάνομαι υπερήφανος που είμαι Παναθηναϊκός. Ένα από τα κορυφαία κλαμπ της Ευρώπης. Ο Παναθηναϊκός τιμά την Ελλάδα στο εξωτερικό».

Αδιάφορα πράγματα ,με το αν θα ασχολήθει με την πολιτική. Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αναλάβει σε κάποια φάση την παε .Εμείς πιστεύουμε πως αυτος είναι ο στόχος του και αυτό θα επιδιώξει στα επόμενα χρόνια. Δεν είμαστε ούτευπέρ ,ούτε κατά ,το δημοψήφησμα της σελίδας ειναι ξεκάθαρο ποιον εμπιστευόμαστε .

Για τον Ολυμπιακό και τον Κόκκαλη:

«Το μοντέλο Κόκκαλη δεν με αφορά. Επιθυμώ να τον συγχαρώ τον Ολυμπιακό για το πρωτάθλημα που κατάκτησε και για την πορεία του στο μπάσκετ. Eύχομαι να πάνε και οι δύο ομάδες στο final-4 και οι φίλαθλοι του ηττημένου να υποστηρίξουν τον νικητή στον τελικό».

Οι γνωστές φίλαθλες απόψεις του κ.Βγενόπουλου, ασχολίαστες. ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και γαύρος δύο διαφορετικοί κόσμοι ,ελπίζουμε να το καταλάβει όσο είναι νωρίς.Για την ομάδα του Παναθηναϊκού:

«Ο κ. Πατέρας στα γενικότερα καθήκοντα του έχει παραλάβει μια συγκεκριμένη τοποθέτηση του Παναθηναϊκού μέσα στον χώρο και κάνει ενέργειες για ισονομία. Ελλείψεις πολλών ετών δεν γίνονται από την μία μέρα στην άλλη. Θέλει υπομονή και όλοι πρέπει να το καταλάβουν.

Θέλουμε κάτι παραπάνω από του χρόνου. Όποια ομάδα μπαίνει μέσα στο γήπεδο να την αρπάζουμε από το λαιμό. Ούτε καν στο δεύτερο ημίχρονο να υπάρχουν ερωτηματικά. Να δούμε έναν Παναθηναϊκό διαφορετικό. Δεν αλλάζουν όλα γρήγορα. Του χρόνου θα έχουμε επιτύχει το έργο μας. Αν υπάρχουν αποτυχίες δεν θα υπάρχει καμία δικαιολογία είτε για τον προπονητή είτε για τον τεχνικό διευθυντή.

Φάγαμε κάποιες σφαλιάρες φέτος στόχος είναι να μην τις φάμε του χρόνου. Πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε για να υλοποιήσουμε τους στόχους μας».

Με απλά λόγια θέλει να πει πως υπάρχουν στο τμήμα κατάλοιπα σαπύλας των προηγούμενων ετών .Δεν μπορούμε παρα να συμφωνούμε.


Για τους Γιαννακόπουλους:

«Πολυμετοχικότητα δεν είναι να έχουμε όλοι τις ίδιες απόψεις. Σαν την κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι η πολυμετοχικότητα. Όλοι έχουν λόγο. Υπό αυτή την έννοια έχει επιτύχει πλήρως. Οι αποφάσεις είναι συλλογικές. Αν κάποιος μέτοχος έχει αποφασίσει να εκφράσει διαφωνίες ή να κάνει αντιπολίτευση δεν σημαίνει κάτι κακό αυτό.

Με τους Γιαννακόπουλος έχουμε άριστες σχέσεις. Ο Βγενόπουλος είναι υποχρεωμένος στους Γιαννακόπουλος. Ποτέ δεν θα μπορέσω να έχω μια προσφορά όπως έχουν εκείνοι οι άνθρωποι. Δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να έχουμε διαφωνίες, όμως.

Η Πράσινη ανήκει στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που είναι πολύ Παναθηναϊκός, φανατικός και είναι πιο θερμός αλλά δικαιολογείται ότι βράζει το αίμα του λόγω της ηλικίας του.

Δεν έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε τον μικρόκοσμο αυτό. Δεν με νοιάζει ποιος θα με κατηγορήσει. Έχουμε κάνει και φέτος λάθη.»

Ούτε κωλοτούμπα είναι ,ούτε τίποτε. Επικοινωνιακό παιχνίδι είναι ,έκανε πριν 1 μήνα την επίθεση στην Πρασινη ,είδε πως ο κόσμος αγαπάει την εφημερίδα και τα αδέλφια και πάλι το γύρισε τα λουούδια και στις αγάπες ,μόνο που τώρα περιλαμβάνουν και τον Δήμητρη.


Για την δήλωση «πιο ισχυροί από τον Αμπράμοβιτς»:

«Σας θυμίζω ότι την δήλωση την έκανα πριν την αλλαγή. Όταν ήμασταν ΠΕ. Ήμασταν πιο ισχυροί. 17 επιχειρηματίες ήθελαν να μπουν. Δεν ικανοποίησε έναν μεγάλο αριθμό η συμφωνία που έγινε και λίγοι επενδύσαμε σε αυτό το σχήμα. Η δήλωση ίσχυε τότε αλλά δεν ισχύει τώρα».

Λέει πως πολλοί μέσα απο την παλαι ποτε πεκ ξενερώσαν, λόγω του πολυμετοχικού σχήματος επειδή ένιωθαν πως δεν τους ικανοποιουσε. Μήπως κ.Βγενόπουλε ένιωθαν προδωμένοι προς το πρόσωπο σας; Μήπως με την πεκ μαζέψατε την δύναμη που χρεαζόσασταν για να πιέσετε καταστάσεις και μετά τυς αφήσατε στα κρύα του λουτρού με την διάλυση της πεκ;; Γιατί εμείς αυτά ξέρουμε...


Η συνέντευξη του σε γενικές γραμμές ήταν σαφώς καλύτερη και πιο ξεκάθαρη και σίγουρα δεν άφησε αιχμές που θα δημιουργήσουν προβλήματα στον σύλλογο ,όπως τις προηγούμενες φορές.
Σαν κάποιο συμπέρασμα που θα μπορούσαμε να βγάλουμε για το πρόσωπο του είναι ότι πρώτον αδικείται που δεν έχει γίνει επικοινωνιολόγος ,δεύτερον πως έχει διαλέξει μοναχικό και αποστασιοποιημένο δρομο και τρίτον πως έχει ένα πλάνο που περιμένει να καρποφωρήσει του χρόνου με τίτλους.


Αυτό που μπορούμε προς το παρόν να κάνουμε είναι υπομονή..

Σχόλια