KAI THN ΠΕΜΠΤΗ ΞΑΝΑ...ΣΑΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ


Εμείς τα ξέραμε ,τους είχαμε εμπιστοσύνη ,αυτοί το μόνο που χρειάστηκαν να κάνουν ήταν να μας επιβεβαιώσουν. Ο Παναθηναικός της προηγούμενης Πέμπτης ,έγινε ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και συνέτριψε την Σιένα μέσα στο αήττητο σπίτι της με 53-72. Μια διαφορα πλασματική καθώς η ομάδα μας έφτασε την διαφορά μέχρι και στους 30 πόντους και η μείωση του σκορ οφείλεται στο ότι στο τελευταίο τετράλεπτο χαλαρώσαμε. Απο που να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε; Στην εξαιρετική μας άμυνα που δεν άφησε ούτε στο ελάχιστο ,περιθώρια στους Ιταλούς ή στην απόλυτη επιθετικότητα μας σε όλα την διάρκεια του παιχνιδιού;

Οι παίκτες μας χτυπάγαν απο παντού σαν δαιμονισμένοι ,παίρνοντας κεφάλι στο σκορ απο την αρχή του ματς. Τους πήραμε δύο φορές διαφορά στην αρχή της τάξεως των 6-7 πόντων αλλά εξαιτίας διλέπτων χαλάρωσης η διαφορά καλυπτόταν .Αυτό όμως δεν ίσχυσε και στο δεύτερο δεκάλεπτο που στην κυριολεξία τους πατήσαμε ,στο τρίτο μέρος δώσαμε ρεσιτάλ τέλειας ομαδικής εμφάνισης και στο τέτατρο που απλά τελειώσαμε το παιχνίδι.

Εμφάνιση που μας αφήνει περίσσεια σιγουριά για συμμετοχής μας στο Βερολινό .Και δεν μιλάμε λόγω του αποτελέσματος αλλά κυρίως λόγω της συμπεριφοράς μας στο ματς .Μπήκαμε συγκεντρωμενοι ,δεν τους αφήσαμε να πάρουν ανάσα ,δεν είχαν ελεύθερο πεδίο απο τα 6.25 και ΕΠΙΤΕΟΥΣ στα ριμπάουντ (αμυντικά και επιθετικά) ήμασταν εμείς κυρίαρχοι!!

Όσον αφορά για τον καλύτερο παίκτη μας σήμερα ,λογικό είναι να μην μπορούμε να ξεχωρίσουμε κάποιον καθώς όλοι ήταν άψογοι. Αλλά για την ομάδα το σημερινό ΤΕΡΑΣΤΙΟ κέρδος και αυτό που στερούμασταν όλη την χρονιά ήταν η θετικότατη παρουσία του Τσαρτσαρή ,που μας θύμισε πως είναι να έχεις το καλύτερο τεσσάρι στην Ευρώπη. Ελπίζουμε να είναι αρχή του φορμαρίσματος του γιατί αν είναι τότε δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτε.

Τώρα η αποστολή της ομάδας έγινε σαφώς πιο εύκολη καθώς θα παίξουμε με άνεση την Πέμπτη την πρόκριση μας και έχουμε ΣΙΓΟΥΡΑ όλα τα φόντα να τους καθαρίσουμε στην έδρα τους .Αλλιώς υπάρχει και το ΟΑΚΑ της άλλης Τετάρτης ,που εκεί θα ισχύσει ο νόμος του κόσμου. Αλλά προτεραιότητα είναι να τελειώσουμε την Πέμπτη την σειρά των αγώνων.


Τα δεκάλεπτα: 16-15, 26-39, 37-60, 53-72

Σιένα (Πιανιτζιάνι): Ντόμερκαντ 12 (2), ΜακΙντάιρ 13 (3), Φίνλεϊ 6, Εζέ 2, Καραρέτο 1, Σάτο 2, Λαβρίνοβιτς, Καουκένας 10, Ρες, Στόουνρουκ 7 (1)

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Κέτσμαν, Σπανούλης 13 (1), Περπέρογλου 3 (1), Μπατίστ 6, Φώτσης 6 (2), Νίκολας 13 (3), Τσαρτσαρής 8, Διαμαντίδης 2, Πέκοβιτς 11, Σάκοτα, Γιασικεβίτσιους 10 (2)



ΥΣ: Συγχωρήστε μας αν γράψαμε κάποιες υπερβολές ΑΛΛΑ αυτή η εμφάνιση ήταν κάτι παραπάνω απο καταιγιστική.

ΥΣ2: Αυτή η νίκη σε όλα τα...αντικειμενικά μμε που βιάστηκαν να μας τελειώσουν.

Σχόλια