ΠΟΙΟΙ ΦΕΥΓΟΥΝ - ΠΟΙΟΙ ΜΕΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ






Ένα απο τα πιο φλέγοντα ζητήματα και μια απο τις πιο συχνές φημολογίες του τελευταίου καιρού που απασχολεί το ποδόσφαιρο τις τελευταίες εβδομάδες είναι η μεταγραφική περίοδος του καλοκαιριού. Εμείς θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε τις θέσεις που έχουμε κενά ,τα ονόματα που παίζουν και αυτά που θα φύγουν ή έρθουν σύμφωνα με συγκεκριμένες πληροφορίες που έχουμε. ΠΡΟΣΟΧΗ ,ούτε δημοσιογράφοι είμαστε ,ούτε θα το επιδιώξουμε. Απλή καταγραφή γεγονότων θα κάνουμε και κατάθεση μιας ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ άποψης.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά .Το καλοκαίρι η ομάδα διέθετε για πρώτη φορά στην ιστορία της ένα τόσο μεγάο budget και μια δυνατότητα σπατάλησης του μέχρι τελευταίου ευρώ. Τώρα κατα το πόσο αξιοποιήθηκαν τα συγκεκριμένα χρήματα δεν ξέρουμε αλλά τα αποτελέσματα έβγαλαν μάτια. Το καλοκαίρι λοιπόν ,με γενικό διευθυντή τον Αντωνίου η ομάδα κινήθηκε για πρώτη φορά στην Βραζιλιάνικη αγορά και απέκτησε τους Γκάμπριελ και Σόουζα ,οι οποίοι ερχόντουσαν με πολύ καλές κριτικές. Ο πρώτος ήρθε για αριστερό μπακ και τώρα ψάχνει να βρει αν τόσα χρόνια η φυσική του θέση ήταν στα χαφ και τον δεύτερο θα τον θυμόμαστε απο το γκολ με την Σπάρτα στο οακα και τα διθύραμβα πρωτοσέλιδα που τον συνόδευαν στην Ελλάδα ,καθώς απο τον Γενάρη αποτελεί παρελθόν.

Ύστερα πέξαμε δυνατά και στο επικοινωνιακό κομμάτι ,κάνοντας δύο μεταγραφές απο την εγχώρια αγορά ώστε και καλά να δείξουμε ποιος κάνει το κουμάντο και να προκαλέσουν ντόρο και πρωτοσέλιδα. Μιλάμε για τους Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλο ,που όπως φάνηκε οι αποκτήσεις τους ίσως να μην ήταν τόσο απαραίτητες όσο μας τις παρουσιάζαν το καλοκαίρι.

Επίσης το καλοκαίρι κάναμε και κινήσεις σε ελπιδοφόρους παίκτες ,που θα ποντάραμε πιο πολύ σε αυτούς μακροπρόθεσμα. Αναφερόμαστε στους Μελλίση και Ρουκάβινα .Ο πρωτος ήρθε ως η έσχατη λύση για την άμυνα ,αφού προτύτερα είχαν ναυαγήσει όλες οι προηγούμενες περιπτώσεις και ο κροάτης κουβαλούσε τις καλύτερες συστάσεις απο την χώρα του και τον παρομοίαζαν ως τον νέο Σούκερ. Και οι δυο τους επαλήθευσαν την αρχική μας διαπίστωση,δηλάδη καλύτερο θα είναι να κριθούν μακροπρόθεσμα.

Ίσως οι πιο ουσιαστικές κινήσεις του καλοκαιριού ήταν η εξολοκλήρου αγορά των Μάτος και Ίβανσιτς που είχαμε εν μέρη τα δικαιώματα τους. Πολύ σωστές ινήσεις αφού οι 2 παίκτες είχαν δείξει την αξία τους και την μεγάλη τους χρησημότητα τα προηούμενα χρόνια. Βέβαια μέσα στην σαιζόν δεν τους είδαμε και αναρψτηθήκαμε για ποιο λόγο τους κρατήσαμε αν δεν ήταν μέσα στα πλάνα του προπονητή.

Είχαμε τις επιστροφές των Τζόρβα και Πετρόπουλου απο τον οφη ,κινήσεις σωστές αφού και οι 2 μπορούν να προσφέρουν πολλά στην ομάδα.

Τέλος ,αφήνουμε την μεγαλύτερη μεταγραφή ,αυτή του Ζιλμπέρτο Σίλβα που ήρθε για να γίνει ο ηγέτης της ομάδας ,με ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο ,γεμίζοντας ...ασφυκτικά την μεσαία γραμμή. Ένας μεγάλος παίκτης ,άριστος επαγγελματίας που δεν δημιούργησε ποτέ πρόβλημα στην ομάδα ,αλλά ...μόνος .


Με την αρχή της σαιζόν και μέχρι την επόμενη μεταγραφική περίοδο ,παρακολούσαμε να μην βρεθεί καμία ομάδα πολυβόλο και μας ταράξει στα γκολ αφού τα σημάδια ή μάλλον ...τα κενά στην άμυνα ήταν κάτι παραπάνω απο εμφανή . Γεγονός που μας έκανε όλους να απορρήσουμε πως οι μεγαλομέτοχοι δώσανε τόσα λεφτά στον Χριστοδουλόπουλο,Μελίσση ,ποσά υπέρογκα που δεν τα άξιζαν και τσιγγουνεύτηκαν 300 χιλιάρικα για ένα διεθνή αμυντικό ,σε μια θέση που φαινόταν απο την αρχή ότι θα πονάμε.

Κενό που θα καλύπταμε τον Ιανουάριο και όντως με την απόκτηση των Νταβίντ και Βαρζίνιακ φάνηκε η διάθεση της διοίκησης να δυναμώσει την ομάδα αλλά λογικό είναι αυτες οι κινήσεις να μην ήταν τόσο δυνατές αφού οι λύσεις για εκείνη την χρονική περίοδο ήταν πολύ περιορισμένες.

Παρ'όλα αυτά ο Πολωνός απεδείχθη λαχείο και σίγουρα πολύ καλύτερος απο αυτούς που είχαμε στην ομάδα στην αμυντική γραμμή. Για τον Βραζιλιάνο δεν τον έχουμε δει και πολύ οπότε...

Και κάπως έτσι φαίνεται να κλείνει η χρονιά με τις μεταγραφικές κινήσεις να μπορούν να χαρακτηριστους αποτυγχημένες ή μάλλον μη ικανές να δυναμώσουν την ομάδα.


Τώρα ας επικεντρωθούμε στο ποιοι θα αποχαιρετήσουν την Παιανία ,σύμφωνα με τις πληροφορίες ,καθώς και ποιοι πιστεύουμε πως δεν πρέπει να ανήκουν στην ομάδα.
Η παε μάλλον αποτι φαίνεται πήρε το μήνυμα και είναι έτοιμη να αποδεσμευτεί με τον Γιάννη Γκούμα ,που μόνο ηγέτης δεν ήταν τόσα χρόνια. Μια εξέλιξη που μας χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς ο Γκούμας ,ναι μεν προσέφερε ότι μπορούσε στην ομάδα αλλά ποτέ δεν μπόρεσε να ξεφύγει απο την μιζέρια και να κάνει πωταθλητισμό. Ένα παιδί της οικογένειας Βαρδινογιάννη που έχει αποκτήσει κι αυτός την...νοοτροπία της.

Ο επόμενος που θα διαβεί το κατώφλι της Παιανίας φαίνεται πως είναι ο Νίλσον .Ο Σουηδός αμυντικός που αν και ήρθε με πολύ καλές συστάσεις απο το αγγλικό πρωτάθλημα ,δεν έδειξε ποτέ τι και αν αξίζει κάτι.

Ύστερα υπάρχει η έντονη πεποίθηση πως το καλοκαίρι στην παε θα έρθουν δύο πολύ δυνατές οικονομικά προτάσεις για τους Σιμάο και Μουν και θα τους δώσουν αν αυτές κριθούν ικανοποιητικές. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχουμε αναφέρει ξανά την γνώμη μας και πιστεύουμε κάθετα πως αν στην παε θέλουν να φτιάξουν ομάδα δυνατή και μεγάλη ,τέτοιοι παίκτες ,όπως ο Σιμάο δεν πρέπει να πουλιούνται με την πρώτη ευκαιρία. Επίσης στην περίπτωση των δυο αφρικάνων ισχύει και το άλλωθι για θέσεις ξένων.

Σχεδόν σίγουρο θεωρείται πως ένας εκ των Ίβανσιτς και Μάτος θα φύγουν το καλοκαίρι ,επειδή δεν έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή ,ασχέτως αν πέρυσι μοχθήσαμε να αποκτήσουμε το σύνολο των δικαιωμάτων τους.

Τέλος αφήσαμε το καλύτερο και ίσως πιο σίγουρο απο ποτέ. Η αποχώρηση του Βύντρα το καλοκαίρι λογικά θα είναι γεγονός καθώς οι διοικούντες αν και του επέκτειναν το συμβόλαιο έχουν σκοπό να τον πουλήσουν όσο κι όσο σε ομάδα του εξωτερικού (όχι ότι και σε ελληνική θα μας χάλαγε) ώστε να τελειώνον και με αυτό το θέμα.


Αποτι φαίνεται η διοίκηση ξηλώνει όλη την αμυντική γραμμή και έχει σκοπό να την δυναμώσει με ξένους κυρίως και έμπειρους παίκτες. Εμείς θα θέλαμε να ακούσουμε και περί αποχώρησης Μάτζιου και Σαριέγκι αλλά μάλλον οι συγκεκριμένες περίπτωσεις αν δεν βρεθεί κάτι εξαιρετικό ,θα τις υποστούμε και του χρόνου. Όσον αφορά περί Σαλπιγγίδη ,κάποια δημοσιεύματα που βγήκαν ,είναι ανυπόστατα. Για Χριστοδουλόπουλο και Κλέυτον που ακούγεται πως είτε θα φύγουν ,είτε θα δωθούν δανεικοί ,δεν το πιστεύουμε καθώς τα λεφτά που δοθήκαν το καλοκαίρι ήταν πολλά και δεν πρέπει να φανεί πως χάθηκαν.
Έντονα


Ποιοι ερχονται...ακούσαμε για Κατσουράνη,Σειταρίδη και λεγεώνες ξένων. Ο πρώτος με δηλώσεις του τα διέψευσε όλα ,χωρίς αυτό να σημαίνει πως πρέπει και να τον πιστέψουμε. Ο δεύτερος πρέπει πρώτα να τα βρει με τον Τζίγγερ και μετά αν είναι θα προχωρήσει το θέμα.

Πάντως η παε πρέπει κυρίως να κινηθεί να αποκτήσει δυνατούς αμυντικούς ώστε επιτέλους να δημιουργηθεί μια γερή αμυντική γραμμή και να μην έχουμε και του χρόνου μια παιδική χαρά.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα αποκτηθεί παίκτης απο την Αργεντινή και δεν θα ξανακάνει το ίδιο λάθος ο Αντωνίου να ...σνμπάρει τον Ρότσα. Λέγεται πως έχει βρει αρκετά λαβράκια ,εμείς ελπίζουμε να τον ακούσουν.

Χρειάζεται ένα κλασσικό δεκάρι η ομάδα που να μπορεί να περνάει μπαλιές στους επιθετικούς ,καθώς και τουλάχιστον ένα δυνατό φορ περιοχής που να έχει επαφή με τα δίχτια .Για την μια απο τις δύο περιπτώσεις είναι σίγουρο πως η λύση θα βρεθεί απο την Λατινική Αμερική.

Καλό θα είναι να κοιτάξουν την περίπτωση του Κυργιάκου ξανά. Είναι κρίμα να μην έχουμε αυτόν τον παίκτη στην ομάδα επειδή ο τζίγγερ αποφάσησε να μας θυμίσει πως έχει και εγωισμό. Αυτό το παιδί είναι ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ και τον έχουμε χαρίσει στο αεκ .Είναι η ιδανική λύση για την άμυνα ,οπότε ας κοιτάξουν να τον πάρουν με οποιοδήποτε τρόπο/κόστος στην ομάδα.


Εμάς αυτές είναι οι απόψεις μας ,οι σκέψεις μας ΑΛΛΑ σαν απαίτηση έχουμε μια . Το καλοκαίρι τον πρώτο αλλά και τον τελευταίο λόγο στις μεταγραφές να τον έχει ο Τεν Κάτε και κανείς άλλος Αντωνίου ώστε να μπορέσει να φτιάξει την ομάδα έτσι όπως την έχει σκεφτεί και να έχει ένα ρόστερ με παίκτες δικούς του που να τους έχει εμπιστοσύνη.

Όσο για το μπάτζετ που θα πρέπει να διαθέσει η ομάδα ,θα πρέπει να είναι το ίδιο με το περσυνό αν όχι μεγαλύτερο. Έτσι κι αλλιώς η παε δεν βγήκε χαμένη στον οικονομικό τομέα .Τα κέρδη που είχε απο την Ευρώπη ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο.


Εμείς εδώ είμαστε και θα κρίνουμε την κάθε κίνηση...

Σχόλια

  1. Ανώνυμος1/4/09 10:12 π.μ.

    Εδώ στην βόρεια Ελλάδα σε κλειστό κύκλο Παοκτσήδων ακούστηκε ότι η διοίκηση του ΠΑΟΚ ήρθε σε συμφωνία με την διοίκηση του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ για την παραχώρηση του Δημήτρη Σαλπιγγίδη.Μάλιστα το άτομο που το είπε έχει πολλά πάρε δώσε με την ασπρόμαυρη ΠΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aυτό φίλε γενικώς ακούγεται τις τελευταίες μέρες και μπορεί να γίνει βάσιμο λόγω των συχνών νταλβεριων με τον παοκ.

    Ελπίζουμε να μην ισχυει ,γιατί ο Σαλπιγγίδης μπορεί να μην είναι ο νο1 παίκτης αλλά σίγουρα είναι πολύκαλός επιθετικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου