Werder Bremen-Panathinaikos 0-3 ,4/11/2008


Για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Σχόλια:

** Αυτό το διπλό είναι η μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού -και Ελληνικής ομάδας- στο Champions League.

Συνθέσεις:

Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Πάσανεν, Νάλντο, Μπάουμαν, Βράνιες (64' Χαντ), Ρόζενμπεργκ, Ντιέγκο, Εζίλ, Πρεντλ (46' Φριτζ, 68' Σανόγκο), Πιζάρο, Μερτεζάκερ

Παναθηναϊκός (Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Νίλσον, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Βύντρα, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Τζιόλης, Καραγκούνης (79' Γκούμας), Γκάμπριελ (75' Μουν), Μάντζιος (88' Σαλπιγγίδης)

Διαιτητής: Viktor Kassai (HUN), Gabor Erös (HUN), Tibor Vámos (HUN), István Vad (HUN)

Σκόρερ: 58' Mantzios ,70' Karagounis ,83' Pasanen (o.g.)

Κίτρινες Κάρτες:

Κόκκινες Κάρτες: 

Εισιτήρια: 35.968

Γήπεδο: Weserstadion

Δήλωσαν:

Χενκ Τεν Κάτε: "Η ομάδα δεν μεταμορφώνεται σε μία εβδομάδα. Η ομάδα χρειάζεται χρόνο να χτιστεί. Δυστυχώς στο ποδόσφαιρο κάποιοι δεν σου δίνουν αρκετό χρόνο. Αν όμως δει κάποιος το ποδόσφαιρο που παίζει ο Παναθηναϊκός από μακριά, θα διαπιστώσει συνολικά ότι βδομάδα με βδομάδα, παιχνίδι με παιχνίδι ο Παναθηναϊκός γίνεται καλύτερος. Κάποια στιγμή βρίσκεις το τελευταίο κομμάτι που λείπει για να συμπληρωθεί η εικόνα.
Είναι μια διαδικασία που παίρνει χρόνο. Δεν είναι εύκολο να πω μέχρι που μπορεί να φτάσει η ομάδα. Σε βάθος χρόνου γίνεται μια προσπάθεια. Να ταιριάξουν οι παίκτες, οι καινούριοι που ήρθαν, αυτοί που παίζουν σε διαφορετικές θέσεις από ότι παλιότερα, αλλά και οι συμπαίκτες τους να καταλάβουν πως παίζει ο καθένας. Παίρνει καιρό αυτό. Και σε ατομικό και σε ομαδικό επίπεδο, έχουμε περιθώριο να βελτιωθούμε. Έχουμε μεγάλο ρόστερ, και πολλοί παίκτες, για να δείξουν τι μπορούν να κάνουν, χρειάστηκε να δοκιμαστούν όλοι σταδιακά. Αυτό δεν ήταν πάντα καλό για το αποτέλεσμα, αλλά χρειαζόταν. Τώρα, το προπονητικό τιμ έχει πλήρη και ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος είναι χρήσιμος και για ποια δουλειά και αυτό φαίνεται στο γήπεδο. Η βελτίωση από το μηδέν γίνεται γρήγορα, αλλά στη συνέχεια θέλει περισσότερο χρόνο.
Ας χαρούμε απόψε τη νίκη και θα μιλήσουμε αύριο για τον Ολυμπιακό".

Κώστας Αντωνίου: "Σήμερα είναι μία μεγάλη βραδιά για την ομάδα. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες και στον προπονητή. Σήμερα δόθηκε η ευκαιρία στην ομάδα και σε κάποια παιδιά που έπαιξαν εξαιρετικά. Και ο προπονητής έδειξε την αξία του με τον τρόπο που παρέταξε την ομάδα. Η βραδιά είχε ιδιαίτερη φόρτιση, λόγω της εγχείρησης του προέδρου Πατέρα. Μίλησα μαζί του και είναι πολύ ικανοποιημένος. Έχουμε εμπιστοσύνη στους παίκτες και τον προπονητή. Χρειάζεται επιμονή και υπομονή, προκειμένου να κριθούμε".

Γιώργος Καραγκούνης: "Όταν κάνεις ένα τέτοιο διπλό με τέτοια εμφάνιση είναι μεγάλη βραδιά. Χρειαζόμασταν αυτή τη νίκη. Πρέπει να κρατήσουμε τα θετικά από αυτή τη νίκη και να συνεχίσουμε. Δεν πρέπει να μείνουμε εδώ. Παίξαμε σαν μεγάλη ομάδα και στο πρώτο και στο δεύτερο μέρος. Κάναμε μία από τις μεγαλύτερες εμφανίσεις μας. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο. Πως ήμασταν πριν μία εβδομάδα και πως έχουν αλλάξει τα πράγματα τώρα. Είμαι αισιόδοξος για την πρόκριση, αλλά έχουμε δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Αυτή η νίκη, όμως, μας δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση. Οι ελπίδες μετά από αυτό το διπλό είναι μεγάλες".

Βαγγέλης Μάντζιος: "Κάναμε ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι, ήρθε την κατάλληλη στιγμή αυτή η εμφάνιση, δουλέψαμε πολύ γιατί θέλαμε τη νίκη, δεν μας έφτανε το χ και τα καταφέραμε. Ήμασταν αρκετά καλά διαβασμένοι, στο πρώτο παίξαμε πιο συντηρητικά όμως στο ημίχρονο πιστέψαμε ότι μπορούμε να πάρουμε κάτι πολύ περισσότερο από το «χ». Είχα φύγει για ένα διάστημα, πολλοί θεώρησαν ότι ήταν λάθος βήμα όμως εγώ δεν το είδα έτσι, γύρισα καλύτερος. Είναι τρεις βαθμοί και τίποτε άλλο, πλέον τα πράγματα αλλάζουν κοιτάμε κατάματα και τους άλλους και θα διεκδικήσουμε την δεύτερη θέση. Είναι πολύ μεγάλο ματς με τον Ολυμπιακό, το περιμένουμε με αγωνία και την Κυριακή θα πάμε να κερδίσουμε".

Μίκαελ Νίλσον: "Χρειαζόμασταν τρεις βαθμούς, παίξαμε πολύ καλά και είχαμε πολλές ευκαιρίες. Αξίζαμε τους τρεις βαθμούς γιατί ήμασταν καλύτεροι. Παίξαμε με τον τρόπο που θέλουμε, δείξαμε το καλό μας πρόσωπο. Παίξαμε με υπομονή, πολύ καλά στην άμυνα και από κει και πέρα είχαμε τις ευκαιρίες να σκοράρουμε και το κάναμε. Είμαι αισιόδοξος για την συνέχεια. Μετά τους τρεις δύσκολους βαθμούς κόντρα στην Βέρντερ, τώρα μπορούμε να ανατρέψουμε τα πράγματα".

Λουκάς Βύντρα: "Σίγουρα ήρθαμε για να κερδίσουμε, τα καταφέραμε και είμαστε χαρούμενοι. Παίξαμε καλό ποδόσφαιρο και κυρίως ήμασταν ήρεμοι. Η κάθε αποστολή είναι δύσκολη, κάθε αντίπαλος έχει τις δυσκολίες του, εμείς προσπαθούμε για το καλύτερο και πήραμε αυτό που θέλαμε. Κάθε νίκη είναι σημαντική για την ομάδα και κυρίως στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα βρούμε τον καλό μας εαυτό και θα πάμε ακόμη καλύτερα. Δεν θέλω να μιλήσω για την άμυνα, κερδίσαμε το παιχνίδι και αυτό είναι όλο. Από αύριο θα αρχίσουμε να σκεφτόμαστε στο ντέρμπι. Ολες οι ομάδες, όπως και η Βέρντερ είναι δύσκολες και όλες παλεύουν για το καλύτερο".


Μπράις Μουν: "Είμαι σίγουρος ότι ο ΠΑΟ θα περάσει. Ζητούσαμε πολύ αυτή τη νίκη, ήρθαμε διαβασμένοι και για να κάνουμε εμείς το παιχνίδι. Παίξαμε καλά σε άμυνα και επίθεση. Ξέρουμε ότι έχουμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε ν’ αντεπεξέλθουμε".

Χουάν Ραμόν Ρότσα: «Κέρδισε κατά κράτος στην τακτική. Μπλόκαρε το μεγάλο ατού που είναι ο Ντιέγκο και περιόρισε την Βέρντερ στις ελάχιστες ευκαιρίες. Το σκορ ανταποκρίνεται στην εικόνα του παιχνιδιού. Ο Παναθηναϊκός πέρασε μια δύσκολη ομάδα και πλέον πάει στο ντέρμπι με άλλον αέρα. Είναι μεγάλη ομάδα, έχει την αύρα της Ευρώπης. Το στάδιο θα είναι μικρό την Κυριακή για τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Η περίπτωση του Τζιώλη πρέπει να γίνει η αρχή ο κόσμος του Παναθηναϊκού να δέχεται τους ποδοσφαιριστές με καλύτερο τρόπο».

Tι έγραψαν τα ΜΜΕ στο εξωτερικό:

Uefa.com: «Πολύ δυνατός για τη Βρέμη ο Παναθηναϊκός»

Kicker.de: «Ο σπεσιαλίστας της Βρέμης, Μάντζιος, σκόραρε»

Sport1.de: «Ηχηρό χαστούκι για Βέρντερ»

Kreiszeitung: «Με συντριβή, πίσω στην κρίση»

Weserkurier: «Λαβωμένη και ταπεινωμένη η Βέρντερ»

Welt.de: «Η Βέρντερ ντροπιάστηκε από τον Παναθηναϊκό»

Gazzetta dello sport: «Ο Παναθηναϊκός ταπείνωσε τη Βέρντερ μέσα στη Βρέμη»

Goal.com: «Ο Παναθηναϊκός ζάλισε τη Βέρντερ»

As.com: «Ο Παναθηναϊκός ανανέωσε τις ελπίδες του και η Βέρντερ μπήκε σε περιπέτειες»

Πρωτοσέλιδα:























Βίντεο:


Βέρντερ Βρέμης - Παναθηναϊκός 0-3 από GreenZoneGr



Φωτογραφίες:












































































Ρεπορτάζ της εποχής απο το zougla.gr:

To πέτυχε στο Αμβούργο, το πέτυχε στο “Γκελσενκίρχεν” της Σάλκε και το επανέλαβε στο “Βέζερσταντιον” της Βρέμης. Ο Παναθηναϊκός “άλωσε” για άλλη μια φορά τη Γερμανία και έφυγε νικητής με 3-0 από το άντρο της Βέρντερ.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε έκλεισε πολύ ωραία για ένα ημίχρονο την ομάδα του Τόμας Σάαφ και στο δεύτερο μέρος με ένα γκολ του Μάντζιου και δύο σουτ- φωτοβολίδες από Καραγκούνη και Τζιόλη έφτασε στην επιβλητική νίκη και πλέον ατενίζει με άλλο αέρα την πρόκριση στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Την ίδια ώρα στην Κύπρο, η Ίντερ δεν κατάφερε να κερδίσει και έμεινε στο ισόπαλο 3-3 με τη μαχητική Ανόρθωση. Οι “πράσινοι” πλέον μπορεί και με μια νίκη επί της Ανόρθωσης στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου στο ΟΑΚΑ, να πανηγυρίσουν την πρόκριση στους “16” του θεσμού.

Στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τη Βέρντερ και κατάφερε με το ασφυκτικό πρέσινγκ να αναγκάσει τους Γερμανούς σε πολλά λάθη. Στο 7’ ο Ντιέγκο δοκίμασε το πρώτο σουτ, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Σιμάο και πέρασε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός στο 13’ άγγιξε το γκολ, αλλά ο Καραγκούνης με απευθείας εκτέλεση φάουλ τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Βίζε, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Βαγγέλης Μάντζιος με κεφαλιά δεν κατάφερε να νικήσει τον πορτιέρο των γηπεδούχων. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκάμπριελ δοκίμασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά ο Βίζε μπλόκαρε την μπάλα.

Η πρώτη πολύ καλή στιγμή για τη Βέρντερ Βρέμης έγινε στο 23ο λεπτό. Ο Ρόζενμπεργκ σούταρε από μακριά και ο Γκαλίνοβιτς ξεγελάστηκε από την πορεία της μπάλας και απομάκρυνε όπως - όπως την μπάλα.

Έξι λεπτά αργότερα, ο Κροάτης τερματοφύλακας έκανε εντυπωσιακή απόκρουση. Ο Ντιέγκο εκτέλεσε το φάουλ και η μπάλα, αφού πέρασε από πολλούς ποδοσφαιριστές, ακούμπησε στον Πιζάρο, αλλά ο Γκαλίνοβιτς δεν αιφνιδιάστηκε. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Βέρντερ ανέβασε την απόδοσή της, όμως ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ευκαιρία. Ο Μάντζιος μπήκε στην περιοχή, αλλά προτίμησε να τελειώσει μόνος του την προσπάθεια, αντί να πασάρει, με αποτέλεσμα να χαθεί η ευκαιρία για τους “πράσινους”.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτος την εστία της Βέρντερ. Στο 55’, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα άνοιξε την μπάλα από τα δεξιά στον Νίλσον και η παράλληλη μπαλιά του Σουηδού έφτασε στον Καραγκούνη, ο οποίος σούταρε πολύ άσχημα και έστειλε την μπάλα άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ. Ο πολύ καλός Τζιόλης με κάθετη μπαλιά έβγαλε τον Μάντζιο απέναντι από τον Βίζε. Ο Έλληνας επιθετικός με έξοχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και πέτυχε το 1-0, σκορπώντας θύελλα ενθουσιασμού στους φίλους της ομάδας του.  

Στο 70’, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να διπλασιάσει τα τέρματά του και να “σφραγίσει” τη νίκη του. Ο Καραγκούνης με εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή κρέμασε τον Βίζε και πέτυχε το 2-0.

Η Βέρντερ στη συνέχεια του αγώνα έμεινε αποσβολωμένη και το μόνο που κατάφερε ήταν ένα σουτ του Σανόγκο, το οποίο έδιωξε σε κόρνερ ο Γκαλίνοβιτς.


Το… κερασάκι στην τούρτα μπήκε στο 83ο λεπτό. Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, πάσαρε στον Μουν από τα δεξιά και ο Νοτιοαφρικάνος μπήκε στην περιοχή της Βέρντερ. Η μπάλα κόντραρε στους αμυντικούς των Γερμανών και στρώθηκε στον Τζιόλη, ο οποίος με σουτ έξω από την περιοχή “έγραψε” το τελικό Βέρντερ – Παναθηναϊκός 0-3.

Πηγές:

http://www.uefa.com/uefachampionsleague/season=2009/matches/round=15276/match=302748/postmatch/index.html

http://www.zougla.gr/sports/article/8riamvos-tou-pao-nikise-3-0-mesa-sti-vremi

**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια