Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 0-1 ,4/3/2007




Σχόλια:

** Αυτό το διπλό του Παναθηναϊκού ,ήταν το πρώτο στην έδρα του Ολυμπιακού μετά απο 11 χρόνια και συγκεκριμένα το 1-2 στο ίδιο γήπεδο την σαιζόν 1995-1996.

Συνθέσεις:

Διαιτητής: Γ.Κασναφέρης, Δ.Μποζατζίδης, Δ.Σαραϊδάρης

Σκόρερ: 87' Παπαδόπουλος

Κίτρινες Κάρτες:

Κόκκινες Κάρτες: 

Εισιτήρια: 30.598

Γήπεδο: Καραϊσκάκη

Δήλωσαν:

Πρωτοσέλιδα:






















Βίντεο:



Φωτογραφίες:































Ρεπορτάζ της εποχής απο το contra.gr


Ενα λάθος του Γιώργου Ανατολάκη και ένα γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 89ο λεπτό, έκριναν το ντέρμπι του γηπέδου Καραϊσκάκη. Ο Παναθηναϊκός πήρε μεγάλη νίκη με 1-0 επί του Ολυμπιακού και "έσπασε" μια αρνητική παράδοση που κρατούσε από την περίοδο 1995-96. Καλύτεροι οι "ερυθρόλευκοι" σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι.
Μεγάλες προσδοκίες. Γιατί η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απειλήθηκε παρά μόνο από δικά της λάθη (η φάση του Εμπεντε στο 26’ ήταν χαρακτηριστική) και γιατί ο Μπόβιο, κατά κύριο λόγο, δεν άφησε τον Ριβάλντο να γίνει πολύ απειλητικός. Στην άλλη άκρη του γηπέδου τα πράγματα ήταν πολύ απλά. Ο Νίνης εξουδετερώθηκε από τον Ζεβλάκοφ, ο Παπαδόπουλος δεν βρήκε ρυθμό και ο Ιβανσιτς παρακαλούσε για μία μπαλιά. Δύο σουτ έκανε όλα και όλα ο Παναθηναϊκός και αυτά έφυγαν άουτ. Οι παίκτες του είχαν καλή τακτική συμπεριφορά, αλλά απέφυγαν χαρακτηριστικά να ρισκάρουν.

Σε αυτό το σκάκι το μόνο που περίμέναμε ήταν να ανανεώσουν την τακτική τους λίγο οι στρατηγοί του πάγκου. Το επιχείρησε πρώτος ο Λεμονής που έριξε στη μάχη τον Τζόρτζεβιτς περνώντας ταυτόχρονα τον Τοροσίδη σε θέση κλασικού δεξιού μπακ.

Ο Ολυμπιακός ζήτησε το γκολ, δημιούργησε προϋποθέσεις, αλλά του έλλειψαν δύο πράγματα. Η ταχύτητα στις μεταβιβάσεις και η τύχη. Δεν έγινε ποτέ η καλή, ξυραφένια μπαλιά στην πλάτη της άμυνας. Εκτός των άλλων υπήρχε και ο Εμπεντε ο οποίος στην τριπλή ευκαιρία του 79’ εξιλεώθηκε για το λάθος του στο πρώτο ημίχρονο.

O Moυνιόθ τήρησε στάση αναμονής, είδε την ομάδα να κάνει μόνο μία καλή ευκαιρία με τον ορεξάτο Ιβανσιτς και απλά στη συνέχεια αλλαξε παίκτη στη δεξιά πλευρά. Το παιχνίδι βέβαια άνοιγε συνεχώς και οι χώροι ελευθερώνονταν ακόμα περισσότερο.

Ηταν φανερό ότι γκολ θα έμπαινε μονάχα από ένα σοβαρό λάθος. Το έκανε ο Ανατολάκης στο 89’. Ο Σαλπιγγίδης του τσίμπησε την μπάλα, πάσαρε στον Παπαδόπουλο ο οποίος εκτέλεσε τον πιστό του φίλο Αντώνη Νικοπολίδη.

Μετά... ας το αφήσουμε καλύτερα. Μπάλα δεν παίχθηκε, τα καπνογόνα έπεσαν βροχή και οι παίκτες του Ολυμπιακού αποδοκιμάστηκαν άγρια από τους οπαδούς τους.

Το σχόλιο του πρώτου ημιχρόνου

Σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονα που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ σε ντέρμπι των δύο ομάδων, ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά έμοιαζε εγκλωβισμένος μπροστά, μη μπορώντας να διασπάσει την πολύ καλή άμυνα του Παναθηναϊκού. Είναι χαρακτηριστικό πως όσες φορές απείλησαν οι "ερυθρόλευκοι", το έκαναν μετά από λάθος των φιλοξενούμενων, πλην της μοναδικής οργανωμένης ενέργειας μεταξύ Τοροσίδη και Καστίγιο. Από την άλλη πλευρά, ο Αντώνης Νικοπολίδης ήταν απλός θεατής του ντέρμπι, αφού ουδέποτε απειλήθηκε από την επίθεση του Παναθηναϊκού. Οι "πράσινοι" αναζητούσαν την καλή φάση στα αντίπαλα καρέ με τον πλέον ανορθόδοξο τρόπο. Τα δύο μακρινά σουτ των Σαλπιγγίδη και Ιβανσιτς και οι άστοχες μακρινές μπαλιές δεν ήταν ικανά να ανησυχήσουν την άμυνα των γηπεδούχων.

Η φάση που έκρινε το ματς:
Η υπερβολική σιγουριά του Γιώργου Ανατολάκη και η εξυπνάδα του Δημήτρη Σαλπιγγίδη να παλέψει και να κλέψει την μπάλα, έκριναν το αποτέλεσμα στο γήπεδο Καραϊσκάκη. Ο αμυντικός του Ολυμπιακού κράτησε ανούσια την μπάλα ενώ θα μπορούσε να την διώξει μακριά, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Παπαδόπουλο. Το να μοιράσεις ευθύνες είναι το πιο εύκολο. Το θέμα είναι ότι η αποθέωση από την αποδοκιμασία απέχουν ελάχιστα. Ο Ανατολάκης ήταν ο κορυφαίος μέχρι τη φάση του 89' σε αντίθεση με το κακό επιθετικό δίδυμο των φιλοξενούμενων. Μετά το 89' οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Ετσι είναι το ποδόσφαιρο...

Το σχόλιο του δεύτερου ημιχρόνου
Δεν είχαμε μεγάλη διαφορά ως προς την ποιότητα, ωστόσο είχαμε αρκετές φάσεις, κυρίως μπροστά στην εστία του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός ήταν καλύτερος, έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, αλλά οι φιλοξενούμενοι εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Ανατολάκη, παίρνοντας μια σπουδαία νίκη. Και στην επανάληψη η άμυνα του Παναθηναϊκού δούλεψε σωστά, ο Μουνιόθ εγκλώβισε τα ατού του Ολυμπιακού, ωστόσο οι "πράσινοι" ήταν ακίνδυνοι στην επίθεση (με εξαίρεση την φάση του Ιβανσιτς και του γκολ του Παπαδόπουλου) και προτίμησαν να ρίξουν το βάρος πίσω.


Πηγές:

**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια