Παναθηναϊκός-Αιγάλεω 1-0, 07/01/2007


Για την 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Α'Εθνικής.

Συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Β. Μουνιόθ): Γκαλίνοβιτς, Μόρις, Μπίσκαν, Αντονσον, Σέριτς (82’ Τσίγκας), Μπόβιο (46’ Μάντζιος), Τζιόλης, Βίκτορ, Νίνης, Ιβανσιτς (90’+ Λεοντίου), Σαλπιγγίδης.


Αιγάλεω (Γ. Χατζάρας): Γιάννου, Ποπόφ (51’Εντουσέι) , Κουμπαρούλης, Σίμανεκ, Παπουτσής, Κουμορτζί, Μουστόγιαννης, Τσάτσος (66’ Ομο), Νικολόπουλος (69’ Πετρόπουλος), Σέζαρεκ.

Διαιτητής: Ζολώτας Γ. (Θες/κης), Ιωσηφόγλου, Νικολακόπουλος, Φινοκαλιώτης

Σκόρερ: 

Κίτρινες Κάρτες: Ιβανσιτς, Βίκτορ - Κουμπαρούλης, Παπουτσής, Σκοπελίτης

Κόκκινες Κάρτες: -

Εισιτήρια: 

Γήπεδο: Ο.Α.Κ.Α.

Δήλωσαν:

Βικτορ Μουνιόθ: "Στο τέλος πετύχαμε τον στόχο μας που ήταν η νίκη. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι απο το πρώτο, το Αιγάλεω αντιστάθηκε ωστόσο πήραμε τη νίκη που έχει σημασία, μπορεί να μην ενθουσιάσαμε τους οπαδούς αλλά αυτό που μετράει είναι η νίκη. 

Κατά την διάρκεια των δυο εβδομάδων που είχαμε διακοπή δυσκολευθήκαμε να βρούμε παίκτες να δουλέψουμε καθώς είχαμε αρκετά προβλήματα. Έτσι σκεφθήκαμε να χρησιμοποιήσουμε παίκτες απο την ακαδημία, όπως είναι ο Νίνης και ο Κατράνας, ο πρώτος έδειξε να προσαρμόζεται καλύτερα και γι' αυτό βρέθηκε στην ομάδα. Όποιος απο τους νεαρούς αξίζει θα παίρνει ευκαιρίες.

Η αλλαγή απο το πρώτο στο δεύτερο ημίχρονο οφείλεται και στην κούραση του Αιγάλεω αλλά και την συμμετοχή του Μάντζιου που μας βοήθησε για να φθάσουμε στη νίκη, καθώς δείξαμε οτι ήμαστε συγκροτημένοι ομάδα".

Γιώργος Χατζάρας: "Θέλω να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά με υγεία. Πιστεύω οτι τόσα χρόνια που είμαι στην Α' Εθνική ομάδες σαν το Αιγάλεω δεν θα βρουν άλλη τέτοια ευκαιρία να πάρουν θετικό αποτέλεσμα απο τον Παναθηναϊκό. Είμαι απογοητευμένος γιατί αγγίξαμε το θετικό αποτέλεσμα, είχαμε ευκαιρίες και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο, όμως όπως με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, έτσι και τώρα δεν καταφέραμε να πάρουμε θετικό αποτέλεσμα. Εμείς πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, πάντως αξίζουν συγχαρητήρια για τον Παναθηναϊκό που είχε πολλά προβλήματα.

Είχαμε προβλήματα απο την πλευρά του Νίνη και αναγκαστήκαμε ν' αλλάξουμε μπακ για να τον περιορίσουμε. Είναι ευχάριστο να βλέπουμε νεαρούς ποδοσφαιριστές να μπαίνουν στις μεγάλες ομάδες".

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: "Ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού. Στο δεύτερο παίξαμε καλύτερο ποδόσφαιρο και χάσαμε πολλές ευκαιρίες. Η συνέχεια είναι δύσκολη για μας και αυτό που έχουμε να κάνουμε είναι να κυνηγάμε τα παιχνίδια και να τα κερδίζουμε, γιατί στο πρωτάθλημα είμαστε έξι βαθμούς πίσω, ενώ είμαστε μέσα στο Κύπελλο και την Ευρώπη. Για τον Νίνη, είναι ένα ταλαντούχο παιδί που έδειξε καλά στοιχεία και το μέλλον του ανήκει. Πάμε στην Καλαμαριά για την πρόκριση".

Μίκαελ Άντονσον: "Δεν παίξαμε καλά στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι. Πήραμε τους τρεις βαθμούς που ήταν το σημαντικό με το γκολ που πετύχαμε στο τέλος. Θα προσπαθήσουμε το ίδιο και στα υπόλοιπα παιχνίδια, ενώ θα μπορούσαμε να έχουμε πετύχει και άλλα γκολ. Εντυπωσιάστηκα για τον Νίνη πόσο καλός παίκτης είναι".

Σωτήρης Νίνης: "Ήταν ένα όνειρο που περίμενα. Θέλω να συνεχίσω έτσι και η σκληρή δουλειά τώρα αρχίζει για μένα και πρέπει να συνεχίσω ακόμη καλύτερα. Πάγωσα όταν άκουσα ότι θα ξεκινήσω βασικός, ένιωσα δέος δεν το περίμενα καθόλου, ενώ ο προπονητής μου είπε να παίξω όπως στην προπόνηση. Πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο και να κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος το πρωτάθλημα. Ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ κάναμε πολλές ευκαιρίες και παίξαμε καλύτερα από το Αιγάλεω. Βεβαίως υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα και πρέπει να τους δοθούν οι ευκαιρίες για να δείξουν τις δυνατότητες του. Είναι και θέμα εμπιστοσύνης όμως γιατί οι ομάδες κυνηγάνε το πρωτάθλημα. Ευχαριστώ πολύ τον κόσμο για το χειροκρότημα. Θα ήθελα να του πω ότι θα προσπαθήσω να πάω το Παναθηναϊκό όσο πιο ψηλά γίνεται".

Γιώργος Βαρδινογιάννης: "Ο Νίνης είναι αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς και της εργασίας που γίνεται καθημερινά στην Παιανία".

Νίκος Καρούλιας: "Η Παιανία παράγει ακόμα ταλέντα και είναι ένα μεγάλο σχολείο".


Κώστας Ταράσης: "Στην ακαδημία γίνεται πάρα πολύ καλή δουλειά, αφού εργαζόμαστε σε ευρωπαϊκά πρότυπα. Είναι θέμα πολιτικής της διοίκησης αν θα επιλέξει και άλλα παιδιά".

Πρωτοσέλιδα:






















Βίντεο:



Φωτογραφίες:



Ρεπορτάζ της εποχής

Οι «πράσινοι» παρά τις πολλές απουσίες έχασαν πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ σε ένα «ανοικτό» από φάσεις παιχνίδι και λυτρώθηκαν στο 81’ με το γκολ Μάντζιου ενώ είχαν και τρία δοκάρια.

Αποκάλυψη του Μουνιόθ και του αγώνα ο 16χρονος Σωτήρης Νίνης που από τις ακαδημίες πέρσι βρέθηκε στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο πρώτο ματς του 2007 και μάλιστα διέπρεψε. Εξαιρετικός και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς στην επιστροφή του κάτω από τα γκολπόστ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν το απόλυτο των νικών επί της ομάδας των δυτικών προαστίων (που είχαν μοιραίο τον Μουστόγιαννη) καθώς στις δύο προηγούμενες είχαν επικρατήσει το 1984 με 2-0 (Παπαβασιλείου, Pότσα) και πέρυσι 4-0 (δύο ο Παπαδόπουλος, ένα ο Γκέκας κι ένα ο Zαπρόπουλος με αυτογκόλ).

Καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να δεχθεί στα 16 και κάτι χρόνια του δεν θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ ο Σωτήρης Νίνης. Περίπου 15 μέρες μετά την υπογραφή του στο επαγγελματικό συμβόλαιο με τους «πράσινους» και την προσθήκη του στις προπονήσεις, ο Βίκτορ Μουνιόθ με κριτήριο την εξαιρετική του εμφάνιση στις δύο τελευταίες προπονήσεις του έδωσε φανέλα βασικού, κάνοντάς τον, τον νεότερο παίκτη σε ηλικία που φόρεσε την φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Η μεγάλη αυτή έκπληξη ήταν ανάλογη αυτών που έκανε αρκετές φορές στον πρώτο γύρο και ο συμπατριώτης του στην ΑΕΚ κ. Φερέρ, δείχνοντας την διαφορετική νοοτροπία δουλειάς των δύο τεχνικών. Εκτός του Νίνη θέση βασικού πήρε και πάλι και ο Μάριο Γκαλίνοβιτς μετά την συμμετοχή του στον αγώνα Κυπέλλου με τον Θρασύβουλο, ο Κροάτης επέστρεψε και πάλι στην θέση του σε αγώνα πρωταθλήματος μετά τις 9 Σεπτεμβρίου 2006 (κόντρα στην Ξάνθη). Επιστροφή στο αρχικό σχήμα και για τον Μίκαελ Αντονσον που μετά την 1η Οκτώβρη ξαναπαίρνει θέση βασικού δίπλα στο

Συνεχίζοντας τις εμφανίσεις νέων προσώπων στο σημερινό ματς δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε και στο ντεμπούτο του Κλέοπα Γιάννου. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» αποκτήθηκε δανεικός από το «Σίτι» μέχρι το τέλος της περιόδου, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα στην υπεράσπιση της εστίας (αφού είχε μείνει μόνο ο Τζενάμο).

Στα αγωνιστικά, οι «πράσινοι» παρατάχθηκαν λόγω των πολλών απουσιών με κάρτες και τραυματισμούς με νέα πρόσωπα κυρίως στην άμυνα (εκτός και από την έκπληξη με τον Νίνη). Οι απουσίες των Βύντρα, Νίλσον ανάγκασαν τον Μουνιόθ να χρησιμοποίηση τον Μόρις δεξιά, τον μέχρι χθες κλινήρη Σέριτςστα αριστερά και για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας τους Μπίσκαν, Αντονσον.

Στις άλλες θέσεις Μπόβιο, Τζιόλης στο κέντρο της μεσαίας γραμμής με τους Ιβανσιτς και Νίνη στα πλάγια σε ένα σχήμα 4-4-1-1 με τον Βίκτορ ελεύθερο μπροστά από το ημικύκλιο του κέντρου και τον Σαλπιγγίδη μόνο του στην επίθεση.

Στην αντίπερα όχθη, ο Γιώργος Χατζάρας με σύστημα 4-3-3 είχε τους Ποπόφ, Κουμπαρούλη, Σίμανεκ και Παπουτσή στην άμυνα, τους Κουμορτζί, Σκοπελίτη και Τσάτσο στο κέντρο, ενώ επιθετική «τριπλέτα» ήταν οι Σέζαρεκ, Μουσόγιαννης και Νικολόπουλος.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να αιφνιδιάσουν στα πρώτα δευτερόλεπτα αφού πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό, οι «κυανόλευκοι» έχασαν διπλή ευκαιρία. Ο Μουστόγιαννης από δεξιά επιχείρησε το σουτ ο Γκαλίνοβιτς απέκρουσε δείχνοντας «ζεστός» και στο ριμπάουντ ο Σέζαρεκ με κεφαλιά δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα αφού ο Μόρις απέκρουσε πάνω στην γραμμή, λυτρώνοντας τους οπαδούς τους.

Αυτό φαίνεται να λειτούργησε θετικά, αφυπνίζοντας τους γηπεδούχους που άμεσα ανέκτησαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα. Μάλιστα πριν την συμπλήρωση πέντε λεπτών οι οπαδοί των «πράσινων» χειροκρότησαν δύο φορές. Αρχικά, την πρώτη του επαφή με την μπάλα του 16χρονου και κάτι μηνών, Νίνη και στο 4’ το ψιλοκρεμαστό πλασέ του Σαλπιγγίδη που κατέληξε στον ουρανό των διχτύων του Γιάννου.

Για περίπου 20 λεπτά οι δύο ομάδες δεν είχαν να προσφέρουν κάτι αξιόλογο στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες του Μουνιόθ μπορεί να είναι περισσότερη κατοχή μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά τα «φλας» τράβηξαν και πάλι οι οπαδοί που συλλόγου που εκτός από την διάθεση να βοηθήσουν την ομάδα του Παναθηναϊκού, δεν άφησαν μακριά τα συνθήματα κατά της διοίκησης (σε μικρότερη διάρκεια από το ματς με την Καλαμαριά για το Κύπελλο).

Το χρονόμετρο έφθασε στο 33’ για να ακούσουμε και πάλι χειροκρότημα για μια ενέργεια ή φάση του ματς. Στο λεπτό αυτό, ο Σωτήρης Νίνης από πάσα του Μόρις άφησε την μπάλα κάτω από τα πόδια αφήνοντας «άγαλμα» τον προσωπικό του φρουρό (Ποπόφ) ξεσηκώνοντας τους οπαδούς της ομάδας που τον χειροκρότησαν. Την ίδια ώρα εκνευρισμένος ο κ. Χατζάρας έδωσε εντολή στον Εντουσέι που ήταν στον πάγκο να σηκωθεί για «ζέσταμα».

Δύο λεπτά αργότερα, ο «πιτσιρικάς» του Παναθηναϊκού λίγο έλειψε να γίνει και ήρωας. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Σαλπιγγίδη, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και ο Νίνης επιχείρησε το σουτ έξω από την περιοχή που δύσκολα απομάκρυνε με τα δάχτυλα ο Γιάννου.

Η τελευταία καλή ευκαιρία (όπως και η πρώτη στην αρχή του ματς) ανήκει στους παίκτες του «Σίτι» και στον «μοιραίο» για άλλη μια φορά Μουστόγιαννη, που νικήθηκε σε δεύτερο τετ α τετ από τον Γκαλίνοβιτς που κράτησε το μηδέν για την εστία του σε άλλο ένα κρίσιμο σημείο της αναμέτρησης.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ισπανό τεχνικό να αναπροσαρμόζει τα πλάνα της ενδεκάδας, όταν απέσυρε από το ματς τον Μπόβιο από την μεσαία γραμμή και πέρασε στο ματς τον Μάντζιο ενισχύοντας την επιθετική του γραμμή. Η αλλαγή αυτή άλλαξε και το σύστημα των «πράσινων» σε 4-4-2 με τον Βίκτορ να πηγαίνει ως παρτενέρ του Τζιόλη και τον Μάντζιο δίπλα στον Σαλπιγγίδη.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου έδειχνε σαφώς διαφορετική αφού οι παίκτες του Παναθηναϊκού, αναζητούσαν το γκολ από την αρχή όταν είδαν στο 47’ την σέντρα σουτ του Ιβανσιτς από τα αριστερά να χτυπάει στο εξωτερικό μέρος του κάθετου δοκαριού του Γιάννου. Η ομάδα των δυτικών προαστίων προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά ο Σέζαρεκ παρά το δυνατό φάουλ που εκτέλεσε έξω από την περιοχή είδε τον πορτίερο του «τριφυλλιού» σε ετοιμότητα για άλλη μια φορά.

Οι δύο ομάδες για περίπου πέντε λεπτά έχαναν την μια ευκαιρία μετά την άλλη σε έναν ρυθμό ξέφρενο (πάνω-κάτω), αλλά το γκολ να μην έρχεται από καμία. Στο 50’ ο Μάντζιος με δυνατό σουτ νικήθηκε από τον Γιάννου, ενώ δύο λεπτά αργότερα μια «οβίδα» του Σκοπελίτη απέκρουσε με τα δάχτυλα σε κόρνερ ο Γκαλίνοβιτς. Δύο λεπτά αργότερα, ο Κροάτης γκολκίπερ που έδειχνε σε πολύ καλή μέρα, σταμάτησε και πάλι τον Μουστόγιαννη.

Στο 58’ μετά από κόρνερ του Ιβανσιτς ο Τζιόλης με δυνατή κεφαλιά «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Γιάννου, και στην επαναφορά της μπάλας ο Κουμπαρούλης με προβολή-αυτοθυσία σταμάτησε το σουτ του Μάντζιου. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο «πιτσιρικάς» Νίνης νικήθηκε και πάλι από τον εντυπωσιακού Γιάννου που απέκρουσε με δυσκολία του δυνατό σουτ του 16χρονου.

Η ατυχία των «πράσινων» να «σημαδεύουν» τα δοκάρια συνεχίστηκε όταν μετά από νέο κόρνερ του Ιβανσιτς ο Σέζαρεκ στην προσπάθεια να απομακρύνει πριν το πρώτο δοκάρι την έστειλε με κεφαλιά και πάλι στο οριζόντιο του Γιάννου. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήρθε στο 69’ όταν ο Σέζαρεκ με δυνατό σουτ νικήθηκε και πάλι από τον εξαιρετικό Γκαλίνοβιτς.

Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά και το άγχος ολοένα και κυρίευε τις προσπάθειες των «πράσινων» που αναζητούσαν το «χρυσό» γκολ. Την ώρα που ο κ. Μουνιόθ έδινε τις τελευταίες οδηγίες και τον τελευταίο του επιθετικό που είχε στην διάθεσή του, Θανάση Τσίγκα, έγινε και η φάση του αγώνα.

Ηταν το 80’ όταν ο Μουστόγιαννης δεν πρόλαβε την ασίστ του Ομο στο κενό χώρο (μπλόκαρε πιο γρήγορα ο Γκαλίνοβιτς) κάνοντας τον Χατζάρα να βγάζει το σακάκι του από τα νεύρα του και στην συνέχεια να έρθει το «μοιραίο» για τους φιλοξενούμενους. Ο Ιβανισιτς από αριστερά έκανε την σέντρα και ο Μάντζιος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα «λυτρώνοντας» τους οπαδούς και την ομάδα του εννέα λεπτά πριν το τέλος.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με μια αλλαγή και μια χαμένη ευκαιρία για τους «κυανόλευκους». Στο 90’ ο Σέζαρεκ έκανε την κεφαλιά που πέρασε μόλις άουτ, ενώ ο Λεοντίου πέρασε στη θέση του Ιβανσιτς στις καθυστερήσεις.




**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια