Παναθηναϊκός-Ηρακλής 3-0 ,31/10/1999

Για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α Εθνικής.

Συνθέσεις:

Διαιτητής: Kαλύβας (Βοιωτίας)

Σκόρερ:

Κίτρινες Κάρτες:

Κόκκινες Κάρτες:

Εισιτήρια: 

Γήπεδο: O.A.K.A

Δήλωσαν:

Πρωτοσέλιδο "Αθλητική Ηχώ":
















Βίντεο:





Φωτογραφίες:


















Ρεπορτάζ της εποχής απο το sport.gr


Ένα εκρηκτικό δίλεπτο ήταν αρκετό για τον Παναθηναϊκό να μετατρέψει ένα ματς που διόλου εύκολο προοιωνιζόταν κατά τη διάρκειά του, σε εύκολη επικράτηση με τρία γκολ διαφορά. Σε εκείνο το σημείο οι πράσινοι πέτυχαν δυο τέρματα με τους Πφλίπσεν και Σιπνιέφσκι, καθαρίζοντας ένα παιχνίδι που κυλούσε μέχρι τότε σε αργούς ρυθμούς και η μόνη ένταση που είχε δημιουργηθεί ήταν μια παρεξήγηση του Νικοπολίδη με τον Ξενίδη στην ανάπαυλα του αγώνα.

ΑΓΩΝΑΣ: Ο Παναθηναϊκός ήταν προφανές ότι είχε θορυβηθεί από τις εντυπωσιακές επιδόσεις του Ηρακλή στην αντεπίθεση, στα προηγούμενα παιχνίδια, και για το λόγο αυτό επέλεξε να προσέξει περισσότερο την άμυνά του, αμελόντας την επίθεση. Αυτό ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου ημιχρόνου, κατά το οποίο έγιναν ελάχιστες φάσεις και στις δυο εστίες. Χρειάστηκε να περάσουν 30 λεπτά για να γίνει κάτι -υποτυποδώς- αξιόλογο. Ο Λυμπερόπουλος πήρε την μπαλιά του Πφλίπσεν και έχοντας καλό οπτικό πεδίο σούταρε μόλις άουτ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων ήταν αυτός που βρέθηκε άλλες δυο φορές κοντά στο γκολ στο 37 και το 43', όμως δεν τα κατάφερε από ευνοϊκές θέσεις. O "Γηραιός" αντιπαρέταξε ένα καλό σουτ του Τζιωρτζόπουλου στο 39' που πέρασε μόλις άουτ κι μια προσπάθεια του Κωνσταντίνου στο 42' τον οποίο πρόλαβε ο Χένρικσεν, καθαρίζοντας μια πολύ δύσκολη φάση για την εστία του.

Στην επανάληψη και στα πρώτα δέκα λεπτά της κανείς δε θα μπορούσε να προβλέψει τί θα συνέβαινε. Οι αργοί ρυθμοί και η ιδιαίτερη προσοχή που επιδείκνυαν οι δυο άμυνες ήταν τα κυρίαρχα στοιχεία. Ενα γκολ του Σιπνιέφσκι στο 48' που ακυρώθηκε -σωστά- ως οφσάιντ τάραξε λίγο τα νερά κυρίως λόγω των πανηγυρισμών του πολωνού που άργησε να καταλάβει ότι δεν υπήρχε συνέχεια στη φάση. Στο 57' έγινε η καλή αρχή για τους πράσινους. Ο Λυμπερόπουλος βρέθηκε στην περιοχή με την μπάλα στα πόδια, έστρωσε στον Πφλίπσεν που δε δυσκολεύθηκε να ανοίξει το σκορ. Πριν προλάβει να συνέλθει ο Ηρακλής, οι γηπεδούχοι ξανακτύπησαν. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όλα δούλεψαν ρολόι για τον Παναθηναϊκό. Αψογο τακουνάκι του Λυμπερόπουλου, κούρσα του Νασιόπουλου από δεξιά, πάσα την κατάλληλη στιγμή στον Σιπνιέφσκι και 2-0 σε κενό τέρμα. Σαν να μην έφταναν αυτά ήρθε και η αποβολή του Κασίμπα με δεύτερη κίτρινη κάρτα δυο λεπτά αργότερα. Με τα συγκεκριμένα δεδομένα οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα πρόβλημα να παίξουν τον αντίπαλό τους σαν τη γάτα με το ποντίκι, να χάσουν αρκετές ευκαιρίες και να φτάσουν σε ένα τρίτο γκολ που έχει τη δική του σημασία. Αφενός ήταν ένα φοβερό σουτ έξω από την περιοχή και αφετέρου το πρώτο γκολ του Κριστόφ Βαζέχα στο πρωτάθλημα που ήρθε στο 81'. Ηταν το κερασάκι στην τούρτα που απόλαυσαν και χειροκρότησαν οι περίπου 10.000 φίλοι του Παναθηναϊκού. Επίσης, μια ψυχολογική ένεση εν όψει του κρίσιμου ευρωπαϊκού ματς με την Γκράτσερ που ακολουθεί (4/11).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Ο Γιάννης Κυράστας επέλεξε να παίξει το ματς της υπομονής και δικαιώθηκε για την επιλογή του. Ο Βόκολος τα κατάφερε περίφημα με τον Κωνσταντίνου, αλλά και οι υπόλοιποι καθοδηγούμενοι από τον χαρισματικό Χένρικσεν έκλεισαν τους διαδρόμους στην εστία του Νικοπολίδη. Επιθετικά τα πράγματα δεν ήταν ιδανικά, όμως εξελίχθηκαν κάτι παραπάνω από ιδανικά μετά το πρώτο γκολ. Οι πράσινοι χωρίς να εντυπωσιάσουν, ανέβασαν σταδιακά την απόδοσή τους και εκμεταλλεύθηκαν στο έπακρο τις πιθανότητες που διακιούντο.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Παρουσίασε και μια ακόμη πτυχή των δυνατοτήτων του. Εδειξε ότι μπορεί και να αμυνθεί με επιτυχία. Ομως, αυτή τη φορά οι αντεπιθέσεις δεν του βγήκαν και έχασε μεγάλο μέρος από τη δυναμικότητά του. Υπάρχουν και τα ελαφρυντικά. Τρία ντέρμπι συνεχόμενα (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός) δεν είναι και λίγα.

ΠΡΟΣΩΠΟ: Κριστόφ Βαζέχα. Παρά το γεγονός ότι πλέον δεν ξεκινά στην αρχική 11άδα είναι ο αγαπημένος της εξέδρας. Οι προσπάθειές του είναι μεγάλες, χωρίς ίχνος βεντετισμού που ίσως θα "επέβαλε" η τεράστια προσφορά του στην ομάδα. Και πάλι πάλεψε, μόνο που αυτή τη φορά επιβραβεύθηκε με ένα υπέροχο γκολ, μετά από μεγάλο διάστημα αφλογιστίας. Του το χρώσταγε η μπάλα...

POINT: Το μικρό αλλά εκρηκτικό διάστημα του Παναθηναϊκού που του έδωσε μια εύκολη νίκη και απέδειξε για ακόμη μια φορά τη σημασία που παίζουν οι λεπτομέρειες στην εξέλιξη ενός αγώνα. 


**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια