ND HIT Gorica-Panathinaikos 0-1 ,16/9/1999


Πρώτος αγώνας της Α Φάσης του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Συνθέσεις:

ND HIT Gorica (Ιντίν Οσμάνοβιτς): Borut Mavric ,Edmond Gunjac ,Fikret Alomerovic ,Alen Sculac ,Miran Srebrnič ,Vili Bečaj ,Anton Žlogar ,Elvic Ribaric ,Željko Mitrakovič (85' Nebošja Kovačevič ),Mahir Halili (70' Ivica Vulic ),Oskar Drobne ( 63' Florijan Debenjak )
Panathinaikos (G.Kirastas): Νικοπολίδη, Χένρικσεν, Ολιβάρες, Γκούμα, Γκαλέτο, Ασάνοβιτς (84' Καραγκούνη), Φλίπσεν (70' Σιμπνιέφσκι), Μίκλαντ, Μπασινά, Βαζέχα (66' Σίγκουρντσον), Λυμπερόπουλο.

Διαιτητής: Eyal Zur (Israel)

Σκόρερ: 14' Λυμπερόπουλος

Κίτρινες Κάρτες: 41' Λυμπερόπουλος, 68' Alomerovic

Εισιτήρια: 1.500

Γήπεδο: Sportni Park

Δηλώσεις:


Γιάννης Κυράστας: Ο στόχος επετεύχθη. Οταν δεν μπορούμε να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που δημιουργούμε, με τις περισσότερες να είναι κλασικές, δεν είναι δυνατόν να είμαι ευχαριστημένος. Είχαμε τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε τη νίκη από το πρώτο ημίχρονο, όταν και ήμασταν σαφώς ανώτεροι από τη Γκόριτσα. Δεν το καταφέραμε με αποτέλεσμα να διατηρηθεί το 1-0 ως το τέλος και να έχουμε άγχος. Δεν πραγματοποιήσαμε καλή εμφάνιση, όμως είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε. Πάντως, αν οι γηπεδούχοι ήταν πιο προσεκτικοί θα αντιμετωπίζαμε προβλήματα στην αμυντική μας γραμμή και αυτό είναι κάτι που πρέπει να διορθώσουμε εν όψει του πρωταθλήματος

Έρικ Μίκλαντ: Το παιχνίδι δεν ήταν εύκολο. Η Γκόριτσα είναι καλή ομάδα, που έχει πολύ σφικτή άμυνα, γεγονός που μας δυσκόλεψε. Πάντως καταφέραμε να δημιουργήσουμε πολλές ευκαιρίες, έστω και αν δεν καταφέραμε να τις εκμεταλλευτούμε. Είναι σημαντικό ότι κερδίσαμε και έχουμε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση

Ιντίν Οσμάνοβιτς: Είχα πει και πριν το παιχνίδι ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί για την πρόκριση. Αλλωστε προσωπικά πιστεύω ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια που κατέβαλαν οι παίκτες μου. Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύθηκε λάθος της άμυνάς μας και πέτυχε το γκολ. Πάντως, με βάση τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε, πιστεύω ότι αξίζαμε την ισοπαλία


Πρωτοσέλιδο "Αθλητική Ηχώ":


































Φωτογραφίες:
























































Ρεπορτάζ εκείνης της εποχής απο το sport.gr

Yπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Κι αν ο Παναθηναϊκός κινδύνεψε να ισοφαριστεί, αυτό οφείλεται κυρίως στην υπερβολική χαλαρότητα που έδειξε στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου. Και με αυτό το δεδομένο το 0-1 φαντάζει πολύ φτωχό σε σχέση με τις ευκαιρίες που χάθηκαν, αλλά αρκετό για να μετατρέψει τη ρεβάνς σε μια τυπική διαδικασία πρόκρισης.

Α Γ Ω Ν Α Σ: Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πολύ δυνατά το παιχνίδι, δείχνοντας ότι θέλει να καθαρίσει από νωρίς. Πίεσε την άμυνα της Γκόριτσα και την ανάγκασε να κάνει πολλά λάθη. Ο Ολιβάρες από αριστερά και ο Μπασινάς από δεξιά σέντραραν τουλάχιστον 8 φορές μέχρι το 14', οπότε ο Λυμπερόπουλος εκμεταλλεύθηκε την κατάσταση. Στο σημείο αυτό ο Μπασινάς βγήκε νικητής από τις κόντρες, σέντραρε ιδανικά και ο Λυμπερόπουλος λίγο έξω από τη μικρή περιοχή είχε πολύ εύκολο έργο με το κεφάλι.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, παρότι οι σλοβένοι προσπάθησαν να ανατρέψουν τη σε βάρος τους εικόνα. Επέλεξαν(;) κυρίως τις μακρινές μπαλιές που τους απέφεραν δυο κόρνερ στα 45' λεπτά. Σε ένα από αυτά, στο 21', ο Σκούλακ βρέθηκε αμαρκάριστος κι έπιασε την κεφαλιά. Στη δεξιά γωνιά της εστίας βρέθηκε ο Αλιόσα Ασάνοβιτς που απέκρουσε σωτήρια. Αυτή ήταν και η μοναδική απειλή. Κατά τα άλλα κοντινές και σίγουρες μπαλιές από τον Παναθηναϊκό που χωρίς να εντυπωσιάσει κατάφερε να δημιουργήσει άλλες δυο μεγάλες φάσεις με τον Λυμπερόπουλο να αστοχεί και στις δυο περιπτώσεις.

Στην επανάληψη η ομάδα του Γιάννη Κυράστα μπήκε με τον αέρα της υπεροχής. Εκανε αρκετές ευκαιρίες χάρη στην εξαιρετική ικανότητα του Λυμπερόπουλου να ξεμαρκάρεται, αλλά τις έχασε χάρη στην ανεξήγητη χαλαρότητά του (ή μήπως υπερβολική σιγουριά) στην τελική προσπάθεια. Με το πέρασμα του χρόνου οι παίκτες των πρασίνων χαλάρωναν όλο και περισσότερο. Γίνονταν στατικοί. Εδειχναν απόλυτα ικανοποιημένοι από το 0-1. Και πάλι οι σλοβένοι δεν έδειχναν ικανοί να το εκμεταλλευθούν. Πάντως στα τελευταία λεπτά του αγώνα θα μπορούσαν να ισοφαρίσουν στις δυο και μοναδικές ευοίωνες προοπτικές που τους παρουσιάστηκαν, όμως αρχικά ο Βούλιτς και στη συνέχεια ο Σρέμπρνιτς αστόχησαν από κοντά.

Γ Κ Ο Ρ Ι Τ Σ Α: Τίποτα σπουδαίο, όπως αναμενόταν. Μια ομάδα με περιορισμένες δυνατότητες που έδειχνε ικανοποιημένη μόνο και μόνο επειδή έπαιζε σε έναν ευρωπαϊκό αγώνα. Πραγματικά δε θα μπορούσε κανείς να ξεχωρίσει κανένα παίκτη. Επαιξε δυνατά στην άμυνα χωρίς όμως να καταφέρει να περιορίσει τις πολλές δύσκολες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν στην περιοχή της. Στην επίθεση απολύτως τίποτα.

Π Α Ν Α Θ Η Ν Α Ι Κ Ο Σ: Πώς θα μπορούσε να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Η κυκλοφορία ήταν καλή στο πρώτο ημίχρονο και χωρίς προβλήματα στο δεύτερο παρά τα ελάχιστα χιλιόμετρα που διένυσαν οι παίκτες της ομάδας. Ο Χένρικσεν ήταν θετικότατος, αλλά χωρίς καμία πίεση. Ο Ασάνοβιτς είχε κέφια και καλές προσπάθειες. Ετσι κι αλλιώς, θα ήταν πιο σωστό να περιμένουμε ένα δυσκολότερο τεστ για να έχουμε πιο σαφή άποψη.

Π Ρ Ο Σ Ω Π Ο: Νίκος Λυμπερόπουλος. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις. Σκόραρε νωρίς και καθάρισε. Από κει και πέρα ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις, χάνοντας ευκαιρίες που δύσκολα χάνονται.

P O I N T: Τα φαινόμενα δεν απατούν. Η Γκόριτσα σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ήταν εξαιρετικά αδύναμη και αυτό φάνηκε ξεκάθαρα στο γήπεδο. Θα ήταν μεγάλη έκπληξη ακόμα κι αν έπαιρνε ισοπαλία. Το θέμα που προκύπτει αφορά στον Παναθηναϊκό. Κατά πόσο επιτρέπεται τέτοια χαλαρότητα από μια ομάδα που βλέπει ψηλά, έστω και σε ένα τέτοιο παιχνίδι; 




**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια