Ajax-Panathinaikos 0-1 ,3/4/1996


Για τον πρώτο ημιτελικό του Champions League.

Συνθέσεις:

Άγιαξ (Φαν Χάαλ): Φαν ντερ Σαρ, Ράιζινγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπογκάρντε, Ντάβιντς, Φίνιντι, Λίτμανεν (76' Μουσάμπα), Ρόναλντ ντε Μπουρ, Κανού, Κλάιφερτ

Παναθηναϊκός (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ. Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Καπουράνης, Μπορέλι (84' Μάρκος), Μαραγκός (62' Γ. Χ. Γεωργιάδης), Δώνης, Βαζέχα (90' Νιόπλιας)

Διαιτητής: László Vagner (HUN)

Σκόρερ: 87' Bαζέχα

Κίτρινες Κάρτες: Ράιζινγκερ

Κόκκινες Κάρτες: -

Εισιτήρια: 39.150

Γήπεδο: Olympisch

Δήλωσαν:

Γ. Βαρδινογιάννης: «Δικαιώσαμε τους χιλιάδες φίλους του Παναθηναϊκού σε όλο τον κόσμο. Η συμμετοχή στον τελικό της Ρώμης θα είναι και η δική μου δικαίωση. Η Ελληνική ομογένεια είναι περήφανη για τον Παναθηναϊκό της. Η ομάδα απάντησε στους επικρητές της μέσα στο γήπεδο»

Χ.Ρ.Ρότσα: «Ο σεβασμός μας για τον Άγιαξ, τελείωσε όταν μπήκαμε στο γήπεδο. Είναι μια ιστορική βραδιά αυτή που ζούμε. Δώσαμε τις απαντήσεις μας σε όσους εξακολουθούν να μας ασκούν κριτική. Πλέον είμαστε πιο κοντά στον τελικό της Ρώμης, αλλά το ματς της Αθήνας θα είναι πάρα πολύ δύσκολο, διότι ο Άγιαξ είναι σπουδαία ομάδα»

Κρ.Βαζέχα: «Αποδείξαμε ότι δεν φτάσαμε τυχαία εδώ. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν φαβορί, ειδικά σε τόσο υψηλό επίπεδο. Το 0-1 μας δίνει πλεονέκτημα, αλλά τίποτε δεν έχει τελειώσει. Οι πιθανότητες είναι 50-50»

Γ.Δώνης: «Το πρώτο ημίχρονο ήταν ευτυχισμένο, μας περιμένει όμως ακόμη ένα δύσκολο στην Αθήνα. Ήταν μια μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό και το Ελληνικό ποδόσφαιρο»

Χ.Χ.Μπορέλι: «Ο Άγιαξ εξακολουθεί να είναι φαβορί για την πρόκριση στον τελικό. Δεν περιμέναμε ότι θα νικήσουμε στο Άμστερνταμ, αλλά είχαμε καλή απόδοση και για αυτό το καταφέραμε»

Λ.Φ.Γκααλ: «Ας μην πανηγυρίζουν ακόμη οι Έλληνες. Είμαστε ο Άγιαξ και θα παίξουμε για την νίκη στην Αθήνα. Η τύχη που μας έλειπε σήμερα, ελπίζω θα είναι μαζί μας στην ρεβάνς»

Ν.Μπλιντ: «Πλέον η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη. Ξέρουμε τι μας περιμένει στην Αθήνα. Δεν περίμενα τόσο καλό τον Παναθηναϊκό»

Π.Κλάιφερτ: «Παίξαμε μονότερμα τον Παναθηναϊκό αλλά χάσαμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να κυνηγίσουμε την νίκη στην Αθήνα για να παίξουμε στον τελικό»

Μ.Όβερμαρς: «Ο Παναθηναϊκός είναι φαβορί για την πρόκριση, αλλά αν παίξουμε στην Αθήνα όπως πραγματικά μπορούμε όλα μπορούν να συμβούν. Οι Έλληνες απέδειξαν ότι δίκαια έφτασαν στα ημιτελικά»

Πρωτοσέλιδο "Αθλητική Ηχώ":

Βίντεο:


Ajax - Panathinaikos 0-1 (1995-96) by pklora7







ajax - panathinaikos 0-1 (ντοκουμεντο) by dinosauros13


Φωτογραφίες:





























Ρεπορτάζ της εποχής

**Ό,τι λάθος βρείτε στα στοιχεία για το εν λόγω ματς ή ό,τι φωτογραφία ή βίντεο έχετε ,μπορείτε να μας στείλετε στο panathinaikos.press@gmail.com ώστε να το διορθώσουμε/ενσωματώσουμε και να μας βοηθήσετε στην προσπάθεια να προσφέρουμε ένα πληρέστατο αρχείο στους φίλους του Παναθηναϊκού.

Σχόλια